Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-vlado-kosic

Pismo biskupa Košića s preporukama za došašće i Božić

Sisački biskup Vlado Košić uputio je u petak 20. studenoga pismo s preporukama svim svećenicima, župnicima, župnim vikarima, samostanima i voditeljima samostalnih kapela u Sisačkoj biskupiji za nadolazeće vrijeme došašća i Božića. Pismo donosimo u cijelosti.

Sisački biskup Vlado Košić krstio djecu obitelji Kabić

U srijedu 14. listopada u župnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage u Popovači sisački biskup Vlado Košić krstio je Mihaela, Luciju, Ivana i Barbaru - peto, šesto, sedmo i osmo dijete Livije i Milana Kabića. Također, krstio je i Kristinu, četvrto dijete u obitelji Katarine i Zdravka Kabića. Na podjeli sakramenta krštenja sudjelovao je i domaći župnik vlč. Ivan Petrović.

U sisačkoj katedrali održan koncert "Zagrlimo starije pjesmom"

U povodu pastoralne godine posvećene djedovima i bakama, a koju je proglasio biskup Vlado Košić, povjerenstvo za brak i obitelj Sisačke biskupije organizira ciklus koncerata pod nazivom „Zagrlimo starije pjesmom“ u sklopu istoimene inicijative Vijeća HBK za obitelj i život. Na prvom koncertu održanom u subotu, 3. listopada u sisačkoj katedrali za djedove i bake te sve umirovljenike Sisačke biskupije nastupili su ženska klapa Lađarice i muška klapa Kolapljani.

Duhovno-formativni susret bogoslova s biskupom Košićem

Sisačka biskupija i ove je godine organizirala duhovno-formativni susret bogoslova sa svojim biskupom Vladom Košićem, a koji za cilj ima izgradnju na duhovnom, intelektualnom, pastoralnom i prijateljskom polju. Susret je organiziran od 20. do 22. rujna u biskupijskom duhovnom centru u Lasinji.

Pogreb Lojze Buturca

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u četvrtak, 13. kolovoza na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku sprovodne obrede te nakon toga u katedrali Uzvišenja sv. Križa misu zadušnicu za pokojnog Lojzu Buturca, publicista, povjesničara, crkvenog glazbenika i građevinskog inženjera, preminulog u nedjelju, 9. kolovoza u Sisku u 96. godini života. U koncelebraciji bili su katedralni župnik preč. Marko Karača i desetak svećenika.

1 2 3 13