Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bl-drinske-mucenice

Zaključena Godina bl. Jule Ivanišević u Požeškoj biskupiji

Na spomendan bl. Jule Ivanišević i susestara, požeški biskup Antun Škvorčević je u petak, 15. prosinca 2023. predvodio u Župi sv. Antuna Padovanskog u Starom Petrovom Selu euharistijsko slavlje, kojim je zaključio Godinu bl. Jule Ivanišević u Požeškoj biskupiji, izvijestila je Požeška biskupija.

Proslava blagdana Drinskih mučenica u Velikom Grđevcu

Bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak predslavio je u petak 15. prosinca 2023. svečano euharistijsko slavlje u crkvi Duha Svetoga u Velikom Grđevcu povodom blagdana blaženih Drinskih mučenica, izvijestila je Bjelovarsko-križevačka biskupija.

Nadbiskup Vukšić slavio misu na spomendan Bl. Drinskih mučenica

Na Drugu nedjelju došašća, 10. prosinca, u Goraždu je svetom misom u još nedovršenoj crkvi proslavljen spomendan Bl. Drinskih mučenica, pet redovnica koje su 1941. u Gradu na Drini iz mržnje prema vjeri ubili četnici, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Dvostruko slavlje u Župi Presvetog Trojstva u Novom Travniku

Vjernička zajednica Presvetoga Trojstva u Novom Travniku proslavila je u nedjelju 24. rujna svoj drugotni patron Bl. Drinske mučenice te obilježila 20 godina postojanja župe. U sklopu proslave održana je pred oko 2 tisuće vjernika večer slavljenja uz koncert Alana Hržice, objavila je mrežna stranica nedjelja.ba.

Održano hodočašće Kaptolačkog dekanata u Staro Petrovo Selo

U okviru programa Godine blažene Jule Ivanišević u Požeškoj biskupiji, u četvrtak 15. lipnja 2023. u župnu crkvu u Starom Petrovom Selu gdje je blaženica krštena, hodočastili su svećenici i vjernici Kaptolačkog dekanata predvođeni svojim svećenicima.

1 2 3 4