Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bolest

Sveti Josip – strah zlih duhova

U povodu Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priredio je tematske tekstove prema Stepinčevim propovijedima o sv. Josipu prema litanijama sv. Josipa. Tekstovi su obogaćeni citatima iz samih propovijedi, koje su objavljene u knjizi mons. Jurja Batelje Blaženi Alojzije Stepinac: Sveti Josip – Propovijedi prema litanijama sv. Josipa iz 2009. godine. Ovog tjedna donosi se tekst koji tematizira litanijski zaziv Strahu zlih duhova, moli za nas!

Požeški biskup Antun Škvorčević o cijepljenju protiv COVID-19

U nedjelju 14. studenoga požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u Župi bl. Ivana Merza u Slatini slavlje posvete novoizgrađene župne crkve, te se govoreći u homiliji o Isusu Kristu kao pobjedniku nad smrću i ključu dovršenja svijeta, osvrnuo i na završetak Konferencije UN-a o klimatskim promjenama u Glasgowu te na aktualne prijepore oko cijepljenja protiv COVID-19.

Sveti Josip – ufanje bolesnih

Povodom Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priredio je tematske tekstove prema Stepinčevim propovijedima o sv. Josipu prema litanijama sv. Josipa. Tekstovi su obogaćeni citatima iz samih propovijedi, koje su objavljene u knjizi mons. Jurja Batelje Blaženi Alojzije Stepinac: Sveti Josip – Propovijedi prema litanijama sv. Josipa iz 2009. Ovog tjedna donose tekst koji tematizira litanijski zaziv Ufanje bolesnih, moli za nas!

U Đakovu započeo Teološko-pastoralni seminar za svećenike

Teološko-pastoralni seminar za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije o temi „Svećenik i bolest: integrativni pristup u svjetlu recentnih kriza“ započeo je u srijedu 15. rujna u Dvorani biskupa Antuna Mandića Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu.

Prikupljena pomoć za obitelj Leko

Župnik Nikica Bošnjaković je u nedjelju 3. siječnja na misi u Šidu uručio obitelji Leko prikupljenu pomoć u nadi da će im ona barem malo olakšati situaciju u kojoj su se našli.

Papa Franjo o svoja tri „covid“ iskustva

Vatican News donosi dijelove knjige „Vratimo se svojim snovima“ koju je papa Franjo napisao s novinarom Austenom Ivereighom, a koja će u prosincu stići u knjižare.

Papa i danas odgodio neke audijencije, ali nastavlja susrete u Svetoj Marti

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni priopćio je u subotu 29. veljače novinarima kako su i danas odgođeni neki planirani susreti Svetoga Oca. Papa je u audijenciju primio poglavara Ukrajinske grkokatoličke crkve velikog kijevskog nadbiskupa Svjatoslava Ševčuka te prefekta Kongregacije za biskupe kardinala Marca Ouelleta, javlja Vatican News.

1 2