Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskupi

Održan sabor biskupa Riječke metropolije

Sabor biskupa Riječke metropolije održan je na svetkovinu Blagovijesti, u četvrtak 25. ožujka, u Biskupskom ordinarijatu u Gospiću, pod predsjedanjem riječkog nadbiskupa i metropolita Ivana Devčića.

Papa primio u audijenciju nuncija Giorgia Linguu

Papa Franjo primio je u četvrtak 18. veljače u audijenciju apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Linguu. Tim povodom Vatican News je objavio s nuncijem intervju u kojem je mons. Lingua, među ostalim, rekao kako Hrvati gaje veliku ljubav prema blaženom kardinalu Stepincu istaknuvši kako je blaženi kardinal Stepinca „bio biskup koji je uistinu mirisao po ovcama“. Govorio je i o drami kroz koju prolaze migranti na „balkanskoj ruti“, izrazivši uvjerenje da nije vrijeme „za traženje krivaca“ nego da se zajedničkim snagama „pronađu rješenjâ“ i donesu prave odluke.

Biskupi Haitija upozoravaju: Zemlja je na rubu eksplozije

Haiti proživljava teške nevolje i nalazi se na rubu eksplozije – te su dramatične riječi sadržane u poruci koju je objavila Haitijska biskupska konferencija (CEH) kako bi potaknula solidarnost među stanovnicima zemlje, posebno s onima koji pate, prenosi u subotu 13. veljače hrvatski ured Vatican Newsa.

Američki biskupi i hvale predsjednika Bidena

Američki biskupi, koji su uglavnom bili oprezni prema administraciji novoga američkoga predsjednika, ponajviše u pitanju zaštite života, istodobno pozdravljaju neke njegove mjere, prenosi Vatican News 2. veljače.

1 2 3 7