Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: brezovica

U Karmelu u Brezovici proslavljena sv. Mala Terezija

Najmlađa učiteljica Crkve sv. Terezija od Djeteta Isusa i Svetoga Lica, okupila je i ove godine na svoj blagdan, u petak 1. listopada u Stepinčevom Karmelu u Brezovici, veliki broj svojih štovatelja i prijatelja.

Premijer Plenković u Brezovici o suočavanju s poratnim naslijeđem

Na obilježavanju Dana antifašističke borbe u Spomen-parku Brezovica kraj Siska u povodu 80. obljetnice osnivanja Prvog sisačkog partizanskog odreda i prve antifašističke borbene jedinice u ovom dijelu Europe, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković govorio je među ostalim i o suočavanju s poratnim naslijeđem, masovnim likvidacijama duž Križnog puta te poslijeratnim čistkama političkih neistomišljenika poput progona blaženog kardinala Stepinca.

Muslimani u povodu Bajrama darivali kuće za djecu u Hrvatskom Leskovcu i Brezovici

Ahmadija muslimanski džamat Hrvatska i udruga Humanity First u povodu Bajrama u ponedjeljak 17. svibnja donirali su pakete voća i slatkiša štićenicima Kuće sv. Josipa za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu te štićenicima Caritasove Kuće za djecu s tjelesnim i mentalnim oštećenjima „Bl. Alojzije Stepinac“ iz Brezovice.

Završene zajedničke godišnje duhovne vježbe sestara karmelićanki

Od ponedjeljka 12. travnja do subote 17. travnja u Samostanu Kraljice Karmela u Brezovici, pokraj Zagreba, pod vodstvom o. Zvonka Martića, OCD, karmelićanina, održane su godišnje duhovne vježbe sestara karmelićanki, koje su započele misnim slavljem i zazivom Duha Svetoga. Tema duhovnih vježbi bila je: “Tko je Bog? – Duhovnost sv. Ilije proroka".

Počela trodnevnica za Josipovo u Stepinčevu Karmelu

U Godini svetoga Josipa, novozagrebački dekan i župnik u Savskom Gaju preč. Ivan Topolnjak otvorio je, misnim slavljem, u Stepinčevom Karmelu, u utorak 16. ožujka trodnevnu pripravu za svetkovinu sv. Josipa.

1 2 3