Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas-internationalis

Susret novih predsjednika i ravnatelja organizacija članica Caritasa Europa

Susret novih predsjednika i ravnatelja caritasa europske regije, koji na godišnjoj osnovi organizira Caritas Europa, održan je u Bruxellesu 6. i 7. prosinca. Na susretu je sudjelovao i fra Tomislav Glavnik OFMConv., kojega je Hrvatska biskupska konferencija u travnju 2022. imenovala novim ravnateljem Hrvatskog Caritasa.

Papa Franjo: Ženama treba povjeriti više službi i odgovornosti

Papa Franjo je na svom Twitter računu Pontifex, 27. listopada 2022., povodom početka dvodnevne konferencije „Puno lice čovječanstva: žene na čelu za pravedno društvo“ koju su u Parizu organizirali Stalna promatračka misija Svete Stolice pri UNESCO-u i Caritas Internationalis, ponovno potaknuo na zauzimanje da bi žene bile poštovanije, priznatije i uključenije, prenosi Vatican News.

Nakon napada na Caritas u Mariupolju kardinal Tagle uputio apel za prekid nasilja

Prema izjavama izvora lokalnoga Caritasa, 15. ožujka je jedan ruski tenk pucao na Caritasov centar u Mariupolju, ubivši dvije suradnice i petero članova njihovih obitelji koji su se bili sklonili u zgradi. Predsjednik Međunarodnog Caritasa izrazio je sućut i blizinu obiteljima stradalih, prenio je Vatican News.

U Mariupolju ubijeni Caritasovi djelatnici

U raketnom napadu na ukrajinski Mariupolj ubijena su dva djelatnika Caritasa Internationalis i potrebita osoba, izvijestio je Njemački Caritas 11. travnja u Freiburgu, prenosi agencija Kathpress.

Sirija: Desetljeće rata uzrokovalo veliku humanitarnu krizu

Skupština katoličkih biskupa u Siriji u suradnji s Kongregacijom za Istočne Crkve i Apostolskom nuncijaturom u Siriji organizira konferenciju s ciljem koordinacije humanitarnih aktivnosti koja je započela na jedanaestu godišnjicu početka rata, 15. ožujka u Damasku, objavila je Agencija Fides.

1 2