Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas-internationalis

Nakon napada na Caritas u Mariupolju kardinal Tagle uputio apel za prekid nasilja

Prema izjavama izvora lokalnoga Caritasa, 15. ožujka je jedan ruski tenk pucao na Caritasov centar u Mariupolju, ubivši dvije suradnice i petero članova njihovih obitelji koji su se bili sklonili u zgradi. Predsjednik Međunarodnog Caritasa izrazio je sućut i blizinu obiteljima stradalih, prenio je Vatican News.

U Mariupolju ubijeni Caritasovi djelatnici

U raketnom napadu na ukrajinski Mariupolj ubijena su dva djelatnika Caritasa Internationalis i potrebita osoba, izvijestio je Njemački Caritas 11. travnja u Freiburgu, prenosi agencija Kathpress.

Sirija: Desetljeće rata uzrokovalo veliku humanitarnu krizu

Skupština katoličkih biskupa u Siriji u suradnji s Kongregacijom za Istočne Crkve i Apostolskom nuncijaturom u Siriji organizira konferenciju s ciljem koordinacije humanitarnih aktivnosti koja je započela na jedanaestu godišnjicu početka rata, 15. ožujka u Damasku, objavila je Agencija Fides.

Caritas Internationalis: Ukrajina u opasnosti od humanitarne katastrofe

Caritas je duboko zabrinut zbog utjecaja ruskog napada na ukrajinsko stanovništvo, koje je već u kritičnom stanju osam godina nakon početka krize koja je prouzročila smrt 14 tisuća ljudi i raseljavanje još 1,5 milijuna. Caritas Internationalis ponavlja potrebu da svi ljudi, napose najugroženiji, imaju pristup humanitarnoj pomoći i da se zajamči sloboda kretanja onima koji bježe od sukoba, prenosi Vatican News.

Papa: Neka ovaj Božić donese mir Ukrajini!

Na završetku molitve Anđeo Gospodnji na Trgu sv. Petra u Vatikanu papa Franjo osvrnuo se na teško razdoblje kroz koje prolazi Ukrajina te je pozvao na mir i dijalog  kao putove rješavanja napetosti.

Svjetski dan humanitarne pomoći

U povodu Svjetskoga dana humanitarne pomoći, 19. kolovoza, Caritas internationalis zatražio je jamstvo za sigurnost i pomoć afganistanskom pučanstvu te narodima i Haitija i Libanona.

1 2