Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bjelorusija

Nuncij Jozić s bjeloruskim ministrom vanjskih poslova

Dva dana nakon predaje vjerodajnica bjeloruskom predsjedniku Aleksandru Lukašenku, apostolski nuncij u Republici Bjelorusiji nadbiskup Ante Jozić susreo se u četvrtak 5. studenoga s tamošnjim ministrom vanjskih poslova Vladimirom Makeiem.

Nadbiskup Minska bio na razgovorima u Vatikanu

Predsjednik Bjeloruske biskupske konferencije i nadbiskup Minska i Mohileva Tadeusz Kondrusiewicz koji se od 31. kolovoza ne može vratiti u Bjelorusiju, bio je 19. i 20. listopada u Rimu na razgovorima u Državnom tajništvu Svete Stolice, objavila je ACI Stampa.

Bjelorusija: Apostolski nuncij Ante Jozić predao vjerodajnice

Apostolski nuncij u Bjelorusiji nadbiskup Ante Jozić u pratnji tajnika nuncijature Mahera Shammasa susreo se u srijedu 21. listopada sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Republike Bjelorusije Sergejem Aleinikom te mu je tom prigodom predao preslike vjerodajnica.

Nadbiskup Ante Jozić stigao u Bjelorusiju

Novi apostolski nuncij u Bjelorusiji nadbiskup Ante Jozić stigao je u nedjelju 11. listopada u glavni grad Minsk, gdje su ga dočekale crkvene i državne vlasti i osoblje Nuncijature, objavila je Catholic News Agency.

Završna poruka s plenarnog zasjedanja CCEE-a

Plenarna skupština Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) održana je 25. i 26. rujna samo online putem aplikacije za videopozive s više korisnika. Na kraju zasjedanja biskupi članovi CCEE-a uputili su Završnu poruku koju donosimo u nastavku u cijelosti.

Sveta Stolica žurno traži mirno rješenje za Bjelorusiju

Nakon što je stalni promatrač Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima u Ženevi nadbiskup Ivan Jurkovič uputio apel Vijeću UN-a za ljudska prava i zatražio žuran sastanak o stanju ljudskih prava u Bjelorusiji, njegov prijedlog je prihvaćen i u petak 18. rujna održana je sjednica Vijeća na tu temu u Ženevi, prenosi Vatican News.

Nadbiskup Kondrusiewicz čestitao mons. Joziću

Predsjednik Bjeloruske konferencije katoličkih biskupa nadbiskup Tadeusz Kondrusiewicz izrazio je mons. Anti Joziću prigodom biskupskog ređenja dobrodošlicu kao apostolskom nunciju u Bjelorusiji, objavila je 16. rujna Catholic News Agency.

Bjeloruski predsjednik Lukašenko ponovno uputio poziv papi Franji za službeni posjet Minsku

Ministar vanjskih poslova Bjelorusije Vladimir Makei, nakon sastanka u petak 11. rujna u Minsku s tajnikom za odnose s državama pri Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, izjavio je za bjelorusku novinsku agenciju BeITA da bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko ponovno upućuje poziv papi Franji za službeni posjet Bjelorusiji, izvještava Catholic News Agency (CNA).

1 2