Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: blato

Počela devetnica u čast sv. Vincence

Devetnica u čast sv. Vincence, zaštitnice Blata na otoku Korčuli, počela je u nedjelju, 19. travnja, a župnik župe Svih svetih u Blatu i dekan Korčulanskog dekanata don Željko Kovačević predvodio je u crkvi misno slavlje koje je za vjernike prenošeno putem Radio Blata i Facebook stranice župe Svih svetih Blato.

Uočnica blagdana bl. Marije Propetog Petković u Blatu

Posljednjeg dana devetnice, na uočnicu blagdana blažene Marije Propetoga, 8. srpnja, štovatelji bl. Marije Propetog Isusa Petković imali su prilike moliti i pjevati svečanu večernju u svetištu. Molitva je započela procesijom iz samostana Kuće matice do rodne kuće bl. Marije Propetog i kroz mjesto stigla nazad u svetište u kojem je nakon toga slavljena misa koju je predvodio župnik don Željko Kovačević.

Dom za starije i bolesne u Blatu priprema se za blagdan bl. Marije Petković

Petog dana devetnice pred blagdan bl. Marije Propetog u Blatu na Korčuli, 4. srpnja euharistijsko slavlje u Domu za starije i teško bolesne odrasle osobe »Majka Marija Petković« predvodio je vlč. Zvonimir Martinović, župnik župe Kraljice Mučenika (Vukovar), u koncelebraciji s vlč. Robertom Jugovićem, župnikom župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja (Županja).

Četvrti dan devetnice uoči blagdana bl. Marije Propetoga u Blatu na Korčuli

Četvrtog dana devetnice, 3. srpnja 2019. na blagdan sv. Tome apostola, u svetištu bl. Marije Propetoga u Blatu na otoku Korčuli, euharistijskom slavlju je prethodila pobožnost sv. krunice, slavnih otajstava uz razmatranja blaženice. Euharistijsko slavlje u dvorištu samostana uz svetište predvodio je mons. Stjepan Beretić, katedralni župnik župe sv. Terezije Avilske iz Subotice.

Duhovna obnova za djecu u Blatu

Duhovna korizmena obnova za djecu 4. i 5. razreda održala se 9. ožujka u samostanu sestara kćeri milosrđa TSR sv. Franje u Blatu o temi korizme.

Blato: Krštenje petoga djeteta u obitelji Tulić

U tijeku nedjeljne mise 3. ožujka u župnoj crkvi Svih svetih u Blatu na Korčuli župnik i dekan Korčulanskoga dekanata don Željko Kovačević krstio je peto dijete u obitelji Žane i Veseljka Tulić.

1 2