Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-vlado-kosic

Blagoslov Caritasove kuće u Oborovu

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je u utorak 21. siječnja Caritasovu kuću Sv. Vinka Paulskog u Oborovu za osobe s tjelesnim i intelektualnim teškoćama. Tom prigodom, u pratnji predsjednika Upravnog vijeća Caritasa mons. Franje Ćuka biskup je blagoslovio štićenike, djelatnike i prostor u kojem žive i rade.

Biskup Košić: Jedno Dijete promijenilo je i pokrenulo cijeli svijet

„Draga braćo i sestre, Božić je blagdan Djeteta jer 'dijete nam se rodilo, sina dobismo'. Djeca su blagoslov i svako rođenje novog ljudskog bića znak je Božje ljubavi. Dok se djeca rađaju, 'nije nas ostavio Bog' – kako kaže jedna pjesma. Rođenje Isusovo osobit je i jedinstven blagoslov za čitavo čovječanstvo, za sav ljudski rod. 'Bez njega mi, bijedni bi svi vječnu sreću izgubili', pjeva jedna marijanska pjesma. Doista, on je Mesija, iščekivani Spasitelj, Bog koji je postao čovjekom. A došao je k nama ljudima kao malo dijete, kao tek rođeni dječačić, potreban Majčine brige i ljubavi, njezinih ruku i mlijeka, potreban skrbi i Josipa i Marije“,  rekao je sisački biskup Vlado Košić na početku svoje homilije na misi polnoćki 2019. u sisačkoj katedrali Uzvišenja Svetog Križa.

Biskup Košić: Isusovo rođenje je povijesni i nadpovijesni događaj

Sisački biskup Vlado Košić uputio je božićnu čestitku u kojoj ističe da je Isusovo rođenje početak nove ere, započinjanje jednog novog razdoblja ljudskog života i postojanja, nova stranica naše povijesti. To je povijest suradnje Boga i čovjeka, otvaranje nove perspektive života za sve ljude.

Biskup Košić pohodio Zatvor u Sisku

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u četvrtak 19. prosinca u Zatvoru u Sisku, misno slavlje za službenike i zatvorenike, a u koncelebraciji je bio župnik iz Veleševca vlč. Kristijan Krajnović koji je zadužen za dušobrižništvo u ovom zatvoru, a misi je nazočio i pomoćnik ravnatelja Zatvora Ivan Pršlja.

Biskup Košić ručao s korisnicima Caritasa

Tradicionalni božićni ručak i susret sisačkoga biskupa Vlade Košića s korisnicima Caritasa održan je u utorak 17. prosinca u prostorijama biskupijskog Caritasa u Sisku.

1 2 3 8