Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: blato

Izborni kapitul u OFS-u Blato - Vela Luka

Slavlje izbornoga kapitula u Mjesnom bratstvu OFS-a „Blažena Marija Propetog Isusa Petković“ održano je u petak, 6. svibnja u dvorani svetišta Blaženice u Blatu na Korčuli.

Inicijativa „24 sata za Gospodina“ u Blatu, Orebiću i Dubrovniku

Inicijativa “24 sata za Gospodina” koju je papa Franjo pokrenuo 2014. godine sa željom da se potakne Crkva i svijet na promišljanje o Božjem milosrdnom licu, u Dubrovačkoj biskupiji ove godine provedena je 25. i 26. ožujka u župama Pomoćnice kršćana u Orebiću i Svih svetih u Blatu na Korčuli te u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku.

Osmi dan devetnice uoči blagdana blažene Marije Propetoga

Osmi dan devetnice za blagdan bl. Marije Propetog Isusa Petković u Blatu u srijedu 7. srpnja bio je Dan molitve za očeve i majke, posebice za žene i njihovu nerođenu djecu, a euharistijsko slavlje slavljeno je i u Domu za starije i teško bolesne odrasle osobe »Majka Marija Petković«.

Biskup Palić: Bl. Marija Propetog Isusa Petković ostvarila je ideal vrsne žene

Blagdan hrvatske blaženice Marije Propetog Isusa Petković, utemeljiteljice Družbe Kćeri Milosrđa, proslavljen je u četvrtak, 9. srpnja u njezinom rodnom mjestu u Blatu na otoku Korčuli, gdje se nalazi i Svetište bl. Marije Propetog. Središnje svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje predvodio je generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije i hvarski biskup Petar Palić. Propovijed biskupa Palića donosimo u cijelosti.

Dan Doma za odrasle osobe u Blatu

U okviru devetnice bl. Mariji Propetoga, u Domu za odrasle osobe put Prigradice u Blatu, u ponedjeljak, 6. srpnja proslavljen je Dan doma euharistijskim slavljem koje je predvodio župnik župe Svih svetih don Željko Kovačević. Za vrijeme euharistijskoga slavlja pjevala je s. M. Juliana Beretić.

Peti dan devetnice bl. Mariji Petković

Molitvena nakana petoga dana devetnice u čast bl. Marije Propetog Petković, u subotu, 4. srpnja u svetištu u Blatu bila je za duše u čistilištu, a krunicu su predmolila djeca, prvopričesnici i članovi dječjeg zbora »Stope« koji je predvodio i euharistijsko pjevanje, pod vodstvom s. M. Juliane Beretić.

1 2 3