Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bosonoge-karmelicanke

Proslavljen blagdan sv. Male Terezije u Karmelu sv. Josipa

Brojni hodočasnici pohodili su u nedjelju 1. listopada 2023. Karmel sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj da bi proslavili blagdan sv. Terezije od Djeteta Isusa i Svetoga Lica, naučiteljice Crkve, u godini 150. obljetnice njezina rođenja.

Svetkovina sv. Male Terezije proslavljena u bistričkom Karmelu

Svetkovina sv. Male Terezije o 150. godišnjici njezina rođenja i 100. obljetnici beatifikacije proslavljena je u nedjelju 1. listopada u samostanskoj crkvi Karmela Majke Božje Bistričke i bl. Alojzija Stepinca u Mariji Bistrici, svečanom misom koju je predvodio karmelićanin o. Ivan Pleše.

Izišle dvije nove knjige nadahnute karmelskom duhovnošću

U suizdanju Glasa Koncila i Zaklade „Sveta Maravillas od Isusa“, uoči spomendana sv. Terezije od Djeteta Isusa i Svetoga Lica, objavljene su dvije nove knjige nadahnute karmelskom duhovnošću: „Službenica Božja majka Maria Josefa od Srca Isusova – Bosonoga karmelićanka iz Cerro de los Ángelesa“ te „Život svete Male Terezije – Njezine molitve – Pobožnosti“.

Gospa Karmelska proslavljena na Stupu

Jedina zajednica karmelićanki koja djeluje u BiH, ona u sarajevskom naselju Stup, proslavila je u nedjelju, 16. srpnja zaštitnicu samostana – Gospu Karmelsku, objavljeno je na portalu Nedjelja.

1 2 3 4