Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: buenos-aires

Nadbiskup Buenos Airesa: „Argentina čeka Franju, svog pastira“

Nadbiskup Buenos Airesa mons. Jorge Ignacio García Cuerva se u razgovoru za Vatican News u četvrtak 8. veljače 2024. osvrnuo na stanje u Argentini, izazove mjesne Crkve, moguće putovanje pape Franje u domovinu, te baštinu i važnost Mame Antule koja će biti prva kanonizirana argentinska svetica.

U Vatikanu predstavljena biografija o Mami Antuli, budućoj prvoj argentinskoj svetici

Blažena Marija Antonija od Svetoga Josipa (1730.-1799), smatra se duhovnom majkom argentinskog naroda i uskoro će biti proglašena svetom (11. veljače 2024.), prva u toj latinoameričkoj zemlji. Hrabro je i snalažljivo radila kako bi održala djelo otaca isusovaca nakon što su ih protjerali španjolski kolonizatori. Knjiga koju je objavila LEV (Libreria editrice Vaticana) i koja je predstavljena u Vatikanu 19. prosinca svjedoči o njezinoj priči i misiji, prenosi se na mrežnim stranicama VaticanNews-a.

Prva kateheza pape Franje o evangelizaciji

Papa Franjo započeo je na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 11. siječnja novi ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. U središtu prve meditacije, koju donosimo u cijelosti, bila je tema „Poziv na apostolat (Mt 9, 9-13)“.

Stepinčevo proslavljeno u Buenos Airesu

U hrvatskom vjerskom središtu “Sv. Nikola Tavelića” u Buenos Airesu, koja je povjerena na upravljanje franjevačkoj zajedninci Provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri u nedjelju 10. veljače svečano je proslavljen spomendan bl. Alojzija Stepinca.