Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: blagoslov

U Trnavi blagoslovljeni nadbiskupijski vinogradi i mlado vino

„U ovom trenutku kada priroda miruje, razmišljamo o godini koja je pred nama. Ovdje smo da zahvalimo Bogu za proteklu godinu, pogledamo naprijed i zamolimo njegovu asistenciju, njegov blagoslov u godini koja je pred nama. Zazivamo blagoslov na ove vinograde i sve vinograde ovoga kraja i molimo Boga stvoritelja da budemo njegovi suradnici“, rekao je nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić, predvodeći na blagdan Sv. Vinka, u petak 22. siječnja, obred blagoslova nadbiskupijskih vinograda u Trnavi.

Mikluševci: Papin blagoslov za 65. godina predvođenja pjevanja u crkvi

Na svetkovinu Rođenja Gospodnjega – Božić, u grkokatoličkoj župi Mikluševci u Slavoniji, župnik o. Roman Stupjak, pred okupljenom zajednicom uručio je Antunu Ljikaru pergamenu s blagoslovom pape Franje i poklon Crkvenog odbora za 65. godina predvođenja liturgijskog pjevanja.

Biskup Gorski na misi polnoćki blagoslovio privremeni objekt za bogoslužje u Granešini

Pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski blagoslovio je na misi polnoćki privremeni objekt za bogoslužje u župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Granešini. Tamošnja župna crkva teško je stradala u potresu zbog čega je, uz pomoć Zagrebačke nadbiskupije, izgrađena dvorana u podnožju crkve. Zahvaljujući velikom zalaganju mladih u župi privremeni bogoslužni prostor spreman je dočekao misu polnoćku.

Blagoslov

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 2. prosinca 2020. – Papin apel

1 2 3 9