Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bosonoge-karmelicanke

Hodočasnici iz Slavonije u sarajevskom Karmelu

Nakon proslave svetkovine svete Terezije Avilske u nedjelju 16. listopada, Samostan Bezgrešne Kraljice Karmela bosonogih karmelićanki u Sarajevu posjetili su, po povratku iz Međugorja, župljani župe Tordinci te filijala Antin i Korog iz Đakovačko-osječke nadbiskupije predvođeni vlč. Josipom Erjavcem.

Zahvalna slavlja zlatomisnika Marka Bubala

Ovogodišnji zlatomisnik Marko Bubalo, umirovljeni svećenik, zahvalio je Bogu za 50 godina svećeništva i dar života pohodom i misnim slavljima od 21. do 29. kolovoza u šest samostana bosonogih karmelićanki, koje žive po Konstitucijama sv. Terezije Avilske u Španjolskoj i Portugalu.

Izabrano novo vodstvo Karmela u Kloštar-Ivaniću

Sisački biskup Vlado Košić predsjedao je u utorak 23. kolovoza 2022. izborima za novo vodstvo Karmela sv. Male Terezije sestara Karmelićanki u Kloštar-Ivaniću, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Preminula s. Mihaela Mamić, OCD

Jelku s. Mihaelu od Dobroga Pastira Mamić, OCD, ojačanu svetim sakramentima, u ponedjeljak, 20. prosinca 2021., Gospodin je pozvao u nebeski Karmel, javljaju sestre karmelićanke iz Karmela Brezovica.

Uočnica svetkovine Gospe Karmelske u Brezovici

Brojni štovatelji Karmelske Gospe i članovi Škapularske bratovštine sudjelovali su na misi na uočnicu Gospine svetkovine 15. srpnja u Stepinčevu Karmelu. Zahvalno misno slavlje predslavio je mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetište Sv. Josipa u Karlovcu.

1 2