Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: blagovijest

Isus – učitelj navještaja

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 25. siječnja papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. U središtu Papine meditacije, koju donosimo u cijelosti, bila je tema „Isus – učitelj navještaja (Lk 4, 17-21)“.

Ministranti iz Lupoglava i Brckovljana na „Laudato si'“ vikendu

Šesnaestorica ministranata iz Župe bl. Augustina Kažotića iz Lupoglava te dvojica ministranata iz susjedne Župe sv. Brcka u Brckovljanima u pratnji voditelja, župnog upravitelja u Lupoglavu don Filipa Pavlovića su 25. i 26. ožujka sudjelovala su u vikend-programu „Laudato si'“.

Misno slavlje na Blagovijest i Dan Sveučilišta u Zadru

Na blagdan Blagovijesti kada Sveučilište u Zadru ujedno slavi svoj Dies Academicus, svečano misno slavlje u crkvi Sv. Dimitrija u Zadru u petak 25. ožujka predvodio je apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua, a propovijedao je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Molitva za mir i čin posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu u đakovačkoj prvostolnici Sv. Petra

„Vrijeme je da svi napustimo logiku neprijateljstva koje traži sukob i da se umjesto toga krene putem koji vodi prema ljudskom zajedništvu i bratstvu“, rekao je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, predvodeći na svetkovinu Blagovijesti, 25. ožujka večernje misno slavlje u đakovačkoj prvostolnici Sv. Petra, kojim se na poziv pape Franje pridružio biskupima cijeloga svijeta u molitvi za mir i svečanom činu posvete cijeloga čovječanstva, na poseban način Rusije i Ukrajine, Bezgrješnom Srcu Marijinu.

1 2 3 4