Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-vlado-kosic

Ukop trajnog đakona Milana Daniela Jurića

Ukop trajnog đakona Sisačke biskupije Milana Daniela Jurić održan je u ponedjeljak, 18. listopada na mjesnom groblju u Pešćenici. Sprovodne obrede i nakon toga misu zadušnicu u župnoj crkvi predvodio je sisački biskup Vlado Košić.

Biskup Košić krstio peto dijete u obitelji Židak

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je, u subotu 16. listopada u Pastoralnom centru župe sv. Martina u Martinskoj Vesi, misno slavlje tijekom kojeg je krstio Ivana Frana, peto dijete u obitelji Tomislava i Kristine Židak. U koncelebraciji je bio domaći župnik Ivica Šimunović.

Biskup Košić predvodio sprovod gđe Branke Lulić

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u ponedjeljak, 11. listopada na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku sprovodne obrede, a zatim i u Bazilici sv. Kvirina u Sisku misu zadušnicu za pok. Branku Lulić, majku kancelara biskupije mr. Janka Lulića, koja je umrla u četvrtak 7. listopada u 70. godini života.

Održan Dan obitelji Sisačke biskupije

Osmi u nizu Dan obitelji Sisačke biskupije održan je u subotu 9. listopada u Pastoralnom centru katedralne župe u Sisku i tom prigodom okupio obitelji s brojnom djecom, koje svojim primjerom svjedoče o Božjem daru života i koje su se ove godine našle na popisu „Obitelji 5+“ biskupijske Zaklade „Kardinal Franjo Kuharić“.

Biskup Košić slavio euharistiju u Župi Kraljice Svete Krunice

U povodu svetkovine Kraljice Svete Krunice, u nedjelju 3. listopada u istoimenoj zagrebačkoj župi misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić koji je u propovijedi istaknuo važnost molitve krunice za prisutnost Božju po Presvetoj Djevici Mariji.

U Viduševcu obilježena 30. godišnjica stradanja glinskog kraja

Na 30. godišnjicu okupiranja Viduševca i zauzimanja čitavoga glinskog kraja, u četvrtak 30. rujna 2021., sisački biskup Vlado Košić predslavio je u župnoj crkvi sv. Franje Ksaverskog misu zadušnicu za sve poginule, nestale i umrle branitelje i civile glinskog kraja, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

1 2 3 20