Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: branitelji

Dodjela Velike zlatne plakete biskupu Jezerincu

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) i Croatica TV iz Toronta (Kanada) dodijelit će Veliku zlatnu plaketu - Da se ne zaboravi umirovljenom vojnom biskupu Juraju Jezerincu, „koji je svojim djelovanjem ostavio neizbrisiv trag u stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države“.

Na Stepinčevu križnom putu hrvatske braniteljice i branitelji

U rodnoj župi bl. Alojzija Stepinca, na misi u crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću i na Stepinčevu Križnom putu u petak 18. ožujka sudjelovalo je više stotina hrvatskih branitelja, rodbine ubijenih i stradalih u Domovinskom ratu, te župljana i štovatelja Blaženika iz drugih krajeva.

Mons. Bogdan predslavio misu na proslavi 26. obljetnice „Oluje“ u Kninu

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan predslavio je na blagdan zaštitnice Vojnog ordinarijata Gospe Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja misu u crkvi te 26. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije „Oluja“, u četvrtak 5. kolovoza 2021., misu u crkvi Gospe Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu.

General Ante Gotovina: „Lijepo bi bilo da Pelješki most zovu Libertas - jer on i je sloboda!“

General Ante Gotovina, osobiti predstavnik generacija hrvatskih ratnika u oslobađanju Hrvatske, sudjelovao je u subotu 31. srpnja u misnom slavlju za Domovinu i hrvatske branitelje u župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u Pakoštanima te u blagoslovu velike hrvatske zastave koja je svečano postavljena na novouređeni domovinski spomen - jarbol na Trgu kralja Tomislava u Pakoštanima.

1 2 3 5