Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskupi

Papa južnosudanskim biskupima: Budite među svojim narodom i brišite njihove suze

Susretom s biskupima, svećenicima, đakonima, Bogu posvećenim osobama i sjemeništarcima i bogoslovima, u katedrali svete Terezije u Jubi, započeo je drugi dan Papina posjeta Južnom Sudanu. Budite milosrdni pastiri, a ne plemenski vođe, proroci blizine, a ne u težnji za vjerskim i društvenim ugledom, poručio je sudionicima Papa.

Pismo biskupima uoči kontinentalnih skupština

Uoči kontinentalnih skupština 16. redovne opće skupštine Biskupske sinode generalni tajnik Sinode, kardinal Mario Grech, i generalni izvjestitelj XVI. redovne opće skupštine Biskupske sinode, kardinal Jean-Claude Hollerich uputili su svim eparhijskim biskupima istočnih katoličkih crkava i dijecezanskim biskupima diljem svijeta pismo pod naslovom "Uloga biskupa u sinodskom procesu" koje donosimo u cijelosti.

Pismo biskupima iz cijeloga svijeta uoči kontinentalnih sinodskih skupština

Uoči kontinentalnih skupština, pismom "Uloga biskupa u sinodskom procesu" upućenim svim eparhijskim biskupima istočnih katoličkih crkava i dijecezanskim biskupima diljem svijeta generalni tajnik Sinode, kardinal Mario Grech, i generalni izvjestitelj XVI. redovne opće skupštine Biskupske sinode, kardinal Jean-Claude Hollerich, progovaraju o temi uloge biskupa u sinodskom procesu koji je u tijeku.

Kardinal Kasper: Biskupi se ne mogu odreći odgovornosti

Kardinal Walter Kasper smatra da nije dopustivo da se biskupi odreknu dijela svojih službenih ovlasti u korist sinodalnih vijeća, odbora ili sličnih laičkih tijela, objavila je Katolička novinska agencija (KNA) u subotu 28. siječnja.

Peruanski biskupi o stanju nacije

Zabrinuta teškim stanjem u zemlji Peruanska biskupska konferencija objavila je dokument u kojem u 18 točaka analizira “alamantne razmjere politčkoga, socijalnoga, gospodarskoga i moralnog propadanja” koje je u međuvremeno zahvatilo sve razine drštva, prenosi Vatican News.

Biskupi u Ekvadoru i Brazilu uz progonjenu Crkvu u Nikaragvi

Biskupske konferencije Ekvadora i Brazila poslale su u ponedjeljak 15. kolovoza pisma biskupima u Nikaragvi, osuđujući oštru represiju sandinističke vlade prema Crkvi te zahtijevajući pravedniji demokratski sustav upravljanja zemljom, prenosi Vatican News.

1 2 3 10