Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-vlado-kosic

U Caritasovoj kući u Oborovu proslavljen blagdan sv. Vinka Paulskog

Štićenici i djelatnici Caritasove Kuće sv. Vinka Paulskog u Oborovu tradicionalno su u utorak 27. rujna proslavili blagdan nebeskog zaštitnika. Svečano misno slavlje u kapeli kuće predvodio je predsjednik biskupijskog Caritasa mons. Franjo Ćuk u zajedništvu s mons. Ivanom Hrenom i potpredsjednikom biskupijskog Caritasa preč. Božom Pinjuhom.

U Sisku predstavljena knjiga „Nikola Tesla ispod paučine“

Predstavljanje knjige Marija Filipija „Nikola Tesla ispod paučine“ održano je u četvrtak 22. rujna u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Knjigu su predstavili akademik Josip Pečarić i autor, a predstavljanju je nazočio i sisački biskup Vlado Košić.

Proslavljena misa povodom 31. obljetnice pada Petrinje

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u srijedu 21. rujna ispred kapele Sv. Jakova u Mošćenici misu za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu povodom 31. obljetnice pada Petrinje u neprijateljske ruke, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Svetkovina Uzvišenja Svetoga Križa u Sisku

Svetkovina Uzvišenja Svetoga Križa, proslavljena je u srijedu 14. rujna u dvorištu Pastoralnog centra katedralne župe u Sisku misnim slavljem koje je predvodio provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto.

Bartolovo proslavljeno u Hrastovici

Župa Hrastovica proslavila je u srijedu, 24. kolovoza svetkovinu nebeskog zaštitnika sv. Bartola. Misno slavlje u privremenom bogoslužnom prostoru predvodio je sisački biskup Vlado Košić koji je tom prigodom uveo u službu novog župnika fra Matu Bašića te mu je i zaželio obilje Božjeg blagoslova u radu.

1 2 3 32