Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkva-i-mediji

Argumenti HKR-a o Crkvi i medijima

Crkva razumije, prati i koristi medije kao sredstvo komunikacije, a medijski djelatnici pozvani su upoznati otajstvenu narav Crkve, kako bi se njihov govor o njoj razlikovao od govora o ostalim institucijama. Istaknuto je to 1. prosinca u emisiji Hrvatskoga katoličkog radija „Argumenti” o Crkvi i medijima, kojoj je povod bilo izdanje antologije tekstova o sredstvima društvenih komunikacija od 1936. do 2021. Antologiju su suizdali Odbor za sredstva društvenih komunikacija HBK i Vijeća za sredstva društvenog priopćivanja BK BiH.

Argumenti HKR-a o kriznom komuniciranju u Crkvi

Krizno komuniciranje u Crkvi bila je tema HKR-ove emisije "Argumenti" u utorak, 29. studenoga o kojoj su govorili katolički svećenik, publicist i novinar don Anton Šuljić, glasnogovornica Zadarske nadbiskupije Ines Grbić i urednica Odjela Religija Hrvatskog radija Blaženka Jančić. Urednik emisije je Branimir Gubić.

ARGUMENTI Mediji i odgovornost za kreiranje javnog mišljenja

Uz obilježavanje Dana medija u Crkvi u Hrvatskoj, ali i proslavu 24. rođendana HKR-a, u emisiji „Argumenti” HKR-a u ponedjeljak 17. svibnja govorilo se o odgovornosti medija za kreiranje javnog mišljenja i kulturu izražavanja na društvenim mrežama.