Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas-rijecke-nadbiskupije

Priopćenje o organizaciji Tranzitnog punkta za migrante u Rijeci

Grad Rijeka, HŽ infrastruktura d.o.o., Klinički bolnički centar Rijeka, Isusovačka služba za izbjeglice, Zaklada „Solidarna“, Crveni Križ Grada Rijeke i Caritas Riječke nadbiskupije uputili su u petak 25. studenoga zajedničko priopćenje za medije zbog upita o organizaciji Tranzitnog punkta za migrante u Rijeci. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Tečaj hrvatskog jezika za Ukrajince

Filozofski fakultet u Rijeci započeo je s izvođenjem tečaja hrvatskog jezika za stotinjak Ukrajinaca u Primorsko-goranskoj županiji koji su zbog rata izbjegli iz zemlje. Provedba tečaja potvrđena je ugovorom kojeg su 20. listopada u učionici fakulteta potpisali dekan prof. dr. sc. Aleksandar Mijatović, ravnateljica Caritasa Riječke nadbiskupije s. M. Faustina Kovačević i ravnatelj Hrvatskoga Caritasa Tomislav Glavnik.

Caritasovi lampioni na riječkom Korzu

U sklopu donatorske akcije Caritasa Riječke nadbiskupije „Srce za voljene – pomoć za potrebite“ u ponedjeljak 25. listopada otvorena je donatorska kućica na riječkom Korzu u kojoj će svi ljudi dobre volje kao zahvalu za donaciju od 10 kuna, dobiti lampion.

Pomoć školarcima

Na početku školske godine Caritas Riječke nadbiskupije ponovno će pomoći obiteljima s više djece koja idu u školu. Tako su i ove godine za osnovnoškolce pripremljeni paketi s bilježnicama i priborom, a za srednjoškolce 20 bilježnica.

Dobitnici Zahvalnica Caritasa Riječke nadbiskupije za 2020. i 2021. godinu

Caritas Riječke nadbiskupije slavi kao svog zaštitnika sv. Josipa, brižnog hranitelja i čuvara Svete Obitelji. Tradicionalno su se 19. ožujka na misi u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja na Škurinju okupili volonteri i djelatnici nadbiskupijskog i župnih Caritasa. Proslava zaštitnika svake je godine prilika i za dodjelu Zahvalnica nadbiskupijskog Caritasa župnim volonterima i dobrotvorima, a zahvalnice je i ove godine svečano uručio riječki nadbiskup Ivan Devčić.

1 2