Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkva

Nastavlja se posredovanje Crkve u Beninu u rješavanju političke krize

Crkva u Beninu nije obustavila svoje djelovanje u ulozi posrednika između Vlade i oporbe, s ciljem rješavanja političke krize koja je uslijedila nakon parlamentarnih izbora, održanih 28. travnja, ističe se u priopćenju Tiskovnoga ureda Beninske biskupske konferencije, kojim se željelo opovrgnuti napise u pojedinim medijima.

Crkva putnica

Papin nagovor prije i nakon molitve Anđeo Gospodnji u nedjelju 30. lipnja 2019.

Posveta crkve u Novom Selu u Bosanskoj posavini

Predvodeći na svetkovinu Presvetog Srca Isusova u petak 28. lipnja svečano misno slavlje u župi Presvetog Srca Isusova u Novom Selu u Bosanskoj posavini vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić posvetio je obnovljenu župnu crkvu i u nju ugradio moći sv. Wolfganga, ravenskog biskupa.

U crkvi sv. Marka na Gornjem Gradu proslavljena župna svetkovina

U četvrtak 25. travnja na Gornjem gradu u Zagrebu proslavljena je župna svetkovina sv. Marka evanđelista. Svečanu misu predvodio je vlč. dr. Denis Barić, docent na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u koncelebraciji s petnaestak svećenika Gornjogradskog dekanata.

Papa: Tko voli Crkvu ne optužuje je

Prije opće audijencije u srijedu 20. veljače papa Franjo se u bazilici svetoga Petra susreo s vjernicima iz talijanske nadbiskupije Benevento, koji su tim susretom željeli uzvratiti Papi za njegov posjet Pietrelcini u ožujku prošle godine, povodom 100. obljetnice pojavljivanja stigmi na tijelu svetoga Pija, i 50. obljetnice njegova preminuća. Obraćajući se nazočnim vjernicima Papa je istaknuo da voljeti Crkvu znači praštati.

Dovršetak obnove župne crkve u Bosanskom Grahovu

U Bosanskom Grahovu su krajem prošle godine dovršeni planirani radovi na obnovi župne crkve sv. Ilije proroka u naselju Obljaj. Ova faza obnove uključivala je radove na pročelju, zamjenu dotrajalih drvenih prozorskih okana na zvoniku novim aluminijskim te unutranje žbukanje zidova. Sve radove na obnovi crkve izvelo je građevinsko poduzeće „Marušić“ iz Jajca.

Beč: U oružanom napadu na crkvu teško ozlijeđen franjevac

U oružanoj pljački u crkvi Bezgrešnoga začeća BDM u sjevernom predgrađu Beča Strebersdorf dvojica muškaraca teško su 27. prosinca ozlijedila 68-godišnjega franjevca dok su trojica njegove subraće pretrpjela lakše ozlijede. Istoga dana više sati bila je zatvorena i katedrala Sv. Stjepana zbog lažne dojave o bombi.

Provaljeno u katoličku crkvu Sv. Majke Terezije u Vogošći

Za sada nepoznate osobe sinoć su provalile u katoličku crkvu Sv. Majke Terezije u sarajevskoj Vogošći. Policija istražuje detalje, a župnik Alberto Zornada u razgovoru za HKR izjavio je kako su vjernici mirni, te i dalje u sabranosti čekaju slavlje Božića.

1 2