Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-vlado-kosic

Održana sjednica Vijeća HBK za nauk vjere

Redovita sjednica Vijeća HBK za nauk vjere pod predsjedanjem predsjednika sisačkog biskupa Vlade Košića, održana je u četvrtak 6. lipnja u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Sisačka biskupija proslavila svetkovinu zaštitnika sv. Kvirina

Svetkovina sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije, Grada Siska i istoimene sisačke župe, svečano je proslavljena u utorak 4. lipnja, misnim slavljem u bazilici Sv. Kvirina koje je predvodio umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović u zajedništvu s domaćim biskupom Vladom Košićem, bjelovarsko-križevačkim biskupom Vjekoslavom Huzjakom, umirovljenim vojnim biskupom Jurjem Jezerincem, umirovljenim križevačkim vladikom Nikolom Kekićem, zagrebačkim pomoćnim biskupima Mijom Gorskim i Ivanom Šaškom, rektorom bazilike mons. Zdravkom Novakom i šezdesetak svećenika.

Biskup Košić uručio „Odlikovanje sv. Kvirina“

Devetnica uoči svetkovine sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i župe sv. Kvirina, kojom će se vjernici u bazilici Sv. Kvirina u Sisku duhovno pripravljati za proslavu svoga zaštitnika, započela je u nedjelju 26. svibnja svečanim misnim slavljem koje je predvodio sisački biskup Vlado Košić.

Biskup Košić krstio sedmo dijete u obitelji Petraš

Sisački biskup Vlado Košić krstio je u nedjelju 26. svibnja u župnoj crkvi Sv. Maksimilijana biskupa u Posavskim Bregima, Ivana sedmo dijete u obitelji Melite i Ante Petraš. Na podjeli sakramenta krštenja sudjelovao je i domaći župnik Dražan Mirčić koji je na početku zahvalio biskupu na dolasku i izrazio radost zbog ovog krštenja jer, kako je rekao, ova župa vapi za ovakvim obiteljima.

Biskup Košić blagoslovio bijeli križ istine

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je u petak 24. svibnja u Ilovi bijeli križ istine u spomen na 40 uglednih seljaka Hrvata jasenovačke i sisačke Posavine. Pri kraju II. svjetskog rata, 6. svibnja 1945. godine agenti partizanske OZNA-e zarobili su i obmanom poveli „na šumsku sječu ogrijeva i popravak željezničke pruge“ stanovnike Drenova, Boka, Košutarice, Krapja, Sigeca, Pulske, Plesma i Lonje.

Zatvorena Godina Stjepana Kranjčića

U Križevcima je u srijedu 10. travnja održana spomen-svečanost 51. obljetnice smrti križevačkoga župnika na glasu svetosti Stjepana Kranjčića (1918. – 1968.) te je zatvorena Godina Stjepana Kranjčića koja je u povodu 100. obljetnice Kranjčićeva rođenja i 50. godišnjice smrti trajala od 10. travnja 2018.

1 2 3 4