Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: brifing

Brifing o Biskupskoj sinodi za Amazoniju: Problem nije celibat nego nedosljednost

Na polovici radova Biskupske sinode za Amazoniju, na konferenciji za tisak govorili su brazilski biskupi Wellington Tadeu de Queiroz Vieira zadužen za dijecezu Cristalândiju i biskup Pedro José Conti koji vodi dijecezu Macapá, talijanski biskup Amrogio Spreafico koji je odgovoran za dijecezu Frosinone-Veroli-Ferentino, peruanska domorotkinja Yesica Patiachi Tayori, dvojezična učiteljica i pastoralna djelatnica vikarijata Puerto Maldonado, u narodu Harakbut, te Paolo Ruffini, prefekt Dikasterija za komunikaciju i pater Giacomo Costa, tajnik Povjerenstava sinode za informiranje, objavio je Vatican News.

Snaga praštanja u Amazoniji

Sposobnost praštanja pomogla je amazonskim narodima riješiti neke probleme i nadvladati brojne sukobe. Bili smo svjedoci tih promjena, rekao je na brifingu za novinare 14. listopada biskup José Ángel Divassón Cilveti, bivši apostolski vikar Puerto Ayacucha u Venezueli.

Brifing o Sinodi: Potrebno osnivanje amazonskih sjemeništa

Na šestom brifingu za novinare o sinodi posvećenoj Amazoniji istaknuta je želja za ustanovljenjem amazonskih sjemeništa, te nada da će Papa odobriti đakonat žena. Osim toga, bilo je govora o uvođenju "ekoloških grijeha" i o cjelovitoj ekologiji, objavio je Vatican News.

Mladi su umorni od farizeja, trebaju očeve

Da bi učila pravednosti i milosrđu naše mlade, Crkva najprije treba biti „mjesto pravde i milosrđa za njih“. Crkva koja se hvata u koštac s nepravdama unutar svojih zidova je Crkva koja može ustati protiv svake nepravde na svijetu, poručio je mladi slušač iz Indonezije na Sinodi čiji su radovi predstavljeni na redovnom brifingu.

U Tiskovnom uredu Svete Stolice održan brifing o Biskupskoj sinodi

Treba dati veću vlast mjesnim Crkvama kako bi zlostavljanja izašla na vidjelo i kako bi se suzbio klerikalizam kao izopačenost koja hrani zlostavljanja u Crkvi i u čijem temelju se nalazi izopačenje službe, koju se shvaća više kao vlast nego kao služenje, rekao je mons. Charles Scicluna na brifingu.