Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bl-ivan-merz

Homilija nuncija Lingue na blagdan bl. Ivana Merza

Donosimo homiliju apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Lingue s mise koju je predvodio na blagdan bl. Ivana Merza, u petak 10. svibnja 2024., pri bazilici Presvetoga Srca Isusova u Zagrebu.

Propovijed biskupa Željka Majića na misnom slavlju u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima

Objavljujemo u cijelosti propovijed banjolučkog biskupa Željka Majića upućenu u nedjelju 5. svibnja 2024. u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu u prigodi blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića i bl. Ivana Merza te proljetnog susreta hrvatskih rimskih studenata, a u sklopu pohoda „ad limina apostolorum“ biskupa BK BiH.

Raspisan literarni natječaj „Blaženi Ivan Merz“

Nadbiskupska klasična gimnazija s pravom javnosti iz Zagreba raspisala je literarni natječaj „Blaženi Ivan Merz” s temom „Čini se da se po pogledu i ljepoti lica često odrazuje duša“, izvijestili su iz NKG-a.

Svečano otkrivena spomen-ploča blaženom Ivanu Merzu

Spomen-ploča hrvatskom intelektualcu, piscu, doktoru znanosti, blaženiku Ivanu Merzu svečano je otkrivena 17. veljače u ulaznom predvorju glavne zgrade Knjižnica grada Zagreba. Spomen-ploča postavljena je u Starčevićevu domu, zgradi u kojoj je blaženik živio posljednjih devet godina života, objavljeno je na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Đakovo: Izložba o bl. Ivanu Merzu u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša

U povodu 19. „Noći muzeja“ čija je tema ove godine bila „Muzeji i nova publika“, učenici 4. razreda đakovačke Gimnazije Antuna Gustava Matoša organizirali su 26. siječnja izložbu o bl. Ivanu Merzu pod nazivom „Što suvremeni čovjek može naučiti od Ivana Merza“.

1 2 3 7