Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas-zagrebacke-nadbiskupije

Zagrebački osnovci „Dobri kao kruh“

U okviru humanitarne akcije »Dobri kao kruh«, učenici sa svojim roditeljima i nastavnici OŠ Alojzija Stepinca na Vrbanima u Zagrebu prikupljali su hranu i higijenske potrepštine za Socijalnu samoposlugu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, čiji su korisnici usiljed posljedica potresa i korona krize u velikoj potrebi.

Dvije godine Caritasove kuće za mlade „Da život imaju!“

Kuća za mlade Caritasa Zagrebačke nadbiskupije „Da život imaju!“ otvorena je 25. listopada 2018. godine i do sada je na smještaju bilo četrdeset troje korisnika. Sagrađena je zahvaljujući potpori brojnih dobročinitelja s ciljem da bude spasonosni smještaj i svojevrsna odskočna daska za samostalni život mladim ljudima koji studiraju i rade, a dolaze iz institucionalne skrbi ili iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

Donacija obiteljima u potrebi

Deset obitelji u potrebi primilo je donaciju od ukupno 10.000 dolara, dar Đurđice R. Nenadić iz Južne Kalifornije dana 22. listopada, na spomendan svetog pape Ivana Pavla II., koji je osobito bio osjetljiv na one koji se nalaze na rubu društva, izvijestio je Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Akcije volontera projekta »72 sata bez kompromisa« za Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Volonteri projekta »72 sata bez kompromisa« 16. i 17. listopada ove godine kroz ukupno deset akcija bili su uključeni u sljedeća područja rada zagrebačkog Caritasa: Usluga »Pomoć u kući«, Projekt »Socijalna košarica - podjela pomoći u naravi«, Socijalna služba, Prihvatilište za beskućnike, Kuća bl. Alojzija Stepinca, Kuća ljubavi i Kuća Emaus.

Apel iz Caritasove socijalne samoposluge

Caritas Zagrebačke nadbiskupije povodom 17. listopada, Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, poziva proizvođače i trgovačke lance da donacijama prehrambenih i higijenskih proizvoda pomognu rad socijalne samoposluge te tako iskažu odgovornost i solidarnost s onima koji su u nevolji.

Program "Benjamin" u Kući za mlade

U sklopu aktivnosti Programa »Benjamin« koji provodi Humanitarna organizacija »Zajednica Susret« u partnerstvu s Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, održana je u srijedu 14. listopada još jedna u nizu radionica životnih vještina u Kući za mlade »Da život imaju« Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Novi program Caritasa s ciljem osnaživanja djece

Obiteljsko savjetovalište Caritasa Zagrebačke nadbiskupije nedavno je pokrenulo novi preventivni program kojemu je cilj osnaživanje djece kako bi se mogla nositi sa stresom, krizama i izazovima odrastanja, objavljeno je 14. listopada na Caritasovim stranicama.

Caritas pomaže u vrijeme i nakon boravka u sigurnoj kući

Kuća za žrtve obiteljskog nasilja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije započela je s radom u ožujku 2008. godine. Kuća može primiti devetnaest (19) korisnika, a trenutačno se na smještaju nalazi trinaest osoba (13) - pet (5) žena i osmero (8) djece. Od otvorenja do danas ova Caritasova kuća pružila je smještaj, sigurnost i zaštitu za petsto i trideset (530) osoba, od čega dvjesto i trideset (230) žena i tristo (300) djece.

Projekt "Mala škola odvažnosti"

Održane su prve radionice u sklopu projekta "Mala škola odvažnosti", koji se provodi u Kući za žrtve obiteljskog nasilja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Projekt će trajati do kraja ove godine a financira ga Zagrebačka županija.

Caritasove ljetne razglednice iz Brezovice

Caritas Zagrebačke nadbiskupije objavio je 31. kolovoza pregled vijesti o događanjima u Kući „Bl. Alojzije Stepinac“ u srpnju i kolovozu koje su objavljivane na Facebook stranici „Kuća Brezovica“.

1 2 3 7