Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bolesni

Dan bolesnika u Đakovu u znaku „srca“

Odgovarajući na ovogodišnju poruku Dana bolesnika „Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan“ (Lk 6. 36), uz molitvene programe za bolesnike u crkvi i u domovima za stare i nemoćne, učiteljice i vjeroučiteljice osnovnih škola na području Župe Svih avetih u Đakovu, a na poticaj s. Meri Gotovac, voditeljice zajednice „Milosrdni Samarijanac“, s djecom su bojale srca s porukama za stare i bolesne.

Sveti Josip – strah zlih duhova

U povodu Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priredio je tematske tekstove prema Stepinčevim propovijedima o sv. Josipu prema litanijama sv. Josipa. Tekstovi su obogaćeni citatima iz samih propovijedi, koje su objavljene u knjizi mons. Jurja Batelje Blaženi Alojzije Stepinac: Sveti Josip – Propovijedi prema litanijama sv. Josipa iz 2009. godine. Ovog tjedna donosi se tekst koji tematizira litanijski zaziv Strahu zlih duhova, moli za nas!

Dan molitve za starije i bolesne u Blatu

Šestoga dana devetnice pred blagdan bl. Marije Propetoga, 5. srpnja na Plokati ispred župne crkve Svih svetih u Blatu, slavna otajstva krunice predmolili su članovi župnoga zbora koji su pod vodstvom s. M. Juliane Beretić i pjevali za vrijeme euharistijskoga slavlja. Ovaj je dan bio posvećen starijima i bolesnima, pa su za vrijeme euharistijskoga slavlja bolesnici, koji su se prethodno javili župniku, primili sakrament bolesničkoga pomazanja.

Blagoslovljeni uskrsni kruščići podijeljeni starijima i bolesnima

Zbog nemogućnosti sudjelovanja svojih župljana u uskrsnom blagoslovu jela, a sa željom da na sam Uskrs bude što više povezan s njima, župnik najveće slavonskobrodske župe Gospe Brze Pomoći preč. Ivan Lenić, naručio je stotinjak posebno izrađenih uskrsnih kruščića, koje je blagoslovio na Veliku subotu 11. travnja prijepodne, a potom su ih u ukrasnim vrećicama sa slikom Gospe Brze Pomoći i župne crkve članovi župnog Caritasa i Anđelinih prijateljica, koji djeluju pri samostanu uršulinki, tijekom dana raznosili u domove starijima i bolesnima u župi.

Nadbiskup Devčić slavio misu za starije i bolesne u svetištu Gospe od Čudesa

U svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama kod Ogulina tradicionalno se prvu nedjelju nakon Velike Gospe slavi hodočasnička misa za bolesne, starije i nemoćne sa sakramentom bolesničkog pomazanja. Misu je 18. kolovoza predvodio riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić u koncelebraciji čuvara svetišta popa Antuna Luketića, župnika Generalskog Stola Ivice Tolle, župnika župe bl. Alojzija Stepinca iz Ogulina fra Petra Grubišića i Josipdola Petra Šporčića.