Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bozic

Novi broj časopisa Biblija danas

U izdanju Hrvatskoga katoličkog biblijskog djela i Biblijskoga instituta Katoličkoga bogoslovnog fakulteta izdavačka kuća Kršćanska sadašnjost objavila je novi broj časopisa Biblija danas.

Božićni koncert u Supetru

Božićni koncert pod nazivom "Radujte se" održan je već tradicionalno na blagdan sv. Stjepana prvomučenika, u srijedu 26. prosinca, u crkvi Navještenja Marijina u Supetru na otoku Braču. Koncert je okupio glazbene sastave toga bračkoga grada, a održan je u nazočnosti brojnih posjetitelja.

Svetkovina Božića u požeškoj katedrali

Svečano euharistijsko slavlje na Božić u požeškoj katedrali prevodio je biskup Antun Škvorčević, u zajedništvu sa svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova i iz katedralne župe Sv. Terezije Avilske.

Božić u Srijemu

Srijemski biskup Đuro Gašparović uz suslavljenje domaćeg župnika preč. Eduarda Španovića predvodio je 25. prosinca svečano božićno slavlje u srijemskomitrovačkoj katedrali Sv. Dimitrija, đakona i mučenika. Božić, koliko god puta da se dogodi, ima nam što reći i donijeti, poručio je biskup, istaknuvši da se Božić događa u srcu ljudskoga bića.

Kardinal Vinko Puljić: Tražimo od moćnika da znaju razgovarati, ne oružjem ni medijskim ratom i mržnjom nego ljudskim razgovorom

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić predvodio je na svetkovinu Božića u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, svečano Euharistijsko slavlje u zajedništvu s apostolskim nuncijem u Bosni i Hercegovini mons. Luigijem Pezzutom i uz koncelebraciju 11 svećenika među kojima je bio i provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić.

1 2 3 5