Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas-europa

Održana regionalna konferencija Caritasa Europa

Umjesto u Andori, kako je dogovoreno i izglasano na prošlogodišnjoj Regionalnoj konferenciji Caritasa Europa održanoj u Rimu, u utorak 19. svibnja zbog pandemije koronavirusa diljem svijeta i u Europe održana je ovogodišnja virtualna Regionalna konferencija Caritasa Europa na kojoj su sudjelovali i predstavnici iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Covid-19 je prilika za poboljšanje sustava socijalne skrbi u EU

Priopćenje Caritasa Europa od petka 27. ožujka u svezi prihvaćanja "Inicijative za odgovor na koronavirus" koju je prihvatio Europski parlament u četvrtak 26. ožujka, a čime se osiguralo 37 milijarda eura u sklopu kohezijske politike za suzbijanje posljedica krize izazvane zaraznom bolešću Covid-19.

Novo izvješće Caritasa Europa o siromaštvu i nejednakosti u Europi

U povodu Svjetskog dana socijalne pravde, koji se obilježava 20. veljače, Caritas Europa predstavlja novo izvješće o siromaštvu i nejednakosti u Europi. U izvješću se ističu pravne i birokratske prepreke te druge poteškoće s kojima se susreću ranjivi ljudi pri pokušaju rješavanja stambenog pitanja, školovanju i skrbi u ranom djetinjstvu, odnosno pri zapošljavanju te u drugim osnovnim potrebama.

Caritas Europa: Podržavamo novi sporazum za tražitelje azila

Caritas Europa podržava novi sporazum prilikom iskrcavanja i smještanja tražitelja azila spašenih na središnjem području Mediterana, koji su usvojile Malta, Francuska, Njemačka i Italija, na Malti 23. rujna 2019. Ovaj sporazum će predstaviti ministri Europske Unije za unutrašnje i vanjske migracije na sastanku Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove u Luksemburgu, od 7. do 8. listopada. Caritas Europa poziva i druge članice Europske Unije da usvoje ovaj sporazum.