Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas

Pomoć Caritasa obiteljima stradalima u potresu

Sredstvima prikupljenima u okviru akcije »Pomozimo zajedno«, koju je Hrvatski Caritas organizirao za pomoć u obnovi obiteljskih kuća stradalih u potresu u Zagrebu i okolici 22. ožujka ove godine, 45 obitelji dobilo je vaučere za nabavu građevinskog materijala, sanitarija i bijele tehnike.

Započela akcija Caritasa Dubrovačke biskupije: „Mojih nekoliko kuna za obrok u Africi“

Caritas Dubrovačke biskupije u nedjelju 28. lipnja pokrenuo je akciju „Mojih nekoliko kuna za obrok u Africi“, kojom se želi pomoći stanovništvu afričkog kontinenta čiji južni i istočni dio je pogođen velikim sušama. Putem milodara na misama na području Dubrovačke biskupije prikupljala se novčana pomoć za Zimbabve, jednu od država s čijim Caritasom je Caritas Dubrovačke biskupije uspostavio vezu kako bi se informirao o situaciji na terenu.

Humanitarna akcija "U samostanskom vrtu – Kod fratara"

Caritas Župe sv. Antuna Padovanskoga objavio je kako će se u sklopu proslave svetkovine sv. Antuna na Svetom Duhu provesti humanitarna akcija "U samostanskom vrtu – Kod fratara" pod geslom "Obnovi svoj duh – Okrjepi svoje tijelo – Učini dobro djelo".

U Italiji se u krizi udvostručio broj "novih siromaha"

Prema podacima istraživanja kojim je obuhvaćen 101 dijecezanski Caritas u Italiji je u krizi izazvanoj bolešću Covid-19 zabilježen snažni porast broja obitelji koje se suočavaju s materijalnim teškoćama uslijed potpunog ili djelomičnog izostanka prihoda, objavila je agencija SIR.

Karitativni rad nije stao – snaga dobrote redovito se nastavlja

„Nije sve stalo, napose nije prestala pomoć potrebitima“, naglasio je ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, doc. dr. Drago Tukara govoreći o trenutnim aktivnostima Caritasa koje su najviše usmjerene na redoviti, neprekinuti rad Caritasovih Pučkih kuhinja.

1 2 3 12