Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas-bosne-i-hercegovine

U Sarajevu počinje Prvi kongres osoba s invaliditetom u BiH

U Sarajevu će od 8. do 10. studenog 2023. godine biti održan Prvi kongres osoba s invaliditetom u Bosni i Hercegovini, a organizatori Kongresa su Unija organizacija osoba s invaliditetom u BIH, MyRight – Empowers people with disabilities u BIH te Caritas Bosne i Hercegovine, izvijestio je Caritas BiH na svojoj mrežnoj stranici.

Ravnatelji Caritasa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini uoči Tjedna solidarnosti

Uoči početka Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini koje će se održati od 12. do 19. ožujka, u emisiji Hrvatskog katoličkog radija „Aktualno” govorili su 10. ožujka ravnatelj Caritasa Bosne i Hercegovine mons. Tomo Knežević i ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik.

U Travniku održana konferencija o zaštiti djece i ranjivih skupina

Caritas Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom Biskupske konferencije BiH i uz financijsku potporu Fonda za financiranje pastoralnih projekta za Središnju i Istočnu Europu biskupije Linz (Austrija), organizirao je 7. listopada u Nadbiskupijskom sjemeništu „Petar Barbarić“ u Travniku konferenciju o zaštiti djece i ranjivih skupina.

Intervju s mons. Kneževićem u povodu Tjedna solidarnosti

U povodu „Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, koji se ove godine održava od 9. do 15. ožujka, ravnatelj Caritasa Bosne i Hercegovine mons. Tomo Knežević u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu osvrnuo se na 25 godina Caritasa Bosne i Hercegovine, prisjetio se ratnoga razdoblja te naveo projekte pomoću kojih nacionalni Caritas pomaže ljudima u potrebi.

Potpisan Ugovor između Hrvatskog Caritasa i Caritasa Bosne i Hercegovine za program „Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“ u iznosu od 210.000 eura

Hrvatski Caritas, odlukom Hrvatske biskupske konferencije, od 2007. godine provodi animaciju vjerničke i opće javnosti u Hrvatskoj, te u katoličkim misijama i župama u inozemstvu, za prikupljanje sredstava kojima se pomažu socijalni, obrazovni, karitativni, humanitarni i socijalno-poduzetnički projekti u Bosni i Hercegovini putem mreže biskupijskih Caritasa i Caritasa Bosne i Hercegovine. U proteklih 14 godina financirani su projekti u vrijednosti 2.911.624,68 eura.