Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bolesni

Apostolsko pismo u obliku motuproprija „Fide incensus”

Uoči svetkovine Duhova, u subotu 18. svibnja, papa Franjo objavio je Apostolsko pismo u obliku motuproprija "Fide incensus" kojim se Guidu de Montpellieru dodjeljuje naslov blaženi. U nastavku donosimo cjeloviti prijevod Pisma.

Papin Angelus u nedjelju 11. veljače

Papa Franjo je u nedjelju, 11. veljače 2024., s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje prije i nakon molitve Angelusa.

Stručni skup „Služenje bolesnima“ u Zadru

Na stručnom skupu „Služenje bolesnima u 21. st.“ u petak, 9. veljače, u dvorani sjemeništa ‘Zmajević’ u Zadru, don Marin Batur izlagao je o sakramentu bolesničkog pomazanja, a don Marko Dokoza opisao je svoje iskustvo rada kao bolničkog kapelana u Psihijatrijskoj bolnici na Ugljanu.

Papina poruka za Svjetski dan bolesnika 2024.

Donosimo u cijelosti prijevod Papine poruke za XXXII. Svjetski dan bolesnika koji se slavi na spomen Blažene Djevice Marije Lurdske, 11. veljače 2024., na temu »Nije dobro da čovjek bude sam«. Liječiti bolesne liječeći odnose".

Dan bolesnika u Đakovu u znaku „srca“

Odgovarajući na ovogodišnju poruku Dana bolesnika „Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan“ (Lk 6. 36), uz molitvene programe za bolesnike u crkvi i u domovima za stare i nemoćne, učiteljice i vjeroučiteljice osnovnih škola na području Župe Svih avetih u Đakovu, a na poticaj s. Meri Gotovac, voditeljice zajednice „Milosrdni Samarijanac“, s djecom su bojale srca s porukama za stare i bolesne.

Sveti Josip – strah zlih duhova

U povodu Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priredio je tematske tekstove prema Stepinčevim propovijedima o sv. Josipu prema litanijama sv. Josipa. Tekstovi su obogaćeni citatima iz samih propovijedi, koje su objavljene u knjizi mons. Jurja Batelje Blaženi Alojzije Stepinac: Sveti Josip – Propovijedi prema litanijama sv. Josipa iz 2009. godine. Ovog tjedna donosi se tekst koji tematizira litanijski zaziv Strahu zlih duhova, moli za nas!

1 2