Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: brazil

Papa: Ulagati u obrazovanje kako bi jačalo opće bratstvo

Papa Franjo uputio je 2. ožujka poruku Crkvi u Brazilu povodom početka tradicionalne korizmene Kampanje bratstva, s temom "Bratstvo i obrazovanje", koja započinje u toj velikoj latinskoameričkoj zemlji, prenosi Vatican News.

Papina sućut zbog odrona zemlje u Brazilu

Papa Franjo je u petak 18. veljače brzojavom sućuti biskupu Gregóriju Paixãu Netu izrazio blizinu i iskazao molitvenu potporu zbog poginulih i nestalih u planinskom području brazilskoga grada Petrópolisa nakon obilnih kiša koje su prouzročile poplave i odrone, prenio je Vatican News.

Papa brazilskim biskupima: Moguće je pobijediti pandemiju

Papa Franjo uputio je videoporuku sudionicima 58. plenarnog zasjedanja Brazilske biskupske konferencije koja se od 12. do 16. travnja održava online na temu „Stožer Božje riječi – Biblijska animacija pastorala“, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice 15. travnja.

Papa Franjo u povodu 500 godina katoličanstva na Filipinima: Vidim radost u njihovim očima, na licima, u njihovom pjevanju i u molitvama

Na misi slavljenoj u bazilici svetoga Petra u Rimu u nedjelju 14. ožujka, u povodu proslave 500 godina evangelizacije Filipina, papa Franjo zahvalio je katolicima te otočne zemlje u jugoistočnoj Aziji, treće po broju katolika u svijetu, za radost kojom svakodnevno žive svoju vjeru i nose je u cijeli svijet, izvijestio je hrvatski ured Vatican Newsa.

Brazil: Organizacija koja promiče pobačaj ne smije se nazivati katoličkom

U Brazilu je drugostupanjski sud u São Paolu u četvrtak 29. listopada naložio nevladinoj organizaciji „Katolici za pravo odlučivanja“ (Católicas pelo Direito de Decidir) koja se zalaže za pobačaj, uklanjanje katoličkog predznaka iz imena, priopćila je Zaklada Ordo Iuris – Institut za pravnu kulturu.

1 2 3