Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: blato

Biskup Gorski krstio sedmo dijete u obitelji Jukić

Zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski je na svetkovinu Bogojavljenja, u subotu 6. siječnja 2024., u zagrebačkoj Župi Blažene Djevice Marije – Remetinec–Blato, krstio Tenu, sedmo dijete u obitelji Jukić, i Šimuna, drugo dijete u obitelji Širić.

Na Misijsku nedjelju u Blatu predstavljen novi đakon

Misijska nedjelja proslavljena je 22. listopada 2023. u Župi Svih svetih u Blatu na Korčuli, a tom prigodom župljanima je predstavljen đakon Ivan Galjuf koji će u njihovoj župi kimati đakonski praktikum.

Osmi dan devetnice uoči blagdana bl. Marije Propetog

Osmoga dana devetnice blaženoj Mariji Propetoga Petković u petak 7. srpnja euharistijsko slavlje u Blatu na Korčuli predvodio je don Ivo Markić, župni vikar u Župi sv. Mihajla u Dubrovniku i voditelj Ureda za mlade Dubrovačke biskupije.

Sedmi dan devetnice uoči blagdana bl. Marije Propetog

Sedmoga dana devetnice blaženoj Mariji Propetog u četvrtak 6. srpnja u njezinom rodnom Blatu na Korčuli euharistijsko slavlje predvodio je župni vikar u Župi sv. Mihajla u Dubrovniku i voditelj Ureda za mlade Dubrovačke biskupije don Ivo Markić.

Šesti dan devetnice uoči blagdana bl. Marije Propetog

Šestog dana devetnice blaženoj Mariji Propetog u srijedu 5. srpnja u njezinu rodnu Blatu na Korčuli euharistijsko slavlje predvodio je don Stipe Miloš, župnik župa Očišćenja Marijina u Smokvici i sv. Petra u Čari. 

Peti dan devetnice uoči blagdana bl. Marije Propetog

Petoga dana devetnice blaženoj Mariji Propetoga Petković u Blatu u utorak, 4. srpnja radosna otajstva krunice predmolili su članovi župnog zbora iz Župe sv. Kuzme i Damjana, Lastovo, koji su ujedno i pjevali u euharistijskom slavlju.

Četvrti dan devetnice uoči blagdana bl. Marije Propetog

Četvrtog dana devetnice uoči blagdana bl. Marije Propetoga Petković, na blagdan svetoga Tome apostola, u ponedjeljak 3. srpnja 2023. u Blatu na Korčuli, misu u dvorištu samostana sestara kćeri Milosrđa Trećega samostanskog reda sv. Franje predslavio je župnik župa Gospe od sniga – Pupnat, sv. Martina – Žrnovo i sv. Nikole – Račišće don Robert Karačić.

1 2 3 5