Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas

Rim: Novčići iz Fontane di Trevi i dalje idu u Caritas

Gradska uprava u Rimu i Rimski vikarijat su krajem protekle godine produžili odgovarajući sporazum na daljnje dvije godine prema kojemu će novac ubačen u Fontanu di Trevi i dalje ići mjesnom Caritasu, izvijestila je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Božićni broj informativnog lista „Caritas“

Objavljen je božićni broj informativnog lista »Caritas« koji Caritasa Zagrebačke nadbiskupije izdaje već četrnaest godina s ciljem informiranja javnosti o događanjima i aktivnostima Caritasa na području pružanja socijalnih usluga, karitativnog rada nadbiskupijskog i župnih caritasa, volonterstva te suradnji s različitim institucijama i ustanovama.

Biskup Škvorčević pohodio Caritasovu kuhinju, sjedište Caritasa i dvije obitelji

Požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji ravnatelja Doma pape Ivana Pavla II. Ivice Žuljevića, ravnatelja Caritasa Maria Večerića i tajnika Mateja Silukovića pohodio je u srijedu 22. prosinca 2021., u pripravi za svetkovinu Isusova rođenja caritasovu kuhinju koja djeluje u sastavu Središnje biskupijske kuhinje u Domu pape Ivana Pavla II. u Požegi, te se susreo s njezinim djelatnicima.

„Božićna trampa“ za Caritasovu Kuću ljubavi

Studenti treće godine Preddiplomskog stručnog studija Marketing i komunikacije Poslovnog veleučilišta Zagreb (PVZG), predali su Caritasovoj kući za smještaj trudnica i nezbrinutih majki s novorođenčadi i djecom do tri godine starosti, u subotu 18. prosinca 2021., donaciju higijenskih i prehrambenih potrepština prikupljenih u humanitarnoj akciji „Božićna trampa“.

Grad Osijek darivao korisnike Centra za prihvat beskućnika

Ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije preč. dr. Drago Tukara primio je 21. prosinca 2021. u pastoralnim prostorima Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku predstavnike Grada Osijeka koji su i ove godine korisnicima Centra za prihvat beskućnika darivali božićnice.

1 2 3 29