Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bl-oton

Proslavljen blagdan bl. Otona iz Pule

Blagdan bl. Otona iz Pule svečano je, u četvrtak,  14. prosinca, proslavljen u samostanu sv. Franje Asiškog u Puli gdje se u bočnom oltaru čuvaju njegove relikvije.

Dijamantna misa fra Ljudevita Maračića

Fra Ljudevit Anton Maračić, OFM Conv., proslavio je dijamantnu misu, 60. godina svećeništva u srijedu 14. prosinca, o blagdanu bl. Otona, u pulskoj crkvi sv. Franje Asiškog. Za tu prigodu fra Ljudevitu je čestitku poslao i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua.

Dan hrvatskih duhovnih velikana franjevaca konventualaca

Prigodnim uvodnim programom posvećenim sv. Nikoli Taveliću, bl. Otonu iz Pule i slugama Božjim Placidu Corteseu i Celestinu Tomiću, misnim slavljem koje je predvodio provincijalni ministar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Miljenko Hontić te predstavljanjem knjižice „Hrvatski sveci i blaženici – molitve, životopisi, likovni prikazi“ urednice Tanje Baran u Križevcima je u subotu 28. svibnja održan program trećega dana 14. dana hrvatskih svetaca i blaženika.

Proslavljen spomendan bl. Otona iz Pule

O spomendanu bl. Otona iz Pule, u utorak, 14. prosinca u pulskom Franjevačkom samostanu sv. Franje Asiškog, gdje se čuva njegov sarkofag, spomen na tog pulskog blaženika proslavljen je s dva svečani misna slavlja, koja je predvodio o. Anto Barišić, OFM.