Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas

Odlazak u mirovinu Nevenke Blagojević, dugogodišnje zaposlenice Caritasa

Uz prigodno oproštajno druženje održano 4. rujna u Područnom uredu CZN u Gajnicama u Susedgradu, od svojih kolegica i kolega u zagrebačkom Caritasu rastala gospođa Nevenka Blagojević, najpoznatija među korisnicima iz mnogočlanih obitelji kojima je dugi niz godina posredovala pomoć Caritasa Zagrebačke nadiskupije kroz razne akcije, programe, projekte i susrete.

Pomoć Caritasa obiteljima stradalima u potresu

Sredstvima prikupljenima u okviru akcije »Pomozimo zajedno«, koju je Hrvatski Caritas organizirao za pomoć u obnovi obiteljskih kuća stradalih u potresu u Zagrebu i okolici 22. ožujka ove godine, 45 obitelji dobilo je vaučere za nabavu građevinskog materijala, sanitarija i bijele tehnike.

Započela akcija Caritasa Dubrovačke biskupije: „Mojih nekoliko kuna za obrok u Africi“

Caritas Dubrovačke biskupije u nedjelju 28. lipnja pokrenuo je akciju „Mojih nekoliko kuna za obrok u Africi“, kojom se želi pomoći stanovništvu afričkog kontinenta čiji južni i istočni dio je pogođen velikim sušama. Putem milodara na misama na području Dubrovačke biskupije prikupljala se novčana pomoć za Zimbabve, jednu od država s čijim Caritasom je Caritas Dubrovačke biskupije uspostavio vezu kako bi se informirao o situaciji na terenu.

Humanitarna akcija "U samostanskom vrtu – Kod fratara"

Caritas Župe sv. Antuna Padovanskoga objavio je kako će se u sklopu proslave svetkovine sv. Antuna na Svetom Duhu provesti humanitarna akcija "U samostanskom vrtu – Kod fratara" pod geslom "Obnovi svoj duh – Okrjepi svoje tijelo – Učini dobro djelo".

1 2 3 12