Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: centralno-bogoslovno-sjemeniste-cbs

Kandidati za đakonat ispovjedili vjeru i izrekli prisegu vjernosti

Kandidat za đakonat Splitsko-makarske nadbiskupije i kandidati Hvarske biskupije ispovjedili su vjeru i izrekli prisegu vjernosti Katoličkoj Crkvi pred splitsko-makarskim nadbiskupom Zdenko Križićem u četvrtak 23. studenog u kapeli sv. Tita u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, izvijestio je Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije.

KBF u Splitu započeo s novom akademskom godinom 2023./24.

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu započeo je u ponedjeljak 25. rujna s novom akademskom godinom 2023./2024, a euharistijsko slavlje u kapeli Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu predvodio je hvarski biskup Ranko Vidović.

Ljetni susret đakovačkih bogoslova

Bogoslovi đakovačkog Sjemeništa sudjelovali su od 31. srpnja do 7. kolovoza na ljetnom susretu u Splitu predvođeni dvojicom odgojitelja – vlč. dr. Davorom Senjanom, vicerektorom te vlč. mr. Stjepanom Matezovićem, duhovnikom.

Ispovijest vjere i prisega kandidata za đakonat Hvarske biskupije

Kandidat za đakonat Hvarske biskupije Ivan Brstilo ispovjedio je svoju vjeru i prisegnuo vjernost Katoličkoj Crkvi u nedjelju 15. siječnja u kapeli Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu za vrijeme svečane večernje službe koji je predvodio rektor CBS-a Don Đuliano Trdić.

Treći dan trodnevne priprave u čast Bezgrešnog začeća BDM

Biskupski vikar za kler Splitsko-makarske nadbiskupije don Zvonimir Mijić predvodio je u srijedu 7. prosinca euharistijsko slavlje trećega dana trodnevnice uoči svetkovine Bezgrešnog začeća BDM u Centralnome bogoslovnom sjemeništu u Splitu.

Molitveni susret u splitskoj bogosloviji

Prvi otvoreni molitveni susret u organizaciji bogoslova Centralnoga bogoslovnoga sjemeništa u Splitu održan je u ponedjeljak 21. studenoga, na blagdan Gospe od Zdravlja.

1 2