Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas

Raste broj žrtava poplava u Indoneziji

Nakon jake kiše i poplava početkom godine u Indoneziji broj žrtava i dalje raste, najmanje je 60 mrtvih, 193.000 ljudi moralo je napustiti domove, dvije se osobe još vode kao nestale, izvijestile su 5. siječnja tamošnje vlasti.

Novi broj časopisa „Caritas“

Iz tiska je nedavno izašao novi broj časopisa „Caritas“ koji kroz mnoštvo novinarskih priloga opisuje i fotografijama predočuje rad Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u njegovim kućama, projektima, uslugama i službama.

Biskup Košić ručao s korisnicima Caritasa

Tradicionalni božićni ručak i susret sisačkoga biskupa Vlade Košića s korisnicima Caritasa održan je u utorak 17. prosinca u prostorijama biskupijskog Caritasa u Sisku.

Albanski Caritas preuzima skrb za 250 obitelji

U nedavnom potresu u Albaniji, u kojem su najviše stradali gradovi Durrës, Tirana i Lezhë, za koje je Vlada Albanije proglasila elementarnu nepogodu, prema procjenama stradalo je oko 1 200 obiteljskih kuća i zgrada, osam osnovnih škola i jedna bolnica.

Dan volontera u Caritasu Zadarske nadbiskupije

Međunarodni Dan volontera obilježen je u četvrtak 5. prosinca u Pučkoj kuhinji Caritasa Zadarske nadbiskupije kada su obroke korisnicima dijelili predstavnici Zadarske nadbiskupije, Grada Zadra i Zadarske županije.

Susret ravnatelja Caritasa s predstavnicama Ministarstva za demografiju te Centra za socijalnu skrb

Ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije doc. dr. Drago Tukara susreo se u srijedu, 4. prosinca 2019. u Vikarijatu Osijek s Tatjanom Katkić Stanić, načelnicom sektora za koordinaciju politika i unaprjeđenje stručnog rada Centara za socijalnu skrb pri Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Ivkom Kaurinović, ravnateljicom Centra za socijalnu skrb Osijek.

Papa posjetio sjedište rimskog Caritasa

Papa Franjo posjetio je u petak 29. studenoga popodne sjedište rimskog Caritasa, u okviru kojeg, osim prihvatnog središta, djeluju stomatološki odjel, samoposluga solidarnosti i javna kuhinja. Povod posjetu bilo je obilježavanje 40. obljetnice osnutka Caritasa Rimske biskupije.

1 2 3 10