Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-tomislav-rogic

Pepelnica u Šibeniku

Misno slavlje s obredom pepeljanja na Čistu srijedu ili Pepelnicu 26. veljače u katedrali Sv. Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić, a koncelebrirao je i umirovljeni biskup Ante Ivas.

Biskup Rogić susreo se s papom Franjom u Bariju

Šibenski biskup Tomislav Rogić susreo se u nedjelju 23. veljače s papom Franjom u Bariju, gdje je bio hrvatski predstavnik na susretu biskupa mediteranskih zemalja održanim pod geslom „Sredozemlje – granica mira“.

Osvrt biskupa Rogića na susret „Mediterraneo“ u Bariju

Šibenski biskup Tomislav Rogić zajedno s predsjednikom HBK nadbiskupom Želimirom Puljićem sudjelovao je, kao delegat Hrvatske biskupske konferencije, na susretu biskupa mediteranskih zemalja koji je, u organizaciji Talijanske biskupske konferencije od 19. do 23. veljače održan u talijanskom gradu Bariju pod geslom: „Sredozemlje – granica mira“. O radnom dijelu susreta, u subotu 22. veljače biskup Rogić iznio je svoj osvrt za Katoličku tiskovnu agenciju.

U Bariju započeo susret biskupa mediteranskih zemalja

U organizaciji Talijanske biskupske konferencije, u popodnevnim satima 19. veljače u normanskoj tvrđavi (Castello Svevo) u talijanskom gradu Bariju započeo je susret biskupa mediteranskih zemalja pod geslom: „Sredozemlje - granica mira“.

Župa Srima proslavila svetkovinu zaštitnika bl. Stepinca

Svetkovina bl. Alojzija Stepinca svečano je proslavljena u ponedjeljak 10. veljače u Srimi, župi Šibenske biskupije kojoj je bl. Stepinac nebeski zaštitnik. Svečano misno slavlje u župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirao je umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas, župnik Srime don Anto Pavlović i još petnaestak svećenika.

Sjednica Odbora HBK za pastoral turista

Odbor HBK za pastoral turista održao je sjednicu u četvrtak, 30. siječnja 2020., pod predsjedanjem predsjednika Odbora šibenskog biskupa Tomislava Rogića u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Blagdan Imena Isusova proslavljen u župi Varoš

U šibenskoj gradskoj župi Varoš u utorak 14. siječnja prema starom katoličkom kalendaru proslavljen je blagdan Imena Isusova. Svečano misno slavlje u župnoj crkvi Gospe van grada predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

Božićni blagoslov u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku

Božićni blagoslov u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku upriličen je u utorak 7. siječnja. U zajedništvu s umirovljenim biskupom Antom Ivasom i ravnateljem KŠC-a don Rokom Glasnovićem blagoslov je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić.

1 2 3 6