Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bolnica

COVID-19: Hrvatska vojska postavila dodatni šator u Sisku

U okviru pružanja pomoći lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u borbi protiv pandemije koronavirusa, pripadnici Bojne za opću potporu, Zapovjedništva za potporu, u subotu, 19. prosinca, pružili su potporu Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku postavljanjem dodatnog grijanog šatora iz ekspedicijskog kampa sa deset kreveta, madraca, jastučnica i deka, piše u priopćenju Samostalne služba za odnose sa javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Vlč. Zdenko Perija, župnik Župe sv. Barbare na Rebru: Bolnice su primjeri najvećeg herojskog življenja vjere

Blagdan sv. Barbare u petak 4. prosinca proslavila je bolnička župa posvećena ovoj svetici u sklopu KBC Zagreb, na zagrebačkom Rebru. Misno slavlje predvodio je župnik vlč. Zdenko Perija, a pjevali su predstavnici Zbora medicinskih sestara i tehničara. Budući da je prema aktualnim epidemiološkim odredbama broj sudionika u misi ograničen, izravan prijenos ostvario je Hrvatski katolički radio.

Intervju s Draženom Švageljom u novom broju Glasa Koncila

U ovotjednom broju Glasa Koncila objavljen je razgovor s doc. dr. sc. Draženom Švageljom, vinkovačkim ratnim patologom koji je uz godišnjicu vukovarske tragedije progovorio o djelovanju vinkovačke bolnice i životu grada Vinkovaca u jesen 1991. godine.

Biskup Mrzljak pohodio bolnicu u Klenovniku

Varaždinski biskup Josip Mrzljak tradicionalno je povodom Svjetskoga dana bolesnika pohodio u nedjelju 17. veljače Specijalnu bolnicu za plućne bolesti i tuberkulozu u Klenovniku i u bolničkoj kapeli predslavio misno slavlje.