Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: blizina

Papa: Crkva i država imaju biti blizu obiteljima

Govoreći članovima Papinskoga teološkog instituta Ivan Pavao II. za studij braka i obitelji, koje je u ponedjeljak, 24. listopada primio u audijenciju, Papa je istaknuo potrebnu razradu kršćanskoga viđenja koje se ne zaustavlja na bračnoj vezi, nego razmišlja o roditeljstvu, sinovstvu i bratstvu obiteljskoga iskustva cijele ljudske zajednice, objavio je Vatican News.

Papa: Biskupstvo je naziv službe, a ne časti

Na XXIX. nedjelju kroz godinu, 17. listopada papa Franjo je u Bazilici sv. Petra u Vatikanu predsjedao misom tijekom koje je podijelio biskupski red mons. Guidi Mariniju, biskupu Tortone, i mons. Andrésu Gabrielu Ferradi Moreiri, tajniku Kongregacije za kler.

Časopis La Civiltà Cattolica objavio Papin razgovor s isusovcima u Slovačkoj

Operativni zahvat kojem je podvrgnut u srpnju, pastoralni rad s homoseksualnim osobama, rodna ideologija, uporaba rimske liturgije koja je prethodila obnovi iz 1970. godine, samo su neke od tema Papina razgovora s isusovcima održanog u Apostolskoj nuncijaturi u Bratislavi u nedjelju 12. rujna tijekom njegova pastoralnog pohoda Slovačkoj. Papin razgovor sa subraćom, koji je objavio časopis La Civiltà Cattolica, trajao je oko sat i pol.

1 2