Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskupska-sinoda

Kardinal Mario Grech: Imajmo povjerenja u svoj puk

Generalni tajnik Biskupske sinode i malteški kardinal Mario Grech govorio je tijekom virtualnog obraćanja 22. rujna na godišnjem summitu „Leadership Roundtable“, organizacije koja promiče model suodgovornosti između klerika i laika kao najbolju praksu za upravljanje Crkvom, prenosi National Catholic Reporter.

Kardinal Grech o sinodi na ekumenskom forumu mladih teologa u Lovranu

Četvrtoga dana „Mediteranskih teoloških susreta“ u Rijeci, u Hrvatskoj, glavna tema je bila sinodski hod Katoličke Crkve, o čemu je za 40 mladih studenata i doktoranda teologije, katolika, pravoslavnih i protestanata 14. srpnja govorio kardinal Mario Grech, glavni tajnik Sinode, preko videopoziva iz Vatikana.

Dotajnica Biskupske sinode Nathalie Becquart: Duh Sveti je na djelu

Nathalie Becquart jedna je od najutjecajnijih žena u Katoličkoj crkvi. Redovnica je dotajnica u vatikanskom tajništvu Sinode i prva je žena s pravom glasa na predstojećoj Biskupskoj sinodi. U intervjuu za Katholisch.de otkriva osjeća li zbog toga pritisak, prenosi Vatican News.

VIDEO Molitva za Ukrajinu

Ured za medije Generalnog tajništva Biskupske sinode objavio je video s molitvom za mir u svijetu, a posebno u Ukrajini.

Susreti formacije župnih koordinatora sinodskog savjetovanja

Susreti formacije župnih koordinatora sinodskog savjetovanja održani su u dvije subote, 22. i 29. siječnja 2022. u Đakovu za Đakovački i Velikokopanički dekanat, u Vinkovcima za Vinkovački, Vukovarski i Otočki dekanat, u Županji za Županjski i Drenovački dekanat, u Osijeku za Osječki istočni i zapadni, Čepinski i Baranjski dekanat te u Slavonskom Brodu za Slavonskobrodski, Sibinjski i Garčinski dekanat.

Upitnik za Biskupsku sinodu za vjernike Splitsko-makarske nadbiskupije

Splitsko-makarska nadbiskupija pozvala je u četvrtak 20. siječnja sve zainteresirane vjernike, klerike, redovnike i redovnice - ali i sve ljude dobre volje koji možda nisu članovi Crkve, ili su se od nje udaljili - da ispune upitnik kako bi nadbiskupija dobila povratnu informaciju o vjerničkim iskustvima, aktivnostima iz života župnih zajednica i razmišljanja o zajedništvu, sudjelovanju i poslanju Crkve naših dana.

1 2 3 5