Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-palic

Biskup Palić: „Poruka današnje svetkovine je da smo spašeni"

U prigodi proslave svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, u četvrtak 15. kolovoza, središnje misno slavlje u župi Uznesenja Marijina u Molvama predslavio je hvarski biskup Petar Palić, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije. Misi je prethodila svečana procesija s čudotvornim kipom Majke Božje uz pratnju limene glazbe i mnoštva hodočasnika.

Prva Zlatna harfa Hvarske biskupije

Na inicijativu i u organizaciji Povjerenstva za liturgijsku glazbu Hvarske biskupije u subotu 15. lipnja u katedrali Sv. Stjepana I., pape i mučenika, u Hvaru održana je prva Zlatna harfa Hvarske biskupije na temu „Alojzije Stepinac prijatelj malenih“. Bio je to susret dječji zborova koji u župama Hvarske biskupije animiraju liturgijsko pjevanje.

Misa Večere Gospodnje u Hvaru

Na Veliki četvrtak 18. travnja, hvarski biskup Petar Palić slavio je svečanu Misu Večere Gospodnje u katedrali Sv. Stjepana I., pape i mučenika, u Hvaru. Uz biskupa Palića suslavili su umirovljeni hvarski biskup Slobodan Štambuk, prvi tajnik Apostolske nuncijature u RH mons. Janusz Blachowiak, katedralni župnik Mili Plenković i kancelar Ivan Jurin.

Korizmena duhovna obnova svećenika Hvarske biskupije

Korizmena duhovna obnova svećenika Hvarske biskupije održana je u utorak 2. travnja u dominikanskom samostanu i crkvi u Bolu na otoku Braču. Sudjelovali su hvarski biskup Petar Palić i umirovljeni hvarski biskup Slobodan Štambuk te oko tridesetak svećenika.

Započeo 5. Planinarski križni put Hvarske biskupije

Pod geslom „Mi smo upoznali ljubav i povjerovali joj“ u župi Brusje na otoku Hvaru u subotu ujutro 30. ožujka s pjesmama i molitvama u župnoj Crkvi sv. Jurja započeo je 5. Planinarski križni put vjernika sa sva tri otoka Hvarske biskupije: Brača, Hvar i Visa.

Molitveno bdijenje u Hvaru uoči 5. planinarskog križnog puta

Uoči 5. planinarskog križnog puta Hvarske biskupije u hvarskoj katedrali Sv. Stjepana I., pape i mučenika, u petak navečer 29. ožujka upriličeno je molitveno bdijenje i klanjanje pred Presvetim. Uslijedila je procesija s Križom i Presvetim do franjevačke Crkve Gospe od Milosti.

1 2