Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ccee

Crkva u Europi u molitvi za žrtve pandemije

Počevši od Pepelnice u biskupskim konferencijama europskog kontinenta će se prema utvrđenom redoslijedu slaviti mise za žrtve pandemije. Hrvatska biskupska konferencija prema kalendaru Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) slavi misu 24. veljače, a BK BiH 20. veljače.

Europska konferencija o međureligijskom dijalogu

Odjel za međureligijski dijalog Vijeća Biskupskih konferencija Europe (CCEE) iz Sankt Gallena (Švicarska) održao je u četvrtak 5. studenog „online“ konferenciju (webinar) o međureligijskom dijalogu, o čemu je izvijestio delegat Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za međureligijski dijalog mons. prof. dr. Franjo Topić, a prenijela Katolička tiskovna agencija.

Virtualna opća skupština CCEE-a

Vijeće europskih biskupskih konferencija (CCEE) ovogodišnju opću skupštinu najavljenu od 25. do 27. rujna u Pragu, održat će samo internetskim putem 25. i 26. rujna.

Europski biskupi pozvali vjernike: "Upali svijeću za vrijeme Vazmenog bdjenja"

Ususret nadolazećim slavljima Nedjelje Uskrsnuća Gospodnjega predsjednik Vijeća biskupskih konferencija zemalja Europske unije (COMECE) kardinal Jean-Claude Hollerich DI i predsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) kardinal Angelo Bagnasco pozvali su sve katolike da šire poruku nade paleći svijeću na svojim prozorima za vrijeme Vazmenog bdjenja.

Generalni tajnik CCEE-a vlč. Martin Michalíček posjetio Sarajevo

Generalni tajnik Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE), slovački svećenik vlč. Martin Michalíček od 23. do 25. studenog 2019. boravio je u Sarajevu gdje mu je domaćin bio generalni tajnik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Ivo Tomašević. Posjet je organiziran u okviru pripreme za susret Sekcije za međureligijski dijalog.

CCEE o migracijama

U Ateni je od 26. do 28. studenoga u organizaciji Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) održan godišnji sastanak europskih nacionalnih ravnatelja za migracije.

1 2