Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-tomislav-rogic

HBK obnavlja djelovanje Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve

Hrvatski biskupi završavaju 58. redovito plenarno zasjedanje. Teme trodnevnog rada u sjedištu HBK na Ksaveru u Zagrebu na konferenciji za novinare u četvrtak, 16. svibnja predstavili su đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, varaždinski biskup Josip Mrzljak i šibenski biskup Tomislav Rogić.

Biskup Rogić: Dopustimo da nas Uskrs dotakne vječnošću na koju smo od Boga pozvani

Šibenski biskup Tomislav Rogić na svetkovinu Uskrsa 21. travnja predvodio je svečano misno slavlje u katedrali Sv. Jakova. U koncelebraciji su bili umirovljeni biskup Ante Ivas, generalni vikar mons. Marinko Mlakić i župnik katedrale don Krešimir Mateša. Posluživao je đakon don Grgur Alviž. Za vrijeme misnog slavlja na oltaru je bio izložen kamen iz Kristova groba kojeg je Šibenska biskupija dobila za vrijeme nedavnog hodočašća u Svetu zemlju.

Biskup Rogić krstio šesto dijete obitelji Peran

Šibenski biskup Tomislav Rogić je u nedjelju 7. travnja u župnoj crkvi Sv. Leopolda u župi Pohođenja Blažene Djevice Marije – Njivice u Šibeniku krstio Ivana Perana, šesto dijete u obitelji Stipe i Jelice.

Pepelnica djece u Šibeniku

Učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole u Šibeniku i djeca i odgojiteljice Dječjeg vrtića Blažena Hozana, u liturgijsko vrijeme korizme ušli su službom Riječi i obredom pepeljenja koje je na Čistu srijedu, 6. ožujka u školskoj dvorani predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić.

1 2 3