Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ccee

Biskup Stojanov predvodio misu za žrtve koronavirusa

Skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov je 26. ožujka u katedralnoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Skoplju služio misu za pokojne od covida-19, zaražene, njihove obitelji i medicinsko osoblje koje se brine o njima, priključujući Crkvu u Makedoniji i Međunarodnu biskupsku konferenciju Svetih Ćirila i Metoda molitvenoj inicijativi Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE).

Poruka Predsjedništva CCEE-a na 50. obljetnicu osnutka Vijeća

Predsjedništvo Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) uputilo je 25. ožujka poruku povodom 50. obljetnice osnutka Vijeća. Prijeko je potrebno posvetiti pažnju dijalogu između svih religijâ kao temelju za izgradnju bratskog svijeta, kao i hitno predano zalaganje za stvoreni svijet koji smo svi pozvani čuvati. - Izvanredna situacija izazvana pandemijom potiče nas ponovno otkriti prolaznost ljudskog bića, prolaznost vremena i jača našu čežnju za onim “onkraj”, a to je Bog kojega je Isus objavio, kaže se u poruci koju prenosimo u cijelosti.

Biskup Milovan predvodio misu za žrtve koronavirusa

Euharistiju s nakanom za žrtve koronavirusa u Europi, u srijedu 24. veljače, kada je prema rasporedu Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) na redu bila Hrvatska biskupska konferencija, umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan predvodio je misu u crkvi Bl. Miroslava Bulešića u Valbandonu. Prigodnu homiliju izrekao je vicepostulator u kauzi za kanonizaciju bl. Bulešića preč. mr. Ilija Jakovljević.

1 2 3