Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-vlado-kosic

Biskup Košić slavio svečanu misu na svetkovinu bl. Stepinca, zaštitnika župe Budaševo

Župa Budaševo svečano je u ponedjeljak, 10. veljače proslavila svetkovinu nebeskog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca. Središnje misno slavlje u župnoj crkvi predvodio je sisački biskup Vlado Košić. U koncelebraciji bili su generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, domaći župnik preč. Krešimir Bulić i petnaestak svećenika, a uz župljane na slavlju su bili i brojni hodočasnici sisačkog kraja kao i predstavnici vlasti.

Župa Kutinska Slatina proslavila svetkovinu zaštitnika bl. Stepinca

Svetkovinu svog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, svečano je u nedjelju 9. veljače proslavila župa Kutinska Slatina. Misno slavlje u župnoj crkvi predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s domaćim župnikom o. Andrzejom Woskom i župnikom iz Kutine Matom Draganovićem.

Biskup Vlado Košić o desetoj obljetnici proslave ponovne uspostave Sisačke biskupije

Tradicionalni "Molitveni doručak" u organizaciji Ureda za promicanje socijalnog nauka Crkve, održan je u četvrtak, 6. veljače u Dvorani Benedikta XVI. sisačkog Velikog Kaptola povodom desete obljetnice proslave ponovne uspostave Sisačke biskupije. Tim povodom razgovarali smo sa sisačkim biskupom Vladom Košićem o aktualnim temama u Crkvi.

Blagoslov Caritasove kuće u Oborovu

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je u utorak 21. siječnja Caritasovu kuću Sv. Vinka Paulskog u Oborovu za osobe s tjelesnim i intelektualnim teškoćama. Tom prigodom, u pratnji predsjednika Upravnog vijeća Caritasa mons. Franje Ćuka biskup je blagoslovio štićenike, djelatnike i prostor u kojem žive i rade.

Biskup Košić: Jedno Dijete promijenilo je i pokrenulo cijeli svijet

„Draga braćo i sestre, Božić je blagdan Djeteta jer 'dijete nam se rodilo, sina dobismo'. Djeca su blagoslov i svako rođenje novog ljudskog bića znak je Božje ljubavi. Dok se djeca rađaju, 'nije nas ostavio Bog' – kako kaže jedna pjesma. Rođenje Isusovo osobit je i jedinstven blagoslov za čitavo čovječanstvo, za sav ljudski rod. 'Bez njega mi, bijedni bi svi vječnu sreću izgubili', pjeva jedna marijanska pjesma. Doista, on je Mesija, iščekivani Spasitelj, Bog koji je postao čovjekom. A došao je k nama ljudima kao malo dijete, kao tek rođeni dječačić, potreban Majčine brige i ljubavi, njezinih ruku i mlijeka, potreban skrbi i Josipa i Marije“,  rekao je sisački biskup Vlado Košić na početku svoje homilije na misi polnoćki 2019. u sisačkoj katedrali Uzvišenja Svetog Križa.

1 2 3 9