Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: brezovica

Caritasove ljetne razglednice iz Brezovice

Caritas Zagrebačke nadbiskupije objavio je 31. kolovoza pregled vijesti o događanjima u Kući „Bl. Alojzije Stepinac“ u srpnju i kolovozu koje su objavljivane na Facebook stranici „Kuća Brezovica“.

Misa za Domovinu u Stepinčevu Karmelu

Monfortanac o. Zdravko Barić, SMM, predvodio je misno slavlje za Domovinu, za njezino duhovno i svjetovno vodstvo i za hrvatski narod, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, u srijedu 5. kolovoza u Karmelu Brezovici.

Stepinčevo u Brezovici

Prigodnim duhovno-edukativnim programom u Caritasovoj kući u Brezovici obilježen je spomendan bl. Alojzija Stepinca.

Proslavljen sv. Ivan od Križa u brezovičkom Karmelu

Svetkovinu sv. Oca Ivana od Križa, naučitelja Crkve, duhovnog oca Karmela, mistika i pjesnika proslavile su karmelićanke, zajedno s Ivanovim štovateljima, u subotu 14. prosinca poldanjom i večernjom misom, kojima je prethodila molitva krunice, Večernja časoslova i devetnica Mistiku križa.

Karmelićanka s. M. Anita od Isusa položila doživotne zavjete

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predvodio je na Misijsku nedjelju 20. listopada svečanu euharistiju i obred zavjetovanja s. Marije Anite od Isusa (Anite Čulo), bosonoge karmelićanke, u Stepinčevu Karmelu, u Brezovici. Ona je treća ovogodišnja sestra iz Splitsko-makarske županije koja polaže svečane doživotne zavjete u Stepinčevu Karmelu.

Kardinal Bozanić: Budimo ne samo nositelji ljubavi, nego i navjestitelji!

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u utorak 15. listopada u zajedništvu s korisnicima, djelatnicima, gostima i svećenicima, predvodio je u Kući „Bl. Alojzija Stepinca“ u Brezovici, u kojoj se skrbi za djecu i odrasle osobe s tjelesnim i mentalnim teškoćama, euharistijsko slavlje povodom proslave 25. obljetnice njezina osnivanja i rada.

Inozemni volonteri u Caritasovoj Kući bl. Alojzija Stepinca u Brezovici

Osmero volontera, uglavnom studenata - Marie Amant (19), Eva Geerts (18), Deprez Lieze-Lotte (19) i Anna (17) iz Belgije; Rosa Akkermans (63), Dinie Kaauw 65) iz Nizozemske te Simona Mellacca (23) i Daniele Calvo (23) iz Italije pomagali su dva tjedna u kolovozu korisnicima Kuće bl. Alojzija Stepinca u Brezovici.

Mladomisnici posjetili Stepinčev Karmel

Nastavljajući tradiciju da odmah pošto su zaređeni za svećenike dođu zahvaliti za molitvenu blizinu karmelićanki, desetorica mladomisnika posjetila su u utorak 25. lipnja samostan Kraljice Karmela u Brezovici.

1 2