Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-palic

Nadbiskup Vukšić poziva na Peti susret svećenika u BiH

Predsjednik BK BiH vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić uputio je 5. svibnja preko Biskupskih ordinarijata i Franjevačkih provincijalata u BiH poziv svim svećenicima koji žive i djeluju u Bosni i Hercegovini ili su rodom iz BiH da sudjeluju na Petom susretu svećenika u BiH koji će se održati 1. lipnja u Livnu.

Propovijed biskupa Petra Palića

Propovijed mostarsko-duvanjskoga biskupa i trebinjsko-mrkanskoga upravitelja Petra Palića na svečanoj misi đakonskoga ređenja u mostarskoj prvostolnici u subotu 30. listopada prenosimo u cijelosti.

Đakonsko ređenje u mostarskoj katedrali i otvaranje sinodalnoga hoda

Po posvetnoj molitvi i polaganju ruku mostarsko-duvanjskoga biskupa i trebinjsko-mrkanskoga upravitelja Petra Palića, tijekom svečanoga misnog slavlja u mostarskoj prvostolnici u subotu 30. listopada za đakone su zaređeni don Nikša Pavlović za Trebinjsku biskupiju te kandidati Hercegovačke franjevačke provincije fra Franjo Ćorić, fra Ivan Hrkać, fra Franjo Markić i fra Ivan Slišković, prenosi Crkva na kamenu.

Biskup Palić predvodio misu za početak nove akademske godine

U katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski predvodio je 11. listopada misu sa zazivom Duha Svetoga u povodu početka nove akademske godine, objavljeno je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Mostaru.

Biskup Palić primio vrhovnu predstojnicu s. Klaru Šimunović

Biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić primio je s. Klaru Šimunović, vrhovnu predstojnicu Družbe Školskih sestara franjevki Krista Kralja u ponedjeljak 17. svibnja u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru, objavljeno je na portalu Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH.

Homilija biskupa Palića na misi zadušnici za šestero mladih iz Rakitna

Sprovodne obrede za šestero djevojaka i mladića, tragično stradalih na Tribistovu - Ivana Miličevića, Stipu Romića, Žanu Pavković, Miju Soldo, Stipu Pavkovića i Mariju Pavković u ponedjeljak 4. siječnja u Rakitnu predvodio je mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić u zajedništvu s provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenkom Štekom, provincijalom Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozom Marinčićem i oko 20 svećenika.

Govor nadbiskupa Vukšića na proglašenju mons. Palića novim biskupom u Mostaru

Na svečanosti proglašenja mons. Petra Palića novim biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim, upriličenoj u podne 11. srpnja 2020. u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru, prigodni govor uputio je nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, objavila je Katolička tiskovna agencija (KTA).

Biskup Palić: „Poruka današnje svetkovine je da smo spašeni"

U prigodi proslave svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, u četvrtak 15. kolovoza, središnje misno slavlje u župi Uznesenja Marijina u Molvama predslavio je hvarski biskup Petar Palić, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije. Misi je prethodila svečana procesija s čudotvornim kipom Majke Božje uz pratnju limene glazbe i mnoštva hodočasnika.

Prva Zlatna harfa Hvarske biskupije

Na inicijativu i u organizaciji Povjerenstva za liturgijsku glazbu Hvarske biskupije u subotu 15. lipnja u katedrali Sv. Stjepana I., pape i mučenika, u Hvaru održana je prva Zlatna harfa Hvarske biskupije na temu „Alojzije Stepinac prijatelj malenih“. Bio je to susret dječji zborova koji u župama Hvarske biskupije animiraju liturgijsko pjevanje.

1 2 3