Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas-splitsko-makarske-nadbiskupije

U Splitu započela znanstveno-stručna konferencija „Mehanizmi prepoznavanja nasilja u obitelji i društveno-pravni odgovori“

U organizaciji Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti i Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije, u četvrtak 25. studenoga, na splitskom Kampusu započela je dvodnevna znanstveno-stručna konferencija „Mehanizmi prepoznavanja nasilja u obitelji i društveno-pravni odgovori“, koja se održava u povodu Međunarodnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama i obilježavanja deset godina rada Caritasova skloništa za žene i djecu žrtve nasilja.

Dodijeljene stipendije Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, na prijedlog Upravnog vijeća nadbiskupijskog Caritasa, dodijelio je stipendije učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja, priopćio je 16. prosinca nadbiskupijski Tiskovni ured.

Nadbiskup Barišić podijelio 75 Caritasovih stipendija

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić podijelio je u petak 23. studenoga u prostorijama Caritasa Nadbiskupije Split rješenja o dodjeli Caritasove stipendije za 38 studenata i 37 učenika srednjih škola. Stipendiranje studenata redoviti je program nadbiskupijskog Caritasa. Visina stipendije za studente je 1000 kuna, a 700 kuna za učenike.

Vjeroučenici s Brača posjetili Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije

Vjeroučenici Osnovne škole Vladimira Nazora iz Postira na otoku Braču posjetili su u utorak 13. studenoga, u sklopu izvanučioničke integrirane nastave, Caritas Splitsko–makarske nadbiskupije u Splitu gdje su se upoznali s karitativnim i socijalnim djelovanjem Crkve. Bio je to pohod vjeroučenika te bračke škole kojim se sudionike nastojalo motivirati na razmišljanje o socijalnim problemima hrvatskog društva i potaknuti ih na socijalno djelovanje.