Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas-zagrebacke-nadbiskupije

Pomoć HKZ Karlsruhe Caritasovu Domu u Vugrovcu

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar susrela se u srijedu, 29. srpnja s voditeljem Hrvatske katoličke zajednice Karlsruhe don Ivom Nedićem i pastoralnom suradnicom Đurđicom Trputec u Caritasovom domu za djecu bez roditeljske skrbi u Vugrovcu. Tom prigodom don Ivo je ravnateljici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije uručio donaciju u iznosu od 8.500,00 eura, prikupljenu u HKZ Karlsruhe za obnovu u potresu stradalog doma u Vugrovcu.

Vrijedna pomoć starijim osobama

Dobročinitelj Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, koji želi ostati anoniman, donirao je sredstva za higijenske i prehrambene proizvode u vrijednosti od 9.000 kuna namijenjene starijim i bolesnim osobama koje žive na periferiji. Caritas je tako pripremio 30 paketa pomoći koji su podijeljeni uz pomoć Caritasovih volontera i suradnika u župnim Caritasima.

Bračni par Vukes dobio vaučer Hrvatskog Caritasa za obnovu kuće stradale u potresu

Zahvaljujući sredstvima prikupljenima u akciji Hrvatskog Caritasa „Pomozimo zajedno“ za pomoć u obnovi obiteljskih kuća stradalih u potresu u Zagrebu i okolici 22. ožujka, 45 obitelji dobilo je vaučere za kupnju u Pevexu. Među njima je i bračni par Marko i Nevena Vukes koji je Caritasu poslao pismo, objavljeno 13. srpnja na njegovoj mrežnoj stranici.

Radionica „Zaposli se!“

Vlasnik tvrtke „Dobra veza“ Marko Draganić održao je radionicu pod nazivom „Zaposli se!“ 5. svibnja u Kući za mlade Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na Trešnjevci.

Ravnateljici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije uručena Nagrada Grada Zagreba

Temeljem Zaključka Gradske skupštine Grada Zagreba sa 32. sjednice održane 19. ožujka 2020. ravnateljici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jeleni Lončar uručeno je priznanje Nagrada Grada Zagreba za djelovanje na području socijalne skrbi i humanitarno djelovanje. Ovo najuglednije priznanje Grada Zagreba ravnateljici Caritasa uručeno je na svečanosti u povodu Dana Grada Zagreba u nedjelju, 31. svibnja.

1 2 3 6