Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: branitelji

32. obljetnica ratnih stradanja u Slavonskom Brodu

U znak sjećanja na 32. obljetnicu jednog od najtežih ratnih dana u Slavonskom Brodu te u spomen svim poginulim braniteljima i civilnim žrtvama u Domovinskom ratu u Brodsko-posavskoj županiji, održana je u petak 3. svibnja komemoracija pod nazivom „Sjećamo ih se s ponosom i tugom“.

Komemoracija za poginule zrakoplovce u Otoku

U Otoku je u subotu, 2. prosinca obilježena 32. obljetnica pogibije prvih zrakoplovaca Domovinskog rata: Mirka Vukušića, Marka Živkovića, Rade Grive i Ante Plazibata te svih pokojnih branitelja Grada Otoka, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Pozdrav nadbiskupa Kutleše na početku Izvanrednog plenarnog zasjedanja HBK

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije splitsko-makarski nadbiskup i porečki i pulski apostolski upravitelj Dražen Kutleša je na početku Izvanrednog plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije u utorak 24. siječnja 2023. u sjedištu HBK u Zagrebu izrekao pozdravni govor koji prenosimo u cijelosti.

Počelo Izvanredno plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije

Izvanredno plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije (HBK) održava se na spomendan sv. Franje Saleškoga, u utorak 24. siječnja u popodnevnim satima u sjedištu HBK u Zagrebu, pod predsjedanjem predsjednika HBK splitsko-makarskog nadbiskupa i porečkog i pulskog apostolskog upravitelja Dražena Kutleše.

Biskup Škvorčević susreo se s hrvatskim braniteljima

Požeški biskup Antun Škvorčević primio je u petak 2. prosinca u Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi šezdesetak predstavnika HVIDR-e te drugih braniteljskih udruga i specijalne policije proisteklih iz Domovinskog rata s područja Požeške biskupije.

Misa zadušnica za branitelje Otoka Ivanića

Misa zadušnica za branitelje s područja Otoka Ivanića (grad Ivanić-Grad, općine Križ i Kloštar Ivanić), pripadnike 65. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde i drugih postrojbi specijalne policije, ZNG-a i Hrvatske vojske, održana je u subotu 29. listopada u Svetištu Majke Milosrđa u Koštar Ivaniću

1 2 3 7