Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-vlado-kosic

Misa za sve poginule hrvatske branitelje i za žrtve ubijene i bačene u Kevinu jamu

Na Uskrsni ponedjeljak, 5. travnja, župa svetog Jure iz Radošića organizirala je komemoraciju za pale hrvatske branitelje s područja grada Kaštela i Kaštelanskog zaleđa. Program je započeo polaganjem vijenaca i molitvom na spomen obilježju poginulih hrvatskih branitelja smještenom na Malačkoj, a koju je predvodio sisački biskup Vlado Košić.

Misa posvete ulja u Sisku

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je, u četvrtak 1. travnja u bazilici sv. Kvirina u Sisku, misno slavlje tijekom kojeg je posvetio ulja za sakramente krštenja, potvrde, bolesničkog pomazanja i sv. reda. U koncelebraciji bili su brojni svećenici, a svečanost su uveličali i bogoslovi i sjemeništarci Biskupije.

Nadbiskup Barišić i nadbiskup koadjutor Kutleša posjetili Sisačku biskupiju

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, zajedno s nadbiskupom koadjutorom Draženom Kutlešom i drugim suradnicima posjetio je u srijedu, 10. ožujka u potresu stradalu Sisačku biskupiju te se susreo s biskupom Vladom Košićem kako bi pokazao blizinu i podršku vjernika, svećenika, redovnika i redovnica Splitsko-makarske nadbiskupije prema braći i sestrama koje je pogodila velika nesreća.

1 2 3 16