Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: blato

Uočnica blagdana bl. Marije Propetog Petković u Blatu

Posljednjeg dana devetnice, na uočnicu blagdana blažene Marije Propetoga, 8. srpnja, štovatelji bl. Marije Propetog Isusa Petković imali su prilike moliti i pjevati svečanu večernju u svetištu. Molitva je započela procesijom iz samostana Kuće matice do rodne kuće bl. Marije Propetog i kroz mjesto stigla nazad u svetište u kojem je nakon toga slavljena misa koju je predvodio župnik don Željko Kovačević.

Dom za starije i bolesne u Blatu priprema se za blagdan bl. Marije Petković

Petog dana devetnice pred blagdan bl. Marije Propetog u Blatu na Korčuli, 4. srpnja euharistijsko slavlje u Domu za starije i teško bolesne odrasle osobe »Majka Marija Petković« predvodio je vlč. Zvonimir Martinović, župnik župe Kraljice Mučenika (Vukovar), u koncelebraciji s vlč. Robertom Jugovićem, župnikom župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja (Županja).

Četvrti dan devetnice uoči blagdana bl. Marije Propetoga u Blatu na Korčuli

Četvrtog dana devetnice, 3. srpnja 2019. na blagdan sv. Tome apostola, u svetištu bl. Marije Propetoga u Blatu na otoku Korčuli, euharistijskom slavlju je prethodila pobožnost sv. krunice, slavnih otajstava uz razmatranja blaženice. Euharistijsko slavlje u dvorištu samostana uz svetište predvodio je mons. Stjepan Beretić, katedralni župnik župe sv. Terezije Avilske iz Subotice.

Duhovna obnova za djecu u Blatu

Duhovna korizmena obnova za djecu 4. i 5. razreda održala se 9. ožujka u samostanu sestara kćeri milosrđa TSR sv. Franje u Blatu o temi korizme.

Blato: Krštenje petoga djeteta u obitelji Tulić

U tijeku nedjeljne mise 3. ožujka u župnoj crkvi Svih svetih u Blatu na Korčuli župnik i dekan Korčulanskoga dekanata don Željko Kovačević krstio je peto dijete u obitelji Žane i Veseljka Tulić.

Nova uprava Provincije Krista Kralja

U Blatu na otoku Korčuli od 9. do 12. siječnja održan je VII. redoviti kapitul hrvatske Provincije Krista Kralja Družbe kćeri milosrđa TSR sv. Franje pod predsjedanjem vrhovne predstojnice M. Cristine Orsillo.

1 2