Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bozic

Božićna akcija „Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem”

Njemački benediktinci u opatiji Dormitio na brdu Sion u Jeruzalemu u Svetoj Zemlji i ove godine provode božićnu akciju „Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem" gdje će položiti na mjestu Isusova rođenja imena i prezimena zainteresiranih ljudi te se za njih pomoliti.

Jaslice će u Vatikanu ove godine dolaziti iz talijanskog Sutrija

Drvene jaslice koje će biti postavljene na Trgu svetog Petra ove godine dolaze iz Sutrija u talijanskoj pokrajini Udine, a jelka će doći iz malog planinskog sela Rosello. U dvorani Pavla VI. će jaslice pak biti iz Gvatemale. Svečano otvorenje bit će 3. prosinca, najavljuje Vatican News.

Papa pjevačima: Koristite svoje talente za promicanje mira

Sveti otac Franjo primio je 14. listopada 2022. u Apostolskoj palači sudionike glazbenog natječaja „Christmas Contest“ koji se održava pod pokroviteljstvom Papinske zaklade „Gravissimum Educationis“, prenosi Vatican News.

Sveti Otac zahvalio hrvatskim biskupima za rođendansku i božićnu čestitku

Papa Franjo je predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije zadarskom nadbiskupu Želimiru Puljiću, u pismu upućenom 2. veljače, zahvalio za čestitku koju mu je u ime HBK uputio u povodu njegovoga 85. rođendana i svetkovine Rođenja Gospodinova. Zahvalu upućenu preko Državnog tajništva Svete Stolice prenosimo u cijelosti.

1 2 3 25