Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bratstvo

Kako doći do mira u svijetu?

Na mrežnim stranicama Svete Stolice objavljen je prijevod na engleski jezik poruke pape Franje sudionicima IV. međunarodnog simpozija sveučilišne istraživačke platforme o islamu (PLURIEL), koji se od 4. do 7. veljače održava u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata. U nastavku donosimo cjeloviti prijevod poruke na hrvatski jezik.

Papa Franjo: Danas vlada glad bratstva, moramo odlučno reći „ne” ratu

Nadbiskup Paul Richard Gallagher pročitao je poruku pape Franje na sastanku Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda u New Yorku. Papa ističe da je mir moguć jedino ako se istinski želi, te da je mir Božji san za čovječanstvo. Upozorava na ogorčene i agresivne nacionalizme i potiče primjenu Povelje Ujedinjenih naroda kroz transparentnost i iskrenost, prenosi Vatican News.

Papina poruka zastupnicima Europske pučke stranke

Papa Franjo uputio je 9. lipnja poruku predsjedniku dr. Manfredu Weberu i zastupnicima Kluba zastupnika Europske pučke stranke u Europskom parlamentu koji su se 8. i 9. lipnja okupili u Vatikanu kako bi razgovarali o budućnosti Europe i ulozi kršćanstva.

Nadbiskup Uzinić: Sloboda vjere i nevjere u suvremenim krizama kolektivnih identiteta

Svečana skupština Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj održana je u četvrtak 26. siječnja u Sveučilišnom centru za integrativnu bioetiku u Zagrebu. Dobitnici priznanja „Dr. Branko Lovrec“ spomenute udruge su Zvonimir Čičak i riječki nadbiskup Mate Uzinić, koji je bio i glavni govornik s temom: „Sloboda vjere i nevjere u suvremenim krizama kolektivnih identiteta“. Govor nadbiskupa Uzinića objavljen na stranici fratellanza.net donosimo u cijelosti.

Papin posjet u Bahrein „dragocjeni korak na putu bratstva“

Uoči Papinog posjeta Bahreinu od 3. do 6. studenog, ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni dao je pregled tog 39. apostolskog putovanja, koji ima cilj, kako je rekao, osnažiti međureligijski dijalog i ohrabriti lokalne katolike, izvještava Vatican News.

1 2 3 4