Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: brodsko-vinogorje

Devetnica Djetetu Isusu nastavljena u Brodskom Vinogorju

Devetnica Djetetu Isusu, koju su na Blagovijest 25. ožujka počele Služavke Maloga Isusa, a kojom nastavljaju molitvu za proglašenje blaženim i svetim svoga utemeljitelja sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera, ponovno je moljena u četvrtak, 25. svibnja u Brodskom Vinogorju.

Crkveni god u Župi Uznesenja BDM u Brodskom Vinogorju

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo - Veliku Gospu, 15. kolovoza svečano je bilo u župi Uznesenja Marijina u Brodskom Vinogorju (Slavonski Brod) koja slavi svoj župni/crkveni god. Središnje hodočasničko euharistijsko slavlje na vanjskom oltaru na proplanku pokraj župne crkve predvodio je vojni kapelan vlč. Ivan Blaževac, rođeni Brođanin, a koncelebrirao domaći župnik vlč. Krunoslav Karas.

Blagoslov vinograda u Brodskom Vinogorju

Blagdan svetoga Vinka, zaštitnika vinara i vinogradara, dan koji označava početak radova u vinogradima, kreće rezidba i pripreme za još jednu sezonu proizvodnje vina, okupio je u subotu, 22. siječnja kod kapele Sv. Vinka u vinogradu, koji u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu obrađuju franjevci, tridesetak štovatelja sv. Vinka i ljubitelja prirode.

Proslava Velike Gospe u Brodskom Vinogorju

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo svečano je  15. kolovoza proslavljena u Župi Uznesenja Marijina u Brodskom Vinogorju u kojoj je tijekom dana na više misnih slavlja i marijanskih pobožnosti sudjelovalo više tisuća hodočasnika iz brodskoga kraja.

Započeli Velikogospojinski dani u Brodskom Vinogorju

Velikogospojinski dani uoči proslave svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo – Velike Gospe započeli su u petak, 6. kolovoza u istoimenoj župi u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu pod geslom „Evo ti Majke!“ (Iv 19, 26).

Blagoslovljena slika Milosrdnog Isusa

Druga vazmena nedjelja, koja se u Katoličkoj Crkvi slavi kao Bijela nedjelja ili Nedjelja Božjeg Milosrđa, posebno je svečano 11. travnja proslavljana u župi Uznesenja BDM u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu gdje je na jutarnjoj misi domaći župnik Krunoslav Karas blagoslovio sliku Milosrdnog Isusa.

Proslava Katehetske nedjelje i blagoslov prvašića u župi Brodsko Vinogorje

Katehetsku nedjelju proslavili su u nedjelju 20. rujna vjeroučenici Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu, okupljeni sa svojim roditeljima na svetoj euharistiji koju je za njih, napose za prvašiće uz početak nove školske i katehetske godine, prikazao župnik Krunoslav Karas.

Velikogospojinski dani u u Slavonskom Brodu

Vrhunac Velikogospojinskih dana, koji su ove godine u Župi Uznesenja BDM u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu započeli u četvrtak 6. kolovoza pod geslom, “Što god vam rekne, učinite!“ (Iv 2,5), bila je 15. kolovoza proslava svetkovine Velike Gospe. 

25. obljetnica župe Uznesenja BDM u Brodskom Vinogorju

Svetkovina Velike Gospe svečano je u četvrtak 15. kolovoza proslavljena u župi Uznesenja BDM u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu. Brojni vjernici slijevali su se u župu gdje se na vanjskom oltaru u parku ispred crkve slavilo pet misa. Srebrni jubilej - 25 godina djelovanje župe proslavljen je na središnjoj euharistija koja je okupila više od tisuću hodočasnika. Misu je predvodio domaći sin đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić.

1 2