Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkva

Proslavljen spomendan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja na Trsteniku

Župa sv. Ivana Krstitelja na splitskom Trsteniku proslavila je spomendan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u subotu 29. kolovoza. Misno slavlje predvodio je župnik don Ivan Simunić, koji je u devet godina župnikovanja na Trsteniku, uz pomoć župljana, potpuno uredio crkvu iznutra i izvana.

Engleski i velški katolički biskupi izražavaju solidarnost s Crkvom u Zimbabveu

Katolički biskupi Engleske i Walesa izrazili su solidarnost s Crkvom u Zimbabveu, hvaleći pritom pastoralno pismo biskupa Zimbabvea kojim brane dostojanstvo i temeljna ljudska prava tamošnjih katolika, s obzirom na duboku gospodarsku, zdravstvenu i političku krizu u kojoj se zemlja nalazi, a zbog čega je sigurnost građana ugrožena, piše u subotu 29. kolovoza Vatican News.

Franjevci – mučenici oslikani na prozorima župne crkve Sv. Jure u Kruševu

U župnoj crkvi Sv. Jurja mučenika u Kruševu na svetkovinu Velike Gospe 15. kolovoza blagoslovljeni su novi vitraji. Novi prozori postavljeni su 29. srpnja, a oslikani su likovima fratara mučenika koji su djelovali na području između rijeka Krke i Zrmanje, a koje su partizani ubili za vrijeme Drugoga svjetskog rata i poraća.

Biskup Komarica blagoslovio obnovljenu župnu crkvu u Ljubiji

U Župi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Ljubiji 9. kolovoza blagoslovljena je novoobnovljena župna crkva. Svečano koncelebrirano misno slavlje, u povodu dovršetka temeljite obnove župne crkve, predvodio je banjolučki biskup Franjo Komarica, izvijestio je TABB.

Kolumbija: Crkva osuđuje nasilje nad ženama i traži pravdu

Nakon ubojstva u Kolumbiji triju žena, Elsy, Kelly i Ane Rose, koje su nedavno ubijene, a pravosuđe do sada nije provelo nikakve istražne radnje, 10. srpnja su se deseci ljudi, na poticaj Apostolskog vikarijata iz Puerta Iníride, glavnoga grada okruga Guainía, u suradnji s općinskom upravom, sastali na Trgu ispred uprave tog okruga, kako bi tražili pravdu i kako bi rekli „ne“ nasilju nad ženama, objavio je Vatican News.

INTERVJU Prvi predsjednik Hrvatskog sabora Žarko Domljan: "Prvo sam otišao kardinalu Kuhariću i molio blagoslov"

U povodu Dana državnosti koji se ponovno obilježava 30. svibnja, prvi predsjednik Hrvatskog sabora Žarko Domljan u ekskluzivnom razgovoru za Hrvatski katolički radio (HKR), u razgovoru s povjesničarom Bornom Marinićem, prisjetio se svoje povijesne uloge istaknuvši kako su "konstituiranjem Sabora ideje jugoslavenstva i komunizma definitivno otišle u ropotarnicu povijesti."

1 2 3 5