Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bozic

Pravoslavna Crkva Ukrajine usvojila neojulijanski kalendar

Autokefalna Pravoslavna Crkva Ukrajine, najbrojnija vjerska zajednica u Ukrajini, ubuduće će slaviti Božić 25. prosinca umjesto 7. siječnja (po gregorijanskom kalendaru), nakon što je usvojila neojulianski kalendar, izvijestila je u srijedu 24. svibnja KNA.

Nuncij Chullikatt predvodio božićnu misu na Bistriku

Novi apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Francis Assisi Chullikatt predvodio je misu svetkovine Rođenja Gospodinova u nedjelju 25. prosinca u franjevačkoj samostanskoj crkvi sv. Ante na Bistriku u Sarajevu, prenosi mrežni portal Katoličko tjednika „Nedjelja“.

Proslavljena božićna misa u Eufrazijevoj bazilici

Misu svetkovine Božića, kao i polnoćku u Eufrazijevoj bazilici u Poreču predvodio je katedralni župnik vlč. Mladen Pranjić u zajedništvu s kancelarom Porečke i Pulske biskupije mons. Sergijem Jelenićem, kanonikom stolnoga kaptola Uzvišenja BDM u Poreču te župnim vikarom vlč. Boškom Čatlakom.

Proslavljen Božić u splitskom zatvoru

Generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Franjo-Frankopan Velić posjetio je na Božić 25. prosinca zatvor u Splitu i susreo se s Upravom te je u zatvorskoj kapeli sv. Josipa Radnika na Bilicama predvodio euharistijsko slavlje.

1 2 3 31