Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskupi

Poziv biskupa Zimbabvea za pomoć stanovništvu pogođenom glađu

Zimbabveški su biskupi prošlih dana uputili žuran poziv za humanitarnom pomoći za gotovo 8 milijuna ljudi koji gladuju. Lokalna Crkva već je izdvojila 200.000 dolara za program pružanja pomoći, javlja u srijedu 4. ožujka hrvatsko izdanje Vatican Newsa.

Apel biskupa Kostarike za opće dobro

S plenarnoga zasjedanja Kostarikanske biskupske konferencije upućen je apel u kojem biskupi ističu: „Kao građani, pastiri i biskupi upozoravamo na vapaj zemlje koja traži da se ide dalje putom društvene pravde, općeg dobra, društvenog mira i ljudskih prava, čija je bit dostojanstvo osobe”, prenosi Vatican News.

Biskupi SAD-a protiv obustava izdavanja viza migrantima

Biskupi Sjedinjenih Američkih Država osudili su najavu nove mjere predsjednika Donalda Trumpa koja ograničava izdavanje viza za imigrante koji dolaze iz zemalja kao što su Iran, Libija, Sjeverna Koreja, Sirija, Venezuela, Jemen i Somalia, prenio je Vatican News.

Objavljen program Papina susreta s mediteranskim biskupima u Bariju

Katolički biskupi iz 20 zemalja koje imaju izlaz na Sredozemno more sudjelovat će od 19. do 23. veljače u Bariju na susretu razmišljanja i duhovnosti, naslovljenom „Mediteran, granica mira“, koji organizira Talijanska biskupska konferencija. Papa Franjo pridružit će se mediteranskim biskupima u svetištu svetog Nikole u nedjelju 23. veljače, i to će biti njegov drugi posjet Bariju, nakon ekumenskog susreta za mir u srpnju 2018. godine, prenio je Vatican News.

1 2 3 5