Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: branitelji

Šesto hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja Čudotvornoj Gospi Sinjskoj

U svojem već ustaljenom terminu – zadnji petak u srpnju mjesecu – ove godine bio je to petak 24. srpnja, održano je u organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova te Ministarstva hrvatskih branitelja hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja Čudotvornoj Gospi Sinjskoj.

Film o herojstvu hrvatskih branitelja na festivalu u Grčkoj

Dokumentarni film „Pouke o čovječnosti“, redatelja Branka Ištvančića i producenta Antuna Ivankovića, nakon dodijeljene nagrade u Parizu, odabran je za sudjelovanje u natjecateljskom programu petog festivala „Beyond Borders“ koji će se održati na otoku Castellorizo od 23. do 30. kolovoza u Grčkoj.

„Brak hrvatskih branitelja iz perspektive jednog psihijatra-psihoterapeuta“

“Obiteljski četvrtak” na temu „Brak hrvatskih branitelja iz perspektive jednog psihijatra-psihoterapeuta“ održan je 12. prosinca u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek u organizaciji Bračnog i obiteljskog savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije, Instituta za novu evangelizaciju “Sveti Ivan Pavao II.” i Povjerenstva za pastoral braka i obitelji Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Obilježen spomendan na poginule hrvatske branitelje iz Metkovića

Blagdan Svih svetih Metković obilježava i kao Dan spomena na osamnaest poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu te je tim povodom na uočnicu blagdana u četvrtak 31. listopada župnik župe Sv. Ilije proroka, fra Ante Bilokapić molio na groblju Sv. Ivana Nepomuka molitve odrješenja, a upaljene svijeće i cvijeće položeni su ispred središnjeg križa na groblju i pred spomenikom poginulim braniteljima na Trgu kralja Tomislava na Velikoj rivi.

Predstavljena knjiga don Toma Uzhunnalila

Predstavljanje knjige "Čudom živ: 557 dana u rukama isilovaca" u crkvi Svete Mati slobode u Zagrebu 21. listopada bio je jedan od važnijih dijelova jednotjednog pohoda Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini indijskog salezijanca don Toma Uzhunnalila.

1 2 3