Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ccee

CCEE poziva na molitvu za mir u Ukrajini

Vijeće europskih biskupskih konferencija (CCEE) uputilo je u ponedjeljak 12. rujna priopćenje za medije pod nazivom „Na koljenima pred Presvetim kako bismo zazvali mir“ te pozvalo na molitvu za mir u Ukrajini.

CCEE: Neka ljudska ruka zaustavi uništenje

Vijeće europskih biskupskih konferencija (CCEE) uputilo je 20. kolovoza poruku u povodu Svjetskoga dana molitve za brigu o stvorenom svijetu, koji se obilježava 1. rujna, prenosi Vatican News.

Generalni tajnici europskih biskupskih konferencija posjetili zagrebačku katedralu i hodočastili u Mariju Bistricu

Generalni tajnici europskih biskupskih konferencija, u subotu 2. srpnja na kraju radnog dijela 49. redovitog godišnjeg susreta započetog 30. lipnja u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, posjetili su zagrebačku katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetih Stjepana i Ladislava gdje su im dobrodošlicu poželjeli zagrebački pomoćni biskup i prepošt Prvostolnog kaptola mons. Ivan Šaško i rektor katedrale mr. Josip Kuhtić.

Zajednička Izjava CCEE-a i KEK-a o ratu u Ukrajini

Članovi Zajedničkog odbora Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) i Konferencije europskih Crkava (CEC) uputili su sa svog godišnjeg susreta apel vođama naroda i međunarodnoj zajednici da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se okončao trenutni rat u Ukrajini koji odnosi ljudske živote i nanosi neizrecive patnje.

Papina poruka povodom Europskih katoličkih socijalnih dana u Bratislavi

Čovječanstvu ponovno prijeti izopačena zloporaba moći i parcijalnih interesa, koja osuđuje bespomoćne ljude na sve oblike brutalnog nasilja, upozorio je papa Franjo u poruci mons. Gintarasu Grušasu, nadbiskupu Vilniusa i predsjedniku Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE), povodom otvaranja Europskih katoličkih socijalnih dana koji se održavaju u Bratislavi od 17. do 20. ožujka.

1 2 3 5