Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: carlo-acutis

Međunarodna nagrada „Franjo Asiški i Karlo Acutis za ekonomiju bratstva“

Svi zainteresirani mogu se do 31. siječnja prijaviti na međunarodnu nagradu „Franjo Asiški i Karlo Acutis za ekonomiju bratstva“ kojom se nastoji potaknuti osobe s oskudnim ekonomskim mogućnostima, osobito mlađe od 35 godina u siromašnijim regijama svijeta, da se ujedine i predstave projekt koji će odgovoriti na potrebe najugroženijih i najpotrebitijih u njihovoj sredini.

Izložba bl. Karla Acutisa u Ludbregu

"Euharistijska čuda diljem svijeta" naziv je međunarodne izložbe bl. Karla Acutisa, prvog milenijalca proglašenog blaženim, a koja je postavljena i otvorena u nedjelju, 28. kolovoza 2022. u Ludbregu, u sklopu ovogodišnjih Dana ludbreške Svete nedjelje.

Majka bl. Karla Acutisa moli za potresom pogođene ljude

Skupina talijanskih volontera iz Giavena, Villarfocchiarda i Val Susa e Val Sangone iz provincije Torino, predvođena pavlinom Natanaelom Krajinovićem i don Antonellom Taccoriem pohodila je u srijedu 24. veljače sisačkog biskupa Vladu Košića.

Beatifikacija Karla Acutisa u Asizu

U bazilici sv. Franje u Asizu u subotu popodne 10. listopada Karlo Acutis proglašen je blaženim. Svečano euharistijsko slavlje, u sklopu kojega je bila beatifikacija, predvodio je umirovljeni vikar Rimske biskupije kardinal Agostino Vallini.

Italija: Tijelo budućeg blaženika Carla Acutisa izloženo vjernicima na štovanje

Uoči beatifikacije računalnog programera mladića Carla Acutisa u Asizu je 1. listopada svečano otvorena grobnica budućeg blaženika koja će do 10. listopada biti otvorena za javno čašćenje od 8 do 22 sata kako bi se što većem broju ljudi omogućilo pomoliti se na blaženikovom grobu koji se nalazi u asiškom svetištu.

1 2