Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: brazil

Sa surfanjem, između stranica Evanđelja

Mons. Alberto Royo Mejía, promicatelj vjere u Dikasteriju za kauze svetaca, napisao je predgovor za knjigu Andree Maniglia „Sa surfanjem, između stranica Evanđelja. Biografija Guida Vidala França Schäffera“ (Perugia, 2024.) koja čitatelja želi upoznati sa životom toga časnog sluge Božjega, liječnika, sjemeništarca i surfera. Predgovor na talijanskom jeziku objavljen je na mrežnim stranicama Diksterija za kauze svetaca, a u nastavku donosimo njegov cjelovit prijevod.

Papa uputio videoporuku povodom 15. međucrkvenog susreta u Brazilu

U videoporuci koju je objavila Panamazonska crkvena mreža (REPAM), a koju je poslao u prigodi otvaranja 15. međucrkvenog susreta koji se u održava Rondonópolisu, u Brazilu, do 22. srpnja, papa Franjo je ponovno istaknuo da se Crkva, poput rijeke, uvijek mora kretati jer se na taj način „osjeća snažnom”, prenosi Vatican News.

Misionarka s. Beatrica Krstačić posjetila Vinkovce

Članica Hrvatske provincije milosrdnih sestara Svetoga Križa, koja više od 40 godina djeluje u misijama u Brazilu, s. Beatrica Krstačić, posjetila je u nedjelju 28. kolovoza dvije vinkovačke župe.

Biskupi u Ekvadoru i Brazilu uz progonjenu Crkvu u Nikaragvi

Biskupske konferencije Ekvadora i Brazila poslale su u ponedjeljak 15. kolovoza pisma biskupima u Nikaragvi, osuđujući oštru represiju sandinističke vlade prema Crkvi te zahtijevajući pravedniji demokratski sustav upravljanja zemljom, prenosi Vatican News.

Papa: Ulagati u obrazovanje kako bi jačalo opće bratstvo

Papa Franjo uputio je 2. ožujka poruku Crkvi u Brazilu povodom početka tradicionalne korizmene Kampanje bratstva, s temom "Bratstvo i obrazovanje", koja započinje u toj velikoj latinskoameričkoj zemlji, prenosi Vatican News.

1 2 3