Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: brak

„Treći petak u Imotskom“ o temi „Ima li brak rok trajanja?"

U dvorani Samostana sv. Frane u Imotskom održan je u petak 19. travnja sedmi po redu susret pod nazivom „Treći petak u Imotskom" o temi „Ima li brak rok trajanja?" koju su predvodili bračni parovi Jurčević i Galić, objavljeno je na mrežnoj stranici Samostana.

U HKLD-u održana tribina „Suvremeni aspekti braka i roditeljstva“

U organizaciji Hrvatskoga katoličkoga liječničkog društva (HKLD) i Centra za proučavanje odnosa znanosti i religije (CePOZiR) Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu u utorak 12. ožujka održana je tribina „Suvremeni aspekti braka i roditeljstva“ u Dvorani Margarita Peraica u Zagrebu.

Održan drugi dan Tjedna braka u Splitu

Drugoga dana Tjedna braka u Splitu u utorak, 6. veljače 2024. gosti predavači bili su bračni par Adriana i Dražen Ordulj te Vesela Dujmić koji su govorili o temi „Bračni izazovi“ i pritom ispripovjedili osobna iskustva s različitim bračnim izazovima.

Započeo Tjedan braka u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Tjedan braka u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji započeo je u ponedjeljak 5. veljače. Nakon mise u župnoj crkvi sv. Mihovila Arkanđela na Kamenu u Splitu, u Karmelskom samostanu na Vidovcu fra Ante Vučković, OFM, održao je predavanje o temi „Brak – što je to?“, izvijestila je Splitsko-makarska nadbiskupija.

Priopćenje za javnost o primjeni deklaracije „Fiducia supplicans“

"Ovo priopćenje za javnost napisano je kako bi se razjasnila primjena deklaracije "Fiducia supplicans", a istovremeno se preporuča cjelovito i pažljivo čitanje navedene Deklaracije kako bi se bolje razumjelo njezino značenje i svrha", navodi se u uvodu priopćenja od 4. siječnja Dikasterija za nauk vjere. U nastavku donosimo cjeloviti prijevod priopćenja.

Mons. Peta i mons. Schneider pozvali papu Franju da opozove Deklaraciju „Fiducia supplicans“

U Izjavi Astanske nadbiskupije Svete Marije, objavljenoj 19. prosinca 2023., nadbiskup Tomaš Peta, predsjednik Kazahtanske biskupske konferencije, i pomoćni biskup Athanasius Schneider, među ostalim, pozvali su papu Franju da opozove dopuštenje za blagoslov istospolnih i parova u neredovitim stanjima dano u Deklaraciji „Fiducia supplicans – Molitveno povjerenje“ o pastoralnom značenju blagoslovâ, prenosi portal Vjera i djela.

1 2 3 6