Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkvena-glazba

Susret voditeljâ crkvenih zborova Dubrovačke biskupije

Susret voditeljâ crkvenih zborova Dubrovačke biskupije održan je u subotu 24. veljače u Biskupijskom sjemeništu u Dubrovniku. Gost predavač na susretu bio je dr. don Mihael (Mišo) Prović, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije, a tema susreta bila je „Glazba i župna zajednica – iskustvo i izazovi u župnoj katehezi i pastoralu“.

Održan adventski susret crkvenih glazbenika u Zagrebu

Adventska duhovna obnova i glazbeni seminar crkvenih glazbenika održan je u subotu, 16. prosinca 2023. u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Preminuo mo. don Miho Demović

U 89. godini života i 64. godini svećeništva u Svećeničkom domu sv. Josipa u Zagrebu, na Kaptolu 7, u petak 17. ožujka 2023. godine preminuo je maestro don Miho Demović. Sprovodna misa bit će u utorak, 21. ožujka u 14 sati u crkvi Sv. Križa u Pičetama u Konavlima (Dubrovačka biskupija).

Oratorij "Za križen" u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice

U sklopu drugog dana duhovno-kulturnoga triptiha u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima, u subotu 15. listopada, održan je koncertni oratorij ''Za križen'' u izvedbi župnoga zbora ''Sveta Cecilija'' župe Uznesenja Marijina iz Jelse na otoku Hvaru, autora i istovremeno voditelja i dirigenta Slavka Reljića, povjerenika za liturgijsku glazbu Hvarske biskupije. Prisutan je bio i križevački vladika mons. Milan Stipić.

1 2