Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskupska-sluzba

Biskup Jezerinac proslavio obljetnice svećeničke i biskupske službe

Umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac proslavio je 55 godina svećeničke službe i 30 godina biskupske službe na svetkovinu Uzašašća Gospodinova 13. svibnja u crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Loviću Prekriškom u Župi sv. Mihaela Arkanđela i sv. Ane, Gornje Prekrižje.

Mons. Ivan Milovan proslavio 22. obljetnicu biskupstva

Umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan proslavio je 22. obljetnicu biskupskoga ređenja na blagdan Krštenja Gospodinova u nedjelju 10. siječnja. Sukladno uvjetima i odredbama vremena pandemije, proslavio je na području župe gdje živi i najčešće pastoralno djeluje, misom u župnoj crkvi Sv. Kuzme i Damjana u Fažani.

Biskup Palić: Mladima trebamo ponuditi novo iskustvo življenja vjere

Dosadašnji hvarski biskup Petar Palić imenovan je 11. srpnja mostarsko-duvanjskim biskupom i apostolskim upraviteljem Trebinjsko-mrkanske biskupije. Tim povodom Radio Mir Međugorje objavio je audiozapis razgovora s biskupom Palićem snimljen na blagdan sv. Antuna Padovanskoga 13. lipnja na Humcu. U razgovoru je mons. Palić predstavio svoj svećenički put, govorio o biskupskoj službi, mladima i novoj evangelizaciji.