Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkva-sv-antuna-padovanskog

Proslavljena svetkovina sv. Antuna Padovanskog u Hreljinu

U nedjelju 13. lipnja u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Hreljinu Ogulinskom održana je u jutarnjim satima proslava patrona te filijalne crkve, a predslavio ju je župnik Župe sv. Križa iz Ogulina vlč. Nikola Prša. Bila je to 21. obljetnica od izgradnje te crkve, prve sagrađene i blagoslovljene u tada novoosnovanoj Gospićko-senjskoj biskupiji.

Počinje pobožnost „13 utoraka“ na Svetom Duhu i u Sesvetskim Selima

U programu Hrvatskoga katoličkoga radija (HKR) moći će se slušati, a putem video-streama na službenoj Facebook stranici pratiti misu “Prvog utorka” sa Svetog Duha s početkom u 19 sati koju predslavi ravnatelj Hrvatske katoličke mreže i Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina.

Župna crkva sv. Antuna Padovanskoga u Bučici

Župna crkva sv. Antuna Padovanskoga u Bučici teško je oštećena u razornom potresu 29. prosinca 2020. Donosimo podatke o njezinoj povijesti, kulturnoj vrijednosti i trenutnom stanju.

Novi raspored misnih slavlja na Svetom Duhu

Uslijed novih epidemioloških mjera, promijenjen je raspored misnih slavlja u župnoj crkvi i svetištu Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu. Uz redovne, mise će se slaviti i u novim terminima.

U Puli obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Misu u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u srijedu 18. studenoga u pulskoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog predvodio je preč. mr. Ilija Jakovljević, kapelan Policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića pri Policijskoj upravi istarskoj koji je uz to i dekan vodnjanskog dekanata i župnik Fažane.