Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas-zagrebacke-nadbiskupije

Odnos nadbiskupa Kuharića prema Caritasu Zagrebačke nadbiskupije

Predavanje „Nadbiskup Franjo Kuharić i Caritas Zagrebačke nadbiskupije“ ravnateljica nadbiskupijskog Caritasa s. Jelena Lončar održala je u sklopu dvodnevnoga znanstveno-teološkog simpozija „Život i djelo kardinala Franje Kuharića“ u subotu 2. srpnja u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu.

Tridesetogodišnja suradnja Caritasa iz Mantove i Zagreba

Dugogodišnji prijatelj Caritasa Zagrebačke nadbiskupije don Luigi Milani sa suradnicima stigao je u nedjelju 26. lipnja iz talijanske Biskupije Mantova u dvodnevni posjet Caritasu Zagrebačke nadbiskupije i Caritasu Sisačke biskupije.

Nova pošiljka humanitarne pomoći na putu za Ukrajinu

U petak, 10. lipnja prema Ukrajini je krenula 19. u nizu pošiljaka koje je tijekom protekla tri mjeseca ratom pogođenim stanovnicima Ukrajine uputio Hrvatski Caritas. Najnovija se pošiljka u potpunosti sastoji od prehrambenih i higijenskih proizvoda koje je na području Zagrebačke nadbiskupije darovima građana i poslovnih subjekata u svojoj akciji za „I sitno je bitno – pomoć izbjeglicama iz Ukrajine“ prikupio Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Predstavnici CRS-a posjetili raseljene osobe iz Ukrajine u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije

Regionalni direktor razvojne i humanitarne organizacije »Catholic relief service« Konferencije katoličkih biskupa Sjedinjenih Američkih Država CRS-a za Europu, Bliski Istok i Centralnu Aziju Kevin Hartigan, direktorica CRS-a za BiH Sanela Imamović i program-menadžer za Hrvatsku Kevin Raabe, u pratnji ravnatelja Hrvatskoga Caritasa fra Tomislava Glavnika i zamjenice ravnatelja Suzane Borko posjetili su u četvrtak 2. lipnja Caritas Zagrebačke nadbiskupije te se susreli s raseljenim osobama iz Ukrajine.

Socijalna integracija raseljenih osoba iz Ukrajine

Caritas Zagrebačke nadbiskupije osigurao je smještaj za 14 raseljenih osoba iz Ukrajine; 6 odraslih i 8 djece u Caritasovoj kući u Kustošiji. Osim smještaja i prehrane svima njima Caritas je pružio podršku i pomoć u procesu socijalne integracije.

Terenska praksa studenata socijalnog rada

Caritas Zagrebačke nadbiskupije nastavio je suradnju sa Studijskim centrom socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu kroz terensku praksu studenata iz kolegija Socijalna gerontologija 

1 2 3 17