Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-palic

Biskup Palić predvodio misu za početak nove akademske godine

U katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski predvodio je 11. listopada misu sa zazivom Duha Svetoga u povodu početka nove akademske godine, objavljeno je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Mostaru.

Biskup Palić primio vrhovnu predstojnicu s. Klaru Šimunović

Biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić primio je s. Klaru Šimunović, vrhovnu predstojnicu Družbe Školskih sestara franjevki Krista Kralja u ponedjeljak 17. svibnja u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru, objavljeno je na portalu Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH.

Homilija biskupa Palića na misi zadušnici za šestero mladih iz Rakitna

Sprovodne obrede za šestero djevojaka i mladića, tragično stradalih na Tribistovu - Ivana Miličevića, Stipu Romića, Žanu Pavković, Miju Soldo, Stipu Pavkovića i Mariju Pavković u ponedjeljak 4. siječnja u Rakitnu predvodio je mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić u zajedništvu s provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenkom Štekom, provincijalom Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozom Marinčićem i oko 20 svećenika.

Govor nadbiskupa Vukšića na proglašenju mons. Palića novim biskupom u Mostaru

Na svečanosti proglašenja mons. Petra Palića novim biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim, upriličenoj u podne 11. srpnja 2020. u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru, prigodni govor uputio je nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, objavila je Katolička tiskovna agencija (KTA).

Biskup Palić: „Poruka današnje svetkovine je da smo spašeni"

U prigodi proslave svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, u četvrtak 15. kolovoza, središnje misno slavlje u župi Uznesenja Marijina u Molvama predslavio je hvarski biskup Petar Palić, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije. Misi je prethodila svečana procesija s čudotvornim kipom Majke Božje uz pratnju limene glazbe i mnoštva hodočasnika.

Prva Zlatna harfa Hvarske biskupije

Na inicijativu i u organizaciji Povjerenstva za liturgijsku glazbu Hvarske biskupije u subotu 15. lipnja u katedrali Sv. Stjepana I., pape i mučenika, u Hvaru održana je prva Zlatna harfa Hvarske biskupije na temu „Alojzije Stepinac prijatelj malenih“. Bio je to susret dječji zborova koji u župama Hvarske biskupije animiraju liturgijsko pjevanje.

Misa Večere Gospodnje u Hvaru

Na Veliki četvrtak 18. travnja, hvarski biskup Petar Palić slavio je svečanu Misu Večere Gospodnje u katedrali Sv. Stjepana I., pape i mučenika, u Hvaru. Uz biskupa Palića suslavili su umirovljeni hvarski biskup Slobodan Štambuk, prvi tajnik Apostolske nuncijature u RH mons. Janusz Blachowiak, katedralni župnik Mili Plenković i kancelar Ivan Jurin.

Korizmena duhovna obnova svećenika Hvarske biskupije

Korizmena duhovna obnova svećenika Hvarske biskupije održana je u utorak 2. travnja u dominikanskom samostanu i crkvi u Bolu na otoku Braču. Sudjelovali su hvarski biskup Petar Palić i umirovljeni hvarski biskup Slobodan Štambuk te oko tridesetak svećenika.

1 2 3