Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas-zagrebacke-nadbiskupije

Ravnateljici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije uručena Nagrada Grada Zagreba

Temeljem Zaključka Gradske skupštine Grada Zagreba sa 32. sjednice održane 19. ožujka 2020. ravnateljici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jeleni Lončar uručeno je priznanje Nagrada Grada Zagreba za djelovanje na području socijalne skrbi i humanitarno djelovanje. Ovo najuglednije priznanje Grada Zagreba ravnateljici Caritasa uručeno je na svečanosti u povodu Dana Grada Zagreba u nedjelju, 31. svibnja.

Zahvala Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na donaciji za popravak Dječjeg doma u Vugrovcu

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije sestra Jelena Lončar u pismu od 28. travnja naslovljenom na Hrvatsku katoličku misiju u Londonu i voditelja misije fra Ljubomira Šimunovića zahvaljuje se na donaciji za popravak u potresu oštećenog Caritasova doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Vugrovcu i za obitelji stradale u potresu u Zagrebu, objavljeno je u petak 1. svibnja na Facebook stranici Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Rezultati natječaja za financiranje projekata župnih Caritasa

Kako bi podržao aktivnosti župnih Caritasa i potaknuo daljni razvoj, a sve u duhu Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, čiji je cilj duhovna i pastoralna obnova svih područja života zagrebačke Crkve pa tako i karitativnog rada, Caritas Zagrebačke nadbiskupije šestu godinu u nizu raspisao je Natječaj za financiranje projekata župnih Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u 2020. godini, kojim će župnim Caritasima biti dodijeljeno 50.000,00 kn za konkretno djelovanje.

Caritas pomaže i malim mljekarama

Caritas Zagrebačke nadbiskupije kao registrirani posrednik u doniranju hrane uključio se u provedbu izvanredne mjere pomoći malim mljekarama te je za potrebe korisnika preuzeo 3,5 tona mliječnih proizvoda, objavljeno je na mrežnim stranicama czn.hr.

Caritas u Karlovcu podijelio 350 uskrsnih paketa

Caritas župe Sveta Tri Kralja, Karlovac - Banija, uoči Uskrsa, podijelio je 350 paketa prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština potrebitim obiteljima u Karlovačkom dekanatu te u Župi bl. Alojzija Stepinca iz Duge Rese.

Župa Pohoda BDM u Čučerju teško stradala u potresu

Zagrebačka nadbiskupija izvijestila je u srijedu 8. travnja o stanju u Župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju posebno teško stradalom u potresu koji je pogodio Zagreb i okolicu u nedjelju 22. ožujka.

1 2 3 5