Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkva-sv-ane

U Maradiku blagoslovljen novi kip sv. Josipa

Vjernici župa Beška i Maradik okupili su se zajedno u predvečerje svetkovine sv. Josipa 18. ožujka 2024. u crkvi sv. Ane u Maradiku gdje je tom prigodom blagoslovljen novi kip sv. Josipa.

Doc. dr. Novak i asistentica Novoselac održali predavanje o sv. Marku Križevčaninu

„Percepcija sv. Marka Križevčanina u (hrvatskoj) javnosti“ bila je tema predavanja koje su u sklopu dvotjednih dana sv. Marka Križevčanina u križevačkoj župnoj crkvi sv. Ane na blagdan Male Gospe u petak 8. rujna održali generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije i docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu dr. sc. Krunoslav Novak i asistentica s Odjela za povijest HKS-a Veronika Novoselac.

Svetkovina sv. Ane proslavljena u Vrbovcu

Svetkovina sv. Ane svečano je proslavljena u srijedu 26. srpnja u istoimenoj filijalnoj crkvi u Vrbovcu, u Župi Imena Marijina u Donjem Svilaju, Bosanska Posavina.

Mons. Stjepan Karalić proslavio dijamantni svećenički jubilej

Kanonik Prvostolnoga kaptola Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Stjepan Karalić proslavio je 60. obljetnicu svećeničkog ređenja, u nedjelju 16. srpnja 2023., u svom rodnom mjestu, Starim Perkovcima, filijali Župe sv. Andrije – Donji Andrijevci.

Posjet franjevačkih bogoslova iz Sarajeva župi Đurići

Bogoslovi Franjevačke provincije Svetoga Križa – Bosne Srebrene i njihovi odgojitelji iz Sarajeva posjetili su na Sedmu uskrsnu nedjelju, 21. svibnja 2023., Župu sv. Ane u Đurićima, u okviru hodočašća u Zaljev svetaca, Boku kotorsku.