Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bjelovar

Izjava biskupa Tomislava Rogića nakon mise susreta mladih u Bjelovaru

Predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za mlade šibenski biskup Tomislav Rogić u izjavi za Hrvatski katolički radio nakon Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru, u subotu 17. rujna 2022. je istaknuo: "To je jedno novo svjedočanstvo vjere za koje se nadam da će ljudi koji su mu svjedočili potaknuti na razmišljanje."

Pismo pape Franje sudionicima 11. Susreta hrvatske katoličke mladeži

Na početku misnoga slavlja Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru u subotu, 17. rujna apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Giorgio Lingua pročitao je pismo koje je sudionicima susreta uputio papa Franjo u kojem Sveti Otac pozdravlja sve sudionike Susreta, "a posebno mlade iz svih krajeva Hrvatske, BiH i drugih dijelova svijeta a koji su se okupili u Bjelovaru kako bi zajedno slavili Gospodina".

U Bjelovaru se održava svečana misa Susreta hrvatske katoličke mladeži

Svečanim misnim slavljem Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru predsjeda bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak u koncelebraciji apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Lingue, kardinala Josipa Bozanića, predsjednika Hrvatske biskupske konferencije zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića i 20-ak hrvatskih (nad)biskupa.

Euharistijsko slavlje vrhunac SHKM-a u Bjelovaru

Vrhunac Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru, koji se održao u subotu 17. rujna, bilo je euharistijsko slavlje koje je predslavio bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak. Sljedeći domaćin SHKM-a je Gospićko-senjska biskupija.

1 2 3