Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bolivija

Crkva u Boliviji zabrinuta zbog nestale djece

Svake godine u Boliviji nestane između 800 i 1.000 djece i madih, objavila je Bolivijska biskupska konferencija zabrinuta za njihovu sudbinu. Prema navodima bolivijskih biskupa, glavni razlog nestanka djece je organizirani kriminal, objavio je list Los Tiempos a prenosi KNA u ponedjeljak 15. travnja.

Misionar fra Ivica Vrbić posjetio Misijsku središnjicu u Sarajevu

Fra Ivica Vrbić, misionar u Boliviji, posjetio je u četvrtak, 29. listopada Misijsku središnjicu u Sarajevu gdje ga je dočekao nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini mons. Luka Tunjić, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

Dobrotvorni koncert za misiju Minero u Boliviji

U župi Svete Obitelji u Osijeku, u petak 31. svibnja održan je dobrotvorni koncert za misiju Minero u Boliviji. Misija u Boliviji prostire se na osamdesetak kilometara i ima oko 50 tisuća stanovnika, tamo djeluje kapucin fra Ivica Vrbić, koji zajedno sa dvojicom subraće kapucina redovito obilazi dvadeset i dvije filijale šireći Radosnu vijest.

Misionari ne odlaze „daleko“ jer ne postoji „daleko“ za Božju ljubav

Jedini hrvatski misionar kapucin u Boliviji fra Ivica Vrbić, predvodio je u petak 22. veljače u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske u Rijeci misno slavlje tijekom kojega je zahvalio svim dobročiniteljima koji pomažu kapucinskoj misiji u bolivijskoj pokrajini Santa Cruz, a osobito djeci iz riječkih osnovnih škola koja su prošle godine sudjelovala u projektu „Jedan dječji rad za jedan dječji obrok”.