Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskupska-sinoda

Kardinal Hollerich o prvom dijelu europske Kontinentalne sinodske skupštine u Pragu

Nakon prva četiri dana europske Kontinentalne sinodske skupštine u Pragu, koja je počela 5. veljače 2023., predsjednik Vijeća biskupskih konferencije Europske unije (COMECE) i glavni izvjestitelj Biskupske sinode o sinodalnosti, luksemburški nadbiskup kardinal Jean-Claude Hollerich izrazio je zadovoljstvo doživljenim, izvještava Vatican News.

Kardinal Grech: Molim za Crkvu koja je i raznolika i povezana

Glavni tajnik Biskupske sinode kardinal Mario Grech propovijedao je u srijedu 8. veljače u Pragu tijekom bogoslužja na kojem su sudjelovala izaslanstva 39 biskupskih konferencija iz cijele Europe, izvještavaju Katolička novinska agencija (KNA) i Vatican News.

Pismo biskupima uoči kontinentalnih skupština

Uoči kontinentalnih skupština 16. redovne opće skupštine Biskupske sinode generalni tajnik Sinode, kardinal Mario Grech, i generalni izvjestitelj XVI. redovne opće skupštine Biskupske sinode, kardinal Jean-Claude Hollerich uputili su svim eparhijskim biskupima istočnih katoličkih crkava i dijecezanskim biskupima diljem svijeta pismo pod naslovom "Uloga biskupa u sinodskom procesu" koje donosimo u cijelosti.

Priopćenje s izvanrednog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije

Izvanredno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije pod predsjedanjem predsjednika HBK splitsko-makarskog nadbiskupa i apostolskog upravitelja Porečke i pulske biskupije Dražena Kutleše održano je u utorak 24. siječnja 2023. godine, u sjedištu HBK u Zagrebu.

Sinodalno ekumensko bdjenje 30. rujna bit će molitva za jedinstvo u Crkvi

Inicijativa „Together – okupljanje naroda Božjega“ u okviru koje će 30. rujna 2023., uoči skupštine Biskupske sinode o sinodalnosti u listopadu, biti održano bdjenje, predstavljena je u ponedjeljak 23. siječnja u Tiskovnom uredu Svete Stolice, izvještava Antonella Palermo za Vatican News.

Kardinal Hollerich o kontinentalnoj fazi sinodskog hoda

U razgovoru za španjolske novine El Debate, objavljenom 16. siječnja, glavni izvjestitelj Biskupske sinode o sinodalnosti luksemburški kardinal Jean-Claude Hollerich osvrnuo se na pripremni hod za Biskupsku sinodu o sinodalnosti.

Biskup Feige o Sinodi: Crkva treba kulturu rasprave

Kad je riječ o kulturi rasprave, Katolička Crkva još uvijek je „na početku“, naglasio je 11. siječnja magdeburški biskup Gerhard Feige na događaju koji je njegova biskupija organizirala o sinodskom procesu koji je započeo papa Franjo, izvještava Vatican News.

Kardinal Grech: Neki se bore protiv Sinode

Postoje krugovi u Crkvi koji se „otvoreno bore“ protiv procesa konzultacija za svjetsku Sinodu koji je pokrenuo Papa, kazao je u intervjuu za siječanjski broj crkvenog časopisa „Vita Pastorale“ glavni tajnik Biskupske sinode kardinal Mario Grech, izvještava Vatican News.

U Dokumentu kontinentalne faze Sinode glas „posljednjih i isključenih“

Tekst koji će biti temelj rada i „referentni okvir“ za drugu etapu sinodskog hoda kojeg je započeo papa Franjo 2021. godine objavljen je u četvrtak, 27. listopada. Za izradu Dokumenta pročitane su sinteze koje su pristigle iz Crkava s pet kontinenata nakon savjetovanje vjernika i drugih osoba dobre volje, izvještava Vatican News.

1 2 3 6