Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-vlado-kosic

Svećenički dan Sisačke biskupije

Svećenički dan Sisačke biskupije održan je u četvrtak, 18. lipnja u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Predavanje na temu „Razmatranje o svećeničkom 'ja' “ održao je prof. Ivica Raguž.

Biskup Košić slavio svečanu misu na Tijelovo u sisačkoj katedrali

Na svetkovinu Tijelova, Presvete Krvi i Tijela Isusova, u četvrtak 11. lipnja svečano misno slavlje u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s generalnim vikarom mons. Markom Cvitkušićem, kancelarom mr. Jankom Lulićem, katedralnim župnikom preč. Markom Karačom i vlč. Milanom Begićem, a služio je đakon Tomislav Vojvodić.

Misa u povodu Dana Sisačko-moslavačke županije

U povodu Dana Stjepana i Antuna Radića i Dana Sisačko-moslavačke županije u srijedu, 10. lipnja svečano misno slavlje u crkvi Sv. Martina u Martinskoj Vesi predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s dekanom Sisačko-katedralnog dekanata preč. Krešimirom Bulićem, policijskim kapelanom vlč. Ivom Borićem, župnikom iz Posavskih Brega vlč. Draženom Mirčićem i domaćim župnikom vlč. Ivicom Šimunovićem.

Biskup Košić: Političari koji su protiv Hoda za život neće dobiti naš glas

U emisiji Argumenti HKR-a, 9. lipnja, o prvom Hodu za život koji će se održati u Sisku 20. lipnja govorili su sisački biskup mons. Vlado Košić, koordinatorica Hoda za život za Zagreb Andreja Kotnik, docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu dr. sc. Stjepo Bartulica i koordinator Hoda za život za Imotski Stipe Čelan. Razgovarali su o načinu zaštite vrijednosti života kroz Hod za život, zakonodavnom okviru te nauku i angažmanu Crkve.

Sisačka biskupija proslavila blagdan nebeskog zaštitnika sv. Kvirina

Blagdan sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije, Grada Siska i istoimene sisačke župe, svečano je proslavljen u četvrtak, 4. lipnja, misnim slavljem ispred bazilike Sv. Kvirina koje je predvodio mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić u zajedništvu s domaćim biskupom Vladom Košićem, bjelovarsko-križevačkim biskupom Vjekoslavom Huzjakom, zagrebačkim pomoćnim biskupima Mijom Gorskim i Ivanom Šaškom, umirovljenim varaždinskim biskupom Josipom Mrzljakom, rektorom bazilike mons. Zdravkom Novakom i šezdesetak svećenika.

1 2 3 12