Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkva-uzvisenja-svetoga-kriza

Karlo Špoljarić zaređen za đakona Gospićko-senjske biskupije

Splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić zaredio je Karla Špoljarića za đakona Gospićko-senjske biskupije tijekom svečanog misnog slavlja koje je predvodio u subotu 25. studenog u crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Perušiću, izvijestio je Tiskovni ured Gospićko-senjske biskupije.

Proslavljen Dan Općine i župe Kravarsko

Općina Kravarsko obilježila je u nedjelju 17. rujna svečanim programom Dan Općine i dan Župe Uzvišenja Svetoga Križa Kravarsko. Tom prigodom u novoizgrađenoj crkvi Uzvišenja Svetoga Križa sisački biskup Vlado Košić predslavio je misu u suslavlju s domaćim župnikom vlč. Hrvojem Zovkom, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Počelo 29. vojno hodočašće u Lurd

Dvadeset deveto hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd počelo je u utorak 9. svibnja misom koju je u crkvi Uzvišenja Svetoga Križa u zagrebačkom Sigetu predslavio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan.

Dušni dan u Krndiji

Misu na Dušni dan, 2. studenoga 2022., u crkvi Uzvišenja Svetoga Križa u Krndiji, u župi Punitovci – nekada najvećem selu Đakovštine naseljenom Nijemcima koji su protjerani i stradali u logorima u Drugom svjetskom ratu, predslavio je punitovački župnik Ivica Zrno.

Vlč. Franjo Bodonji u Ladimirevcima proslavio zlatnu misu

Župnik u Ladimirevcima vlč. Franjo Bodonji u nedjelju, 28. kolovoza svečano je obilježio pedesetu obljetnicu svećeništva zlatnom misom, koju je slavio zajedno sa svojim dugogodišnjim župljanima ispred župne crkve Uzvišenja Svetoga Križa u Ladimirevcima.

Počelo 28. vojno hodočašće u Lurd

Dvadeset osmo hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd u sklopu 62. međunarodnog vojnog hodočašća (62. PMI) počelo je u utorak 10. svibnja misnim slavljem u crkvi Svetog Križa u Sigetu koje je predvodio vojni biskup u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan, izvijestilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

U tijeku radovi na crkvi u Kravarskom

Crkva Uzvišenja Svetog Križa u Kravarskom, nakon što je teško stradala u potresu 29. prosinca 2020. te je zatim i uklonjena, ovih dana ponovo dobiva svoje obrise, izvijestili su iz Sisačke biskupije.

1 2