Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskupi

VIDEO Kardinal Parolin o aktualnostima u Crkvi u Hrvatskoj i svijetu

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin tijekom svoga nedavnog posjeta Hrvatskoj povodom biskupskog ređenja mons. Ante Jozića, razgovarao je s novinarima Glasa Koncila, Tiskovnog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i Hrvatske katoličke mreže. Prenosimo dijelove razgovora iz reportaže emisije Vidljivi tragovi Splitsko-makarske nadbiskupije.

Kardinal Robert Sarah u pismu predsjednicima biskupskih konferencija: Vratimo mise s narodom!

Prefekt Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata kardinal Robert Sarah (75) obratio se pismom svim predsjednicima katoličkih biskupskih konferencija te im ukazao na nužnost povratka u normalni kršćanski život koji uključuje fizičku nazočnost vjernika na kršćanskim obredima i misama, nasuprot raširenim “virtualnim misama” koje se služe zbog pandemije koronavirusa, a koje nikako ne mogu zamijeniti osobno sudjelovanje kršćana u liturgiji, prenosi u subotu 12. rujna Vatican News.

Podrška katoličkih poglavara domorodačkom stanovništvu Ekvadora

Koalicija 117 katoličkih poglavara iz cijele Latinske Amerike, ali i ostalih dijelova svijeta, uputila je 19. kolovoza pismo podrške autohtonom stanovništvu Ekvadora u sporu s vlastima zbog ekološke katastrofe koju je u travnju uzrokovalo pucanje tri cjevovoda i istjecanja nafte u rijeku, prenosi Vatican News.

Filipinski biskupi potaknuli na molitvu za ozdravljenje nacije i za kraj pandemije

Nacionalna molitvena kampanja za ozdravljenje nacije i završetak pandemije koronavirusa, inicijativa je koju je potaknula Filipinska biskupska konferencija u razdoblju od 15. kolovoza do 15. rujna, odnosno od svetkovine Velike Gospe do spomendana Gospe Žalosne. Biskupi pozivaju vjernike da svakog dana u dvanaest sati u školama, sjemeništima, župama i katoličkim zajednicama izmole deset Zdravomarija, prenosi Vatican News.

Biskupi Obale Bjelokosti uoči predsjedničkih izbora pozivaju na mir u zemlji

S približavanjem izbora za predsjednika Obale Bjelokosti, koji su na rasporedu 31. listopada, bjelokošćanski biskupi objavili su svoje pastoralno pismo na 79 stranica u kojemu pozivaju na mir, pravdu i pomirenje uslijed sve veće političke napetosti u toj zapadnoafričkoj zemlji, prenosi u subotu 25. srpnja Vatican News.

Poziv biskupa Zimbabvea za pomoć stanovništvu pogođenom glađu

Zimbabveški su biskupi prošlih dana uputili žuran poziv za humanitarnom pomoći za gotovo 8 milijuna ljudi koji gladuju. Lokalna Crkva već je izdvojila 200.000 dolara za program pružanja pomoći, javlja u srijedu 4. ožujka hrvatsko izdanje Vatican Newsa.

1 2 3 5