Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: brazil

Misionarka s. Beatrica Krstačić posjetila Vinkovce

Članica Hrvatske provincije milosrdnih sestara Svetoga Križa, koja više od 40 godina djeluje u misijama u Brazilu, s. Beatrica Krstačić, posjetila je u nedjelju 28. kolovoza dvije vinkovačke župe.

Biskupi u Ekvadoru i Brazilu uz progonjenu Crkvu u Nikaragvi

Biskupske konferencije Ekvadora i Brazila poslale su u ponedjeljak 15. kolovoza pisma biskupima u Nikaragvi, osuđujući oštru represiju sandinističke vlade prema Crkvi te zahtijevajući pravedniji demokratski sustav upravljanja zemljom, prenosi Vatican News.

Papa: Ulagati u obrazovanje kako bi jačalo opće bratstvo

Papa Franjo uputio je 2. ožujka poruku Crkvi u Brazilu povodom početka tradicionalne korizmene Kampanje bratstva, s temom "Bratstvo i obrazovanje", koja započinje u toj velikoj latinskoameričkoj zemlji, prenosi Vatican News.

Papina sućut zbog odrona zemlje u Brazilu

Papa Franjo je u petak 18. veljače brzojavom sućuti biskupu Gregóriju Paixãu Netu izrazio blizinu i iskazao molitvenu potporu zbog poginulih i nestalih u planinskom području brazilskoga grada Petrópolisa nakon obilnih kiša koje su prouzročile poplave i odrone, prenio je Vatican News.

Papa brazilskim biskupima: Moguće je pobijediti pandemiju

Papa Franjo uputio je videoporuku sudionicima 58. plenarnog zasjedanja Brazilske biskupske konferencije koja se od 12. do 16. travnja održava online na temu „Stožer Božje riječi – Biblijska animacija pastorala“, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice 15. travnja.

1 2 3