Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas

Predstavljen novi EU projekt Caritasa Sisačke biskupije

Novi EU projekt Caritasa „Razvoj usluge psihosocijalne podrške i poludnevnog boravka u Caritasu Sisačke biskupije“ predstavljen je u srijedu, 22. rujna u Velikom Kaptolu u Sisku, priopćio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Najavljena proslava Dana Caritasa Dubrovačke biskupije

Caritas Dubrovačke biskupije uz nadolazeći Dan biskupijskog Caritasa predstavio je u utorak 21. rujna na konferenciji za medije održanoj u prostorima Caritasa svoj rad u tekućoj kalendarskoj godini s naglaskom na nove projekte koji su započeli ili su ostvareni, te je upoznao javnost s programom proslave Dana Caritasa Dubrovačke biskupije.

Vatikan: Objavljena Poruka povodom Svjetskog dana turizma 2021.

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u subotu, 11. rujna Poruku koju je prefekt Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja, kardinal Peter Kodwo Appiah Turkson, uputio povodom Svjetskog dana turizma, koji se svake godine obilježava 27. rujna. Tema poruke glasi „Turizam za uključivi rast. Osoba onkraj statistika“.

Apel za Libanon

Caritas regije Bliskoga istoka i Afrike uputio je 17. kolovoza hitni apel za pomoć Libanonu, ističući da se humanitarna situacija pogoršala do neviđenih razmjera, prenosi Vatican News.

1 2 3 22