Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkva-sv-mihaela

Merčevo i podjela sakramenta potvrde u Stražemanu

Požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je na spomendan bl. Ivana Merza, u srijedu 10. svibnja, u župnoj crkvi sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu euharistijsko slavlje tijekom kojeg je podijelio sakrament potvrde ovogodišnjim krizmanicima, izvijestila je Požeška biskupija.

Spomen na utamničene svećenike i druge žrtve u Staroj Gradiški

Požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u četvrtak 30. ožujka u Staroj Gradiški molitveno spomen-slavlje za utamničene svećenike u starogradiškom zatvoru i za druge stradalnike tamošnjeg logora nakon II. svjetskog rata, kao i za one koji su ondje bili zatvoreni tijekom Domovinskog rata.

Sprovod požeškog svećenika Josipa Devčića

U Stražemanu su u srijedu 29. ožujka ispraćeni na vječni počinak posmrtni ostaci nedavno preminulog apostolskog protonotara Josipa Devčića, umirovljenog kanonika požeškog Stolnog kaptola sv. Petra i umirovljenog stražemanskog župnika.

Obilježen Dan Vojne kapelanije sv. Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan predslavio je u četvrtak, 5. svibnja u župnoj crkvi svetog Mihaela arkanđela u osječkoj Tvrđi svečano euharistijsko slavlje povodom proslave Dana Vojne kapelanije svetog Leopolda Bogdana Mandića, zaštitnika Zapovjedništva za obuku i doktrinu Fran Krsto Frankopan (ZOD „F.K.F.“).

1 2