Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas-zagrebacke-nadbiskupije

Kardinal Bozanić susreo se s djelatnicima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u srijedu 18. prosinca u Nadbiskupskom dvoru s djelatnicima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije predvođenim ravnateljicom s. Jelenom Lončar, a susretu je prisustvovao mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački i biskupski vikar za grad Zagreb te mons. Juraj Jerneić, predsjednik zagrebačkog Caritasa.

Inicijativa „Za daroviti i senzibilni Zagreb“ za Anu i Mariju

Inicijativa „Za daroviti i senzibilni Zagreb“, nastala suradnjom udruga „Ljubav na djelu“, „Trisomija 21“ i „ Udruga 100%-tnih HRVI 1. skupine“ te brojnih javnih osoba i volontera, organizira donatorsku večer koja će se održati 18. prosinca u 20 sati u Hotelu International u Zagrebu.

Zagrebački Caritas organizirao Adventski susret osoba s invaliditetom

Tradicionalni Adventski susret osoba s invaliditetom u organizaciji zagrebačkog Caritasa održan je u petak 14. prosinca u Brezovici, a na susretu je bilo stotinjak osoba koje nisu u njegovoj institucionalnoj skrbi, pokretni korisnici na institucionalnom smještaju u Kući bl. Alojzija Stepinca te korisnici poludnevnog boravka u toj kući.

Adventski susret umirovljenika

U suradnji s Caritasom župe Bezgrešnog začeća BDM u Malešnici-Oranicama, Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je Adventski susret umirovljenika.

Iseljena Hrvatska pomaže domovinsku

Na blagdan sv. Lucije, djevice i mučenice iz prvih kršćanskih vremena, 13. prosinca, deset obitelji "koje svakodnevno podnose mučeništvo" zbog svojeg lošeg materijalnog stanja, neimaštine ili bolesti, primilo po 4000 kuna novčane pomoći.

Djeca HKM Aargau pomažu vršnjake u domovini

Akcijom „Djeca za djecu“ Hrvatska katolička misija Aargau u Švicarskoj prikupila je 2.250.00 švicarskih franaka za Caritasovu Kuću bl. Alozija Stepinca u Brezovici. HKM Aargau, koju vodi fra Nikola Leutar, donaciju je uplatila Caritasu Zagrebačke nadbiskupije 12. prosinca.

Mr. Hačko: Zaposlenici zagrebačkog Caritasa svjedoče ustrajnost Crkve u ljubavi

Za stotinjak zaposlenika zagrebačkog Caritasa ovogodišnju adventsku duhovnu obnovu održao je vlč. mr. Tomislav Hačko, koordinator Trajne formacije za svećenike i vicepostulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije. Duhovna obnova, koja se sastojala od duhovnog nagovora i euharistijskog slavlja s homilijom, održana je u utorak 10. prosinca u crkvi Sv. Martina u Vlaškoj ulici u Zagrebu.

Godišnji susret volontera Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

Na velikom godišnjem susretu volontera održanom 7. prosinca u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu, okupilo se oko 120 volontera iz mreže župnih Caritasa Zagrebačke nadbiskupije kao i volontera aktivnih u kućama i projektima nadbiskupijskog Caritasa, s njihovim koordinatorima.

Akcija "Djevojke za djevojke"

Željka Sušić, Ana Badurina i Zrinka Blažević pokrenule su velik broj dobročinitelja, kako u krugu svojih poznanika tako i onih na društvenim mrežama, te su organizirale buvljak za djevojke za koje skrbi zagrebački Caritas, opskrbivši ih obiljem kvalitetne odjeće, obuće i kozmetičkih proizvoda te vrijednih nagrada dobivenih u tomboli, a akcija je završena 1. prosinca programom u Kući za mlade "Da život imaju" na Trešnjevci.

1 2 3 4