Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bozicna-cestitka

Biskup Košić: Isusovo rođenje je povijesni i nadpovijesni događaj

Sisački biskup Vlado Košić uputio je božićnu čestitku u kojoj ističe da je Isusovo rođenje početak nove ere, započinjanje jednog novog razdoblja ljudskog života i postojanja, nova stranica naše povijesti. To je povijest suradnje Boga i čovjeka, otvaranje nove perspektive života za sve ljude.

Božićna čestitka kardinala Bozanića predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, kao i svake godine, odgovarajući na čestitke što ih je primio od predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, uputio je čestitku u kojoj joj je u ozračju božićne radosti zaželio obilje snage i Božje pomoći u obnašanju odgovorne državničke službe na dobrobit svih građana Lijepe naše.

Obiteljski Božić u domu djeda i bake

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u božićnoj poruci istaknuo je da su starije osobe, djedovi i bake, bogatstvo svojih obitelji i našega društva. Oni posjeduju ono što mi još nismo stekli: godine, iskustvo života i ljudsku mudrost. Djed i baka doista su bogatstvo, a ne teret; naše obiteljsko i društveno zlato. Oni nisu samo biološki kontinuitet života, nego i svjedoci koji nam prenose duhovne i moralne vrijednosti, identitet, smisao i nadu života.

Božićna čestitka biskupa Križića iseljenicima

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u božićnoj čestitki iseljenicima zaželio im je da Božić i Novu godinu dočekaju u radosti svoje nutrine i svoga doma te da ne zaborave božićne običaje kraja iz koga su došli.