Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: comece

Predsjednik Vlade sastao se s kardinalom Hollerichom

Predsjednik Vijeća biskupskih konferencija Europske unije (COMECE) kardinal Jean-Claude Hollerich i predsjednik Vlade Andrej Plenković sastali su se u četvrtak 9. ožujka u Splitu, izvijestila je Služba za odnose s javnošću Vlade RH.

Biskupi Europske unije pozivaju na solidarnost uoči zime

Vijeće biskupskih konferencije Europske unije (COMECE) objavilo je 7. studenog priopćenje o aktualnoj energetskoj krizi u kojem pozivaju EU neka osigura svima, napose najugroženijima, sigurnu i dostatnu energiju, ne gubeći iz vida dugoročne ciljeve pravedne i održive energetske tranzicije.

Konferencija za medije po završetku 65. plenarnog zasjedanja Sabora HBK

Na kraju redovnog 65. plenarnog zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije, u srijedu 19. listopada 2022. održana je konferencija za medije na kojoj su teme i zaključke predstavili novi predsjednik HBK mons. Dražen Kutleša, dosadašnji predsjednik mons. Želimir Puljić, član Stalnoga vijeća mons. Đuro Hranić i generalni tajnik vlč. Krunoslav Novak.

Biskupi Europske unije pozivaju na mir u Ukrajini i cijeloj Europi

Okupljeni u Bruxellesu od 12. do 14. listopada povodom plenarne skupštine Vijeća biskupskih konferencija Europske unije (COMECE), europski su biskupi uputili snažan apel Rusiji neka odmah obustavi neprijateljstvo protiv Ukrajine te svim stranama da rade na rješenju sukoba. Također potiču na snažnu koheziju EU-a.

1 2 3 5