Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkva

Nastavlja se posredovanje Crkve u Beninu u rješavanju političke krize

Crkva u Beninu nije obustavila svoje djelovanje u ulozi posrednika između Vlade i oporbe, s ciljem rješavanja političke krize koja je uslijedila nakon parlamentarnih izbora, održanih 28. travnja, ističe se u priopćenju Tiskovnoga ureda Beninske biskupske konferencije, kojim se željelo opovrgnuti napise u pojedinim medijima.

Crkva putnica

Papin nagovor prije i nakon molitve Anđeo Gospodnji u nedjelju 30. lipnja 2019.

Posveta crkve u Novom Selu u Bosanskoj posavini

Predvodeći na svetkovinu Presvetog Srca Isusova u petak 28. lipnja svečano misno slavlje u župi Presvetog Srca Isusova u Novom Selu u Bosanskoj posavini vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić posvetio je obnovljenu župnu crkvu i u nju ugradio moći sv. Wolfganga, ravenskog biskupa.

U crkvi sv. Marka na Gornjem Gradu proslavljena župna svetkovina

U četvrtak 25. travnja na Gornjem gradu u Zagrebu proslavljena je župna svetkovina sv. Marka evanđelista. Svečanu misu predvodio je vlč. dr. Denis Barić, docent na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u koncelebraciji s petnaestak svećenika Gornjogradskog dekanata.

Papa: Tko voli Crkvu ne optužuje je

Prije opće audijencije u srijedu 20. veljače papa Franjo se u bazilici svetoga Petra susreo s vjernicima iz talijanske nadbiskupije Benevento, koji su tim susretom željeli uzvratiti Papi za njegov posjet Pietrelcini u ožujku prošle godine, povodom 100. obljetnice pojavljivanja stigmi na tijelu svetoga Pija, i 50. obljetnice njegova preminuća. Obraćajući se nazočnim vjernicima Papa je istaknuo da voljeti Crkvu znači praštati.

1 2