Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bozic

Rokova u Cvitoviću  

Blagdan sv. Roka, suzaštitnika Župe sv. Nikole biskupa u Cvitoviću u Slunjskom dekanatu, okupio je i ove godine 16. kolovoza brojne raseljene Cvitovčane.

Biskup Kiro Stojanov služio božićnu svetu liturgiju u Strumici

Na blagdan Rođenja Kristova – Božić, prema julijanskom kalendaru, 7. siječnja, biskup Kiro Stojanov služio je svetu arhijerejsku liturgiju u katedrali Uznesenje Presvete Bogorodice u Strumici. Sveta liturgija započela je procesijom u kojoj je biskup Stojanov položio Dijete Isusa u jasilce, kao vidljivi simbol Kristova rođenja.

Mons. Hočevar čestitao Božić mitropolitu Hrizostomu i vjernicima SPC-a

Beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar u utorak 5. siječnja uputio je božićnu čestitku predsjedniku Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne Crkve i mjestobljustitelju trona srpskih patrijarha dabrobosanskom mitropolitu Hrizostomu i svim vjernicima Srpske pravoslavne Crkve.

Božić u Iraku

Božićno vrijeme je u Iraku obilježeno svjetlima i sjenama koji se mogu iskusiti u ovo vrijeme potreseno pandemijom. U toj bliskoistočnoj zemlji koju će papa Franjo posjetiti od 5. do 8. ožujka sljedeće godine, istinski mir je dar koji se najviše očekuje, istaknuo je pomoćni kaldejski biskup babilonskog patrijarhata mons. Shlemon Warduni, prenosi Vatican News.

Došašće, polnoćka, Božić i božićni dani u retfalačkoj župi

Retfalačka župa Uzvišenja sv. Križa u Osijeku, među najvećima u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i 2021. godine obilježit će šest desetljeća postojanja, proslavila je svetkovinu Rođenja Gospodnjega, 25. prosinca, sa šest svečanih euharistijskih slavlja.

Smanjimo bacanje hrane tijekom božićnih blagdana

Ministarstvo poljoprivrede Vlade Republike Hrvatske uputilo je u ponedjeljak 28. prosinca priopćenje s pozivom za smanjenje bacanja hrane tijekom božićnih blagdana. Apel prenosimo u cijelosti.

1 2 3 15