Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkva-sv-antuna-padovanskog

Blagoslovljena crkva sv. Antuna Padovanskog u Hrvatskom Čuntiću

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na Treću nedjelju došašća, 17. prosinca, misno slavlje u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Hrvatskom Čuntiću i tom prigodom blagoslovio tu sada obnovljenu, a u potresu teško oštećenu crkvu, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

U vinkovačkom samostanu svečano otvoren franjevački jubilej

Svečanim euharistijskim slavljem na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca u samostanskoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima, koje je predvodio gvardijan fra Josip Blažević, počelo je obilježavanje franjevačkog jubileja – 800 godina otkako je sv. Franjo Asiški u talijanskom gradiću Grecciu uprizorio prve žive jaslice 1223. godine. Ujedno je proslavljen 85. godišnjica dolaska franjevaca konventualaca u Samostan sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima.

Pula: Proslavljen blagdan svetog Pija iz Pietrelcine

Župa sv. Antuna Padovanskoga u Puli organizirala je trodnevnu duhovnu pripravu od 20. do 22. rujna 2023. u povodu spomendana sv. Pija iz Pietrelcine koji je proslavljen u subotu 23. rujna. Crkva sv. Antuna je jedina na području Porečke i Pulske biskupije koja čuva relikviju sv. Pija.

1 2 3 11