Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas

Kandidatice i postulantice volonirale u Caritasu Sisačke biskupije

Na poziv Caritasa Sisačke biskupije i njihove provincijalne poglavarice Milosrdnih sestara Svetoga Križa s. Valerije Široki, 15-ak kandidatica, postulantica i sestara iz Vukovara i Zagreba bile su u subotu, 30. siječnja, u središnjem skladištu Caritasa Sisačke biskupije.

Caritas župe Popovača pomaže Novom Selu Glinskom

Župljani Popovače nastojat će pomagati preko svojeg Caritasa svim obiteljima Novog Sela Glinskog, točnije 33 obitelji (oko 100 vjernika). Prvi susret članova Caritasa i podjela novčanih sredstava svim stradalim obiteljima iz sela bila je u subotu, 6. veljače.

Hrvati u Luzernu prikupili više od milijun kuna za stradale u potresu

Hrvati u Luzernu su u humanitarnim akcijama za stanovništvo na potresom pogođenom području u Hrvatskoj prikupili više od 150 tisuća švicarskih franaka, od čega je dio namijenjen za 15 stambenih modula Hrvatskog Caritasa, izvijestio je u petak 5. veljače voditelj Hrvatske katoličke misije Luzern fra Branko Radoš.

U Sisak stigla nova vrijedna donacija Caritasa Sambotelske biskupije

Caritas Sisačke biskupije primio je u četvrtak 4. veljače još jednu vrijednu donaciju prijateljskog Caritasa Sambotelske biskupije. Riječ je o građevinskom materijalu, prehrambenim i higijenskim potrepštinama te igračkama za djecu. Donacija je dopremljena u Caritasov distributivni centar u Sisku.

Biskup Palić uputio zahvalu na završetku prve faze prikupljanja pomoći za potresom pogođeno područje

Na završetku prve faze prikupljanja pomoći porušenoj Banovini, mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić uputio je pismo zahvale svim svećenicima, redovnicima i redovnicima, vjernicima i svima koji su osobno, posredstvom župe ili Biskupijskog Caritasa, sudjelovali u akciji pomoći porušenoj Banovini. Od kolekte i prinosa sa župa prikupljeno je 208.866,14 eura, od pojedinačnih uplata 18.936,55 eura, od poziva na donatorski broj 35.871,22 eura što je ukupno 263.673.91 eura.

1 2 3 18