Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bk-bih

Poruka Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za "Godinu Božje Riječi"

Potaknuti obljetnicom 1600 godina od smrti crkvenoga naučitelja sv. Jeronima, prevoditelja i tumača Svetoga Pisma, biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, na 78. redovitom zasjedanju u Banjoj Luci, održanom 13. i 14. srpnja 2020., odlučili su za područje BIH proglasiti „Godinu Božje Riječi“ koja će započeti na liturgijski spomendan sv. Jeronima, 30. rujna 2020., i završiti na isti dan 2021. godine. Poruku biskupa BIH prenosimo u cijelosti.

Izjava Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine uputili su 13. svibnja izjavu kojom odbacuju „sve nepravedne sudove i insinuacije s obzirom na misu, koja će se slaviti u subotu 16. svibnja u sarajevskoj katedrali Srca Isusova“. Izjavu donosimo u cijelosti.

Kardinal Vinko Puljić uputio uskrsnu čestitku papi Franji

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski uputio je Svetom Ocu papi Franji uskrsnu čestitku, javlja Katolička tiskovna agencija u subotu 11. travnja. Čestitku prenosimo u cijelosti.

Pokopan vrhbosanski svećenik Miro (Mirko) Bešlić

Na groblju Rabić u Derventi u Bosanskoj Posavini u petak 20. ožujka pokopan je vrhbosanski svećenik Miro (Mirko) Bešlić koji je preminuo u Zagrebu 17. ožujka u 69. godini života i 45. godini svećeništva.

Održana zajednička sjednica Vijeća za laike i Odbora za mlade BK BiH

Zajednička sjednica Vijeća za laike Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (BK BiH) i Odbora za mlade BK BiH održana je u srijedu 12. veljače u prostorijama BK BiH u Sarajevu pod predsjedanjem predsjednika Vijeća za laike banjolučkog pomoćnog biskupa Marka Semrena.

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom predvodio Molitvu za jedinstvo kršćana

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom zajedno sa četvoricom svećenika i đakonom, u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu predvodio je Molitvu za jedinstvo kršćana posljednjeg dana Molitvene osmine za jedinstvo kršćana 25. siječnja, kada Katolička Crkva slavi blagdan obraćenja sv. Pavla apostola, izvještava Katolička Tiskovna Agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Kardinal Puljić: BiH svake godine napusti oko deset tisuća katolika

Na kraju 77. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u utorak 5. studenoga upriličena je konferencija za novinstvo u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu. Na konferenciji o zasjedanju govorili su predsjednik i dopredsjednik Biskupske konferencije BiH vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i vojni biskup u BiH Tomo Vukšić.

1 2 3