Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas

Zdravstvena radionica u Caritasovom centru za prihvat beskućnika u Osijeku

Zdravstvenu radionicu III. godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ u četvrtak, 23. lipnja 2022. u Caritasovom centru za prihvat beskućnika u Osijeku održala je nova suradnica Centra i voditeljica Zdravstvene radionice, medicinska sestra u mirovini Katica Krček.

Završen radni susret Hrvatskoga Caritasa i američkog međunarodnog Caritasa Catholic Relief Services (CRS)

U Zagrebu je u ponedjeljak i utorak 20. i 21. lipnja održan jedan u nizu radnih sastanaka američkoga međunarodnog Caritasa Catholic Relief Services (CRS) i Hrvatskoga Caritasa posvećen financijsko računovodstvenim i strukturno-organizacijskim pitanjima praćenja zajedničkoga šestomjesečnog pilot-projekta „Žurna pomoć ranjivim izbjeglicama iz Ukrajine u Republici Hrvatskoj (HC-CRS)“.

Hrvatski Caritas u Ukrajinu uputio novi tegljač s humanitarnom pomoći

Nakon 111 dana od početka ratnog sukoba u Ukrajini, Hrvatski Caritas slanjem 20. i 21. tegljača s humanitarnom pomoći izravno u Ukrajinu nastavlja u suradnji s ukrajinskim nacionalnim Caritasom Spes pomagati ljudima pogođenima ratnim razaranjem i ljudskim stradanjem diljem zemlje. Hrvatski Caritas tako je u Ukrajinu do sada uputio ukupno 21 tegljač s humanitarnom pomoći ukupne vrijednosti 7 milijuna kuna.

Započeo projekt »Osnažena majka - moja sigurna luka«

Projekt »Osnažena majka - moja sigurna luka«, kojega je Caritas Zagrebačke nadbiskupije prijavio Zagrebačkoj županiji na Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija čije je područje djelovanja kulturnog, socijalnog, humanitarnog, vjerskog, obrazovnog i sličnog značenja u 2022. godini, odobren je za financiranje u iznosu od 15.000 kn te je ugovor potpisan 23. svibnja 2022. godine.

30 godina Caritasa župe Ivankovo

Caritas Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja iz Ivankova na Sedmu vazmenu nedjelju, 29. svibnja, svečanom euharistijom koju je u župnoj crkvi predslavio đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić, proslavio je 30 godina rada i djelovanja u svojoj župnoj zajednici i Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

1 2 3 35