Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkva-sv-mihaela

Obilježen Dan Vojne kapelanije sv. Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan predslavio je u četvrtak, 5. svibnja u župnoj crkvi svetog Mihaela arkanđela u osječkoj Tvrđi svečano euharistijsko slavlje povodom proslave Dana Vojne kapelanije svetog Leopolda Bogdana Mandića, zaštitnika Zapovjedništva za obuku i doktrinu Fran Krsto Frankopan (ZOD „F.K.F.“).

Propovijed bl. Alojzija Stepinca prigodom blagoslova župne crkve Sv. Mihaela u zagrebačkoj Dubravi

Ususret proslavi blagdana bl. Alojzija Stepinca i u vremenu trodnevne duhovne pripreme, koja se održava u župama koje je osnovao Blaženik, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije donosi propovijedi koje je Stepinac izrekao prigodom blagoslova kamena temeljca i župne crkve ili u nekim drugim prigodama u trima župama u kojima se slavi trodnevnica. Prenosimo homiliju koju je izrekao prigodom blagoslova župne crkve Sv. Mihaela arkanđela u zagrebačkoj Dubravi 1. siječnja 1942. godine.

Koncert u župnoj crkvi Sv. Mihaela arkanđela

U sklopu Prandau festivala trio Antonia Dunjko – sopran, Igor Mrnjavčić – truba, Edmund Andler-Borić – orgulje, oduševio je u četvrtak 26. kolovoza posjetitelje koncertom u župnoj crkvi Sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu.

Vatrogasci skinuli križ s crkve sv. Mihaela u Prelošćici

Vatrogasne snage angažirane na području Sisačko-moslavačke županije su 23. siječnja nastavile s radom na intervencijama zbog uklanjanja posljedica potresa, a među njima je bilo i skidanje križa sa župne crkve sv. Mihaela u Prelošćici, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.