Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bombaski-napad

Filipini: Četvero mrtvih u bombaškom napadu na katoličkoj misi

Četiri osobe su poginule, a 50 je ozlijeđeno u eksploziji bombe tijekom mise u nedjelju 3. prosinca rano ujutro po lokalnom vremenu u sportskoj dvorani Državnog sveučilišta Mindanao u Marawiju na Filipinima. Prema policiji, napad je mogao biti čin osvete terorista Islamske države, izvještava Vatican News.

Bombaški napad na katoličke vjernike u Indoneziji izveli su islamistički militanti bliski tzv. Islamskoj državi

Dvoje bombaša samoubojica, za koje se vjeruje da su pripadnici islamističke militantne skupine Džamah Anšarut Daulah (JAD), na Cvjetnicu u nedjelju 28. ožujka napali su katoličke vjernike na odlasku s mise ispred katoličke katedrale Presvetog Srca Isusova u indonezijskom gradu Makasaru. U napadu je, prema policijskom izvještaju, ozlijeđeno najmanje 19 ljudi, javlja agencija Reuters, a prenosi Hina.

Najmanje 290 poginulih u terorističkim napadima na Šri Lanki

Iza napada s najmanje 290 žrtava stoji lokalni islamistički pokret National Thowheeth Jama'ath (NTJ) koji je djelovao uz pomoć međunarodne terorističke mreže, rekao je u ponedjeljak vladin glasnogovornik Rajitha Senaratne, prenose novinske agencije.

Filipini: Krvavi napad na katoličku katedralu

U eksplozijama ispred i u samoj katoličkoj katedrali Gospe Karmelske u gradu Jolo na otoku Sulu na jugu Filipina ubijeno je prema trenutačnim podacima 20, a ranjeno više od 80 osoba, prenosi Kathpress pisanje portala „Inquirer".