Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas-europa

Promicati ljudska prava globalno - Graditi budućnost Europe na temeljima solidarnosti i dijeljenju odgovornosti

U zajedničkoj izjavi Caritasa Europa i Caritasa Afrika uz Dan ljudskih prava, 10. prosinca, ističe se „Želimo da u budućoj Europi riječi poput demokracija, pravda, solidarnost i jednakost nešto znače. Želimo da Europska unija ispiše novu stranicu povijesti, u kojoj će ljudska prava biti manje cilj, a više zbilja“, objavljeno je na mrežnim stranicama Hrvatskoga Caritasa. 

Caritas Europa objavio izjavu za Svjetski dan izbjeglica

Caritas Europa objavio je 18. lipnja izjavu u povodu 20 godina obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica (20. lipnja) i 70. godišnjice usvajanja Konvencije Ujedinjenih naroda o statusu izbjeglica, u kojoj se posebno osvrće na „Balkansku rutu“.

Predsjednik Caritasa Europa dolazi u posjet Caritasu BiH

Od 3. do 7. ožujka u posjet Caritasu Bosne i Hercegovine dolazi aktualni predsjednik Caritasa Europa dr. mons. Michael Landau s dvočlanom delegacijom Caritasa Austrije i Caritasa nadbiskupije Beč čiji je još uvijek predsjednik, javlja u nedjelju 28. veljače mrežni portal Katoličkog tjednika - Nedjelja. Visoka delegacija Caritasa Europa boravit će u Bosni i Hercegovini od srijede, 3. ožujka pa do nedjelje, 7. ožujka.

1 2