Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bk-bih

Poruka predsjednika Vijeća za ekumenizam i dijalog BK BiH mons. Palića uoči Molitvene osmine

Predsjednik Vijeća za ekumenizam i dijalog među religijama i kulturama BK BiH mons. Petar Palić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, uputio je 16. siječnja 2024. Poruku uoči početka Molitvene osmine za jedinstvo kršćana 2024. godine koja se svake godine obilježava od 18. do 25. siječnja. Poruku biskupa Palića prenosimo u cijelosti.

Apel Komisije „Justitia et pax” BK BiH za izgradnju pravednog mira i sigurne budućnosti u BiH povodom 28. obljetnice Daytonskog mirovnog sporazuma

Komisija „Justitia et pax“ (Pravda i mir) Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, 21. studenoga 2023. uputila je apel za izgradnju pravednog mira i sigurne budućnosti u Bosni i Hercegovini u povodu 28. obljetnice Okvirnog sporazuma za mir u BiH – Daytonskog sporazuma. Apel, koji potpisuje predsjednik spomenute Komisije mons. Franjo Komarica, biskup banjolučki, objavila je KTA u cijelosti.

Počelo 88. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine počela je u ponedjeljak 6. studenog u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu svoje 88. redovito zasjedanje pod predsjedanjem vrhbosanskog nadbiskupa metropolita i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH Tome Vukšića, predsjednika BK BiH, te uz sudjelovanje članova Biskupske konferencije BiH i delegata Hrvatske i Austrijske biskupske konferencije i Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda, izvijestila je KTA.

Pozdrav nadbiskupa Vukšića na početku 88. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine započela je svoje 88. redovito zasjedanje u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, 6. studenog 2023. pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tome Vukšića, predsjednika BK BiH. Na početku zasjedanja sve je pozdravio nadbiskup Vukšić. Pozdrav nadbiskupa Vukšića prenosimo u cijelosti.

Nova odluka o prilogu za misno slavlje u BiH

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine na svojem redovnom zasjedanju u Banjoj Luci 13. i 14. srpnja 2023. donijeli su novu odluku o prilogu za misno slavlje koji će od 1. rujna 2023. umjesto dosadašnjih 20, iznositi 30 konvertibilnih maraka, priopćila je Vrhbosanska nadbiskupija.

1 2 3 13