Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-vlado-kosic

Blagoslovljen kip bl. Stepinca

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je nedjelju, 8. svibnja u atriju Velikog Kaptola u Sisku, o 124. obljetnici njegova rođenja, kip bl. Alojzija Stepinca.

U Zrinu proslavljen blagdan Našašća Sv. Križa

Župa Našašća Svetog Križa u Zrinu proslavila je u ponedjeljak 3. svibnja blagdan svog zaštitnika misnim slavljem koje je u spomen crkvi predvodio sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s krčkim biskupom Ivicom Petanjkom, generalnim vikarom mons. Markom Cvitkušićem, domaćim župnikom vlč. Stjepanom Filipcem, fra Jurom Šarčevićem i vlč. Josipom Karabaićem.

Biskup Košić slavio misu zadušnicu i predvodio sprovodne obrede za fra Anđelka Sesara

Misu zadušnicu u župnoj crkvi svetog Antuna Padovanskog i sprovodne obrede u samostanskoj kapeli Svetog Duha na zagrebačkom Svetom Duhu, za preminulog člana Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Anđelka (Stipu) Sesara, u srijedu 27. travnja predslavio je sisački biskup Vlado Košić, izvijestili su iz tajništva Provincije.

Uskrsno slavlje u bazilici Sv. Kvirina

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je svečano misno slavlje na svetkovinu Kristova uskrsnuća, u nedjelju 17. travnja, u bazilici Sv. Kvirina u Sisku.

Obredi Muke Gospodnje u sisačkoj bazilici Sv. Kvirina

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na Veliki petak, 15. travnja u bazilici Sv. Kvirina u Sisku obrede Muke Gospodnje. Uz sisačkog biskupa u obredima je sudjelovao i vlč. Hrvoje Zovko, đakon Kristijan Pezić, bogoslovi te brojni vjernici.

Cvjetnica u Sisku

Na Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu, 10. travnja, sisački biskup Vlado Košić predvodio je misno slavlje u dvorištu Pastoralnog centra katedralne župe u Sisku.

Caritas Sisačke biskupije pripremio više od dvije tisuće uskrsnih paketa

Djelatnici i volonteri Caritasa Sisačke biskupije, predvođeni biskupom Vladom Košićem i koordinatoricom s. Smiljom Čirko, u sklopu svoje redovite brige za stradale u potresu obilaze ovih dana one smještene u stambenim modulima i mobilnim kućama, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

1 2 3 28