Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bk-bih

Održano XXIII. redovito godišnje zajedničko zasjedanje HBK i BK BiH

U Zagrebu je u utorak 23. veljače održano XXIII. redovito godišnje zajedničko zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, pod predsjedanjem potpredsjednika HBK zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i predsjednika BK BiH vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića.

Čestitka predsjednika BK BiH kardinala Puljića patrijarhu Porfiriju

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić uputio je 19. veljače uime biskupa BK BiH i u osobno ime, najiskrenije čestitke srpskom patrijarhu Porfiriju u povodu izbora za poglavara Srpske pravoslavne Crkve, izvijestila je KTA.

Crkva u BiH prikuplja priloge za područja pogođena potresom

Biskupi Biskupske konferencije BiH odlučili su da će se u nedjelju 3. siječnja u svim crkvama u Bosni i Hercegovini prikupljati samo jedna kolekta koja će u cijelosti biti proslijeđena Hrvatskoj biskupskoj konferenciji kao pomoć pri saniranju posljedica potresa.

Sućut biskupa BK BiH u povodu preminuća srpskog patrijarha Irineja

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine uputili su 20. studenoga Svetom arhijerejskom sinodu Srpske pravoslavne Crkve, a preko njih i svem episkopatu, svećenstvu, monaštvu i svim vjernicima Srpske pravoslavne Crkve izraze duboke kršćanske sućuti u povodu preminuća srpskog patrijarha Irineja.

Poziv članova Biskupske konferencija BiH potpisnicima i svjedocima Daytonskog sporazuma (HR, EN, IT, DE)

Članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, 20. studenog 2020. u Sarajevu uputili su „Poziv potpisnicima i svjedocima Daytonskog sporazuma i svima zaduženima za njegovo provođenje u povodu njegove 25. obljetnice“ pod naslovom „Poradite konačno odlučnije na uspostavi pravednog mira”. Poziv prenosimo u cijelosti na hrvatskom, engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku.

1 2 3 5